ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

Blue matcha: Η νέα τάση στη διατροφή είναι μπλε και τη λατρέψαμε


Της Ελεάνας Παπαχαραλάμπους

Η πράσινη σκόνη με τις σούπερ αντιοξειδωτικές ιδιότητες απέκτησε ανταγωνιστή και μάλιστα χωρίς καφεΐνη, κάτι που σίγουρα θα τον κάνει εξίσου ίσως και παραπάνω δημοφιλή. Οι τρόποι που μπορούμε να το εντάξουμε στη διατροφή μας πολλοί… από smoothies, bars και χυμούς μέχρι energy bowls.

Τι πρέπει να γνωρίζουμε για το blue matcha;

- Η σκόνη του blue matcha προέρχεται από τα ξηρά άνθη του φυτού butterfly pea, ένα βότανο που δεν περιέχει καθόλου καφεΐνη, κατ’ επέκταση μπορεί να καταναλωθεί από μεγαλύτερη μερίδα ανθρώπων.

- Το χρώμα προέρχεται κυρίως από τα πέταλα του, ενώ αν αναμειχθεί με λεμόνι, αλλάζει αλλάζει σε μωβ.

- Διαθέτει πολλά αντιοξειδωτικά στοιχεία, που μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων και καρκίνου, ενώ ταυτόχρονα ενισχύει την ελαστικότητα της επιδερμίδας, αποτρέποντας την πρόωρη γήρανση.

- Βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου, τονώνει τη μνήμη και καταπολεμά το άγχος.

 

ΠΗΓΗ: papelle.gr 


Tags: blue matcha, διατροφή, τάση, υγεία

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)