ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

Πείτε αντίο στο φούσκωμα της κοιλιάς με αυτά τα διατροφικά tips

Μυρτώ Τριχείλη


Το πρήξιμο στην κοιλιά είναι ένα κοινό σύμπτωμα που μπορεί να ταλαιπωρήσει οποιονδήποτε, ειδικά τις γυναίκες. Για να απαλλαγείτε από το φούσκωμα αρκεί, εφόσον δεν οφείλεται σε παθολογικά αίτια, να αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες. Διαβάστε παρακάτω μια σειρά από διατροφικά tips για να ακολουθήσετε σήμερα κιόλας:

  • Να καταναλώνετε περισσότερο νερό
    Πολλοί πιστεύουν λανθασμένα, ότι πίνοντας νερό, φουσκώνουν περισσότερο. Αν παρέχεται λίγο νερό στον οργανισμό μας, έχει την τάση να κρατά περισσότερο από αυτό που ήδη έχει, κι έτσι δημιουργείται κατακράτηση υγρών. Όσο παράξενο κι αν ακούγεται λοιπόν, η κατακράτηση υγρών καταπολεμάται με την κατανάλωση νερού. Tο νερό βοηθά στην ισορροπία των υγρών του οργανισμού και στην αποβολή του επιπλέον νατρίου από τα νεφρά.
  • Φροντίστε να μασάτε καλά τις τροφές
    Τα αέρια που δημιουργούν το φούσκωμα, στις περισσότερες περιπτώσεις παράγονται από φαγητό που δεν έχει διασπαστεί και επεξεργαστεί σωστά από το στομάχι. Όταν, λοιπόν, μασάτε περισσότερες φορές το φαγητό που τρώτε, βοηθάτε άμεσα το σώμα σας να το επεξεργαστεί και χωνέψει καλύτερα, χωρίς δυσάρεστες συνέπειες και τη δημιουργία αερίων.
  • Πείτε ναι στα προβιοτικά
    Τα προβιοτικά είναι "ζωντανοί οργανισμοί", οι οποίοι όταν χορηγούνται σε επαρκείς ποσότητες, επιφέρουν όφελος στην υγεία του εντέρου. Τα συχνότερα προβιοτικά αποτελούνται από ωφέλιμα βακτήρια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση του μικροβιώματος, όταν αυτό βρίσκεται εκτός ισορροπίας. Συνήθως λαμβάνονται μέσω συμπληρωμάτων, αλλά μπορείτε να τα πάρετε και από τροφές όπως το γιαούρτι, το κεφίρ, οι πίκλες και το ξινολάχανο.

Τip: Τροφές ενισχυμένες σε κάλιο, όπως ντομάτα, αγγούρι, μπανάνα, συμβάλλουν στην διατήρηση της ισορροπίας των υγρών και κατά συνέπεια στην αποφυγή της κατακράτησης.


Tags: food, belly, woman, tips, eat, τρώμε, φούσκωμα. διατροφή, γυναίκα, συμβουλές

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)