ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Άντρεα Κυριάκου: «Και οι μπαμπάδες ζουν τις δυσκολίες μαζί μας»


ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑ ΦΩΤΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ BEAUTIFUL PEOPLE
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΝΤΕΜΗΣ ΣΙΡΑΝΙΔΗΣ FASHION EDITOR ΠΑΝΤΕΛΙΤΣΑ ΠΑΝΤΕΛΗ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΜΑΡΙΑ ΚΛΕΙΤΟΥ ΜΑΛΛΙΑ ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΥ

Ευχαριστούμε το Alasia Hotel για τη θερμή φιλοξενία.

Σε λίγες εβδομάδες μπαίνεις στο μεγαλύτερο κεφάλαιο της ζωής σου, αυτό της μητρότητας. Πώς είναι το συναίσθημα;
Η ανυπομονησία είναι τεράστια. Όσο κοντεύει αυτή η μέρα τόσο περισσότερο ανυπομονώ. Μακάρι να έρθει αυτή η μέρα και να πάνε όλα καλά.

Έχεις προετοιμαστεί ψυχολογικά γι’ αυτή τη νέα φάση της ζωής σου;
Όσο και να προετοιμάζεσαι ρωτώντας άλλες μανούλες, διαβάζοντας βιβλία κ.λπ., τίποτα δεν μπορεί να σε προετοιμάσει στον βαθμό που χρειάζεται. Μόνο στην πράξη θα μάθεις να είσαι η μαμά που χρειάζεται το μωρό σου βάσει των δικών του αναγκών.

Πώς αντέδρασες όταν έμαθες ότι θα γίνεις μητέρα;
Τα κλασικά και εγώ. Δάκρυα χαράς! Ήταν το πιο όμορφο τηλεφώνημα της ζωής μου.

Ποιες ήταν οι σημαντικότερες δυσκολίες που αντιμετώπισες όλους αυτούς τους μήνες;
Σε γενικές γραμμές δεν θα πω πως είχα δύσκολη εγκυμοσύνη γιατί θα ήμουν αχάριστη. Είχαμε κάποιες μικρές ατυχίες στην αρχή που με φόβισαν, μιας και ήταν πολύ νωρίς και επειδή είναι η πρώτη εγκυμοσύνη μου, με έκαναν πολύ πιο συγκρατημένη στο να το μοιραστώ. Είχα περάσει από γαστρεντερίτιδα, αργότερα έμαθα πως ο πλακούντας ήταν χαμηλός και απαιτούσε προσοχή, αλλά δόξα σοι ο Θεός ξεπεράστηκαν και, από τον 5ο μήνα και μετά, όλα βαίνουν καλώς.

Ο Γιώργος συμμετέχει σε όλη αυτή τη διαδικασία; Θα είναι μαζί σου την ώρα του τοκετού;
Εννοείται. Ανυπομονεί εξίσου. Μπορεί να κυοφορεί η γυναίκα το παιδί και να το αισθάνεται νωρίτερα, όμως και οι μπαμπάδες ζουν τις δυσκολίες μαζί μας, μετράνε κλοτσιές και ενθουσιάζονται με κάθε κίνηση του μωρού τους. Τώρα, όσον αφορά τον τοκετό, ναι, θα είναι μαζί μου. Είναι κάτι που θέλει πολύ και ο ίδιος.

Έχει τρέξει σε ζαχαροπλαστεία στις 2 τα ξημερώματα; Τον έχεις δυσκολέψει;
Όχι, δεν είχα λιγούρες εγκυμοσύνης. Τέτοιες δυσκολίες δεν αντιμετώπισε.

Αλήθεια, πόσα κιλά έχεις βάλει έως τώρα;
Μέχρι στιγμής έχω βάλει 4.

Προσέχεις ή είσαι επιρρεπής στο φαγητό αυτό το διάστημα;
Προσέχω μόνο σε ό,τι αφορά τα γλυκά και την κατανάλωση ζάχαρης. Προσπαθώ να μην κάνω τις ατασθαλίες που έκανα πριν την εγκυμοσύνη. Έχουμε ιστορικό διαβήτη στην οικογένεια, οπότε απαιτούσε προσοχή για να μην εκδηλώσω διαβήτη εγκυμοσύνης. Φυσικά, όταν κάτι θέλω να το φάω θα το φάω, χωρίς όμως υπερβολές.

Πώς αντέδρασες προσέχοντας τις πρώτες αλλαγές στο σώμα σου; Τα κιλά, την κυτταρίτιδα, την χαλάρωση…
Όλα αυτά είναι δευτερεύοντα μπροστά στο θαύμα που ζεις. Υπάρχουν γυναίκες που προσεύχονται για ένα παιδί και θα έδιναν τα πάντα για να κυοφορήσουν και να το φέρουν στον κόσμο. Κάθε φορά που κάνω τέτοιες σκέψεις, θυμίζω στον εαυτό μου πόσο ευλογημένη είμαι.

Και το όνομα αυτού; Έχουμε βρει όνομα για τον πρωτότοκο;
Ναι, έχουμε αποφασίσει. Θα πάρει το όνομα του πεθερού μου. Λαμπρινός.

Πάντως, σε προηγούμενη συνέντευξή μας, μού είχες αναφέρει ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα μετά τον ερχομό ενός παιδιού θα ήταν η απόσταση, μιας και μοιράζετε τον χρόνο σας σε Λεμεσό και Λευκωσία. Πώς θα διευθετήσετε το συγκεκριμένο πρόβλημα;
Σίγουρα τους πρώτους μήνες θα μένω στη Λεμεσό μιας και θα χρειαστώ βοήθεια. Μετά θα επιστρέψουμε στη Λευκωσία.

Τι σόι μάνα πιστεύεις ότι θα γίνεις; Αυτή του «πάρε ζακέτα, γιε μου» ή θα είσαι, φαινομενικά, πιο κουλ;
Θέλω να πιστεύω πως θα είμαι κάπου στη μέση και δεν θα είμαι ούτε υπερβολικά προστατευτική ούτε υπερβολικά χαλαρή.

Τι σε αγχώνει περισσότερο όσον αφορά το μεγάλωμα του μικρού;
Δεν με αγχώνει κάτι συγκεκριμένο. Γενικότερα αγχώνομαι για το αν θα είμαι αντάξια αυτού που έρχεται. Νομίζω ότι είναι σκέψεις που τις κάνουμε όλες πριν γίνουμε για πρώτη φορά μαμάδες. Θα δώσω το 100% του εαυτού μου, αυτό είναι σίγουρο.

Ποια είναι η μεγαλύτερη συμβουλή που θα έδινες σε μία υποψήφια μάνα;
Δεν ξέρω αν είμαι σε θέση να δίνω συμβουλές, αλλά τουλάχιστον όσον αφορά την περίοδο της εγκυμοσύνης θα τη συμβούλευα να ακούει και να εμπιστεύεται τον γιατρό της και όχι απόψεις τρίτων.
Θα γλυτώσει από πολλή αχρείαστη ταλαιπωρία.

Ποια είναι η άποψή σου για τον δημόσιο θηλασμό; Πιστεύεις ότι θα το έκανες χωρίς να νιώθεις ντροπή ή έννοια για τα αδιάκριτα βλέμματα;
Εξαρτάται πώς αντιλαμβάνεται ο καθένας τον δημόσιο θηλασμό. Εννοείται ότι θα ταΐσω το μωρό μου όποτε πεινάσει και οπουδήποτε και αν βρίσκομαι, αλλά αυτό για μένα δεν σημαίνει γυμνισμό. Προσωπικά, δεν νιώθω άνετα να με βλέπει γυμνή ο κάθε άγνωστος (και πολύ πιθανόν να μη θέλει ούτε και αυτός) οπότε, ναι, θα θηλάσω δημόσια, αλλά θα καλύψω το στήθος μου με μια πετσέτα.

Τι σού έμαθε η ζωή τους τελευταίους μήνες;
Να μην προτρέχω και να ζω την κάθε μέρα αναγνωρίζοντας τις σημαντικές στιγμές, όσο μικρές και αν είναι.

Με τη γέννηση του μικρού θα βάλεις pause στα επαγγελματικά σου για λίγο διάστημα;
Σίγουρα τους πρώτους μήνες που το μωρό σου σε έχει ανάγκη συνέχεια, φτιάχνεις το πλάνο σου έτσι ώστε να είσαι εκεί. Στην πορεία θα βρω τα πατήματά μου και νομίζω πως θα τα καταφέρω να τα συνδυάσω όπως το κάνουν τόσες άλλες μανούλες με επιτυχία.

Πώς ήταν η εμπειρία στο ΡΙΚ και στην καθημερινή εκπομπή «Γυναικεία Υπόθεση»; Υπήρξαν δυσκολίες;
Ήταν σταθμός αυτή η συνεργασία για μένα. Έμαθα πάρα πολλά μέσα από αυτήν την εκπομπή και θα τα κουβαλώ μια ζωή. Η θεματολογία και το στήσιμο της εκπομπής απείχαν από ό,τι είχα κάνει προηγουμένως και θεωρώ πως με πήραν ένα βήμα παραπέρα σε προσωπικό επίπεδο. Μικρές δυσκολίες θα υπάρχουν πάντα σε κάτι καινούργιο που καλείσαι να κάνεις, αλλά όλα ξεπερνιούνται.

Θα ήθελες να κάνεις κάτι εντελώς δικό σου στη μικρή οθόνη; Αν σού δινόταν η ευκαιρία κάνεις τη δική σου εκπομπή, τι θα περιελάμβανε;
Δεν με απασχολεί αν θα είμαι μόνη ή με παρέα, αν θα είμαι η κεντρική παρουσιάστρια ή όχι. Θέλω με ό,τι καταπιάνομαι να είμαι χαρούμενη και να μαθαίνω, να εξελίσσομαι και να βελτιώνομαι μέσα από κάθε συνεργασία. Σίγουρα νιώθω άνετα σε εκπομπές που έχουν να κάνουν με ψυχαγωγία ή με κοινωνικά θέματα. Ξέρω ότι μπορώ να διεκπεραιώσω καλά τέτοιου είδους θεματολογία.

Έχεις συνειδητοποιήσει πόσο θα αλλάξει η ζωή σου;
Το φαντάζομαι, αλλά νομίζω πως θα το συνειδητοποιήσω μόνο όταν το ζήσω στην πράξη. Είναι μια αλλαγή που προσδοκώ.

 


Tags: Άντρεα Κυριάκου, συνέντευξη, εγκυμοσύνη

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)