CELEBS

Rihanna, Kanye και Trump στους πιο influential ανθρώπους στο διαδίκτυο

Νάκης Αντωνίου


Για τέταρτη χρονιά το περιοδικό ΤΙΜΕ δημοσίευσε τη λίστα με τους 25 πιο influential ανθρώπους του διαδικτύου και τα ονόματα στη λίστα μπορεί να σε εκπλήξουν. 

Rihanna
Οκ, αυτό δεν αποτελεί ιδιαίτερη έκπληξη. Είναι γνωστό πως μέσω των λογαριασμών της στα social media επηρεάζει μια μεγάλη μερίδα του πληθυσμού. Τον περασμένο Μάρτιο όταν ανέβασε ένα Insta Story με το οποίο κατέκρινε το Snapchat για μια διαφήμιση που ''διαφήμιζε'' τη σωματική βία. Σε μία νύχτα το η μητρική εταιρεία του Snapchat, η Snap Inc, έχασε $800 εκατομμύρια σε αξία. Γενικά όμως ο κόσμος την αγαπά και την ακολουθά γιατί ακούει τους φαν της. Όταν πρόσεξε πως ένα μεγάλο μέρος του κόσμου δεν έβρησκε αυτά που ήθελε στον τομέα της ομορφιάς και της μόδας, απάντησε μέσω της σειράς καλλυντικών Fenty Beauty και της σειράς lingerie Savage x Fenty, με τις οποίες δίνει προϊόντα σε όλες της αποχρώσεις δέρματος και σε γυναίκες με καμπύλες. Και τα δύο έγιναν αμέσως επιτυχία χάρη στον τρόπο που τα διαφημίζει μέσω των social media. 

BTS
Πέντε χρόνια μετά το ντεμπούτο τους, το επταμελές συγκρότημα από την Κορέα, BTS, συνεχίζουν να κατακτούν τον κόσμο. Το 2018 κυκλοφόρησαν το album ''Love Yourself: Tear'' που έπιασε την κορυφή του chart Billboard 200 και έγινε έτσι το πρώτο Κορεάτικο album που καταφαίρνει κάτι τέτοιο. Αυτό που τους εκτόξευσε όμως είναι το πιστό φανατικό κοινό που τους ακολουθεί στα social media, και που φυσικά κοινοποιούν τα πάντα γύρω από το συγκρότημα, από Tweets μέχρι βίντεο. Για παράδειγμα, το βίντεο κλιπ για το τραγούδι ''Fake Love'' μέσα σε 24 ώρες παραλίγο να ξεπεράσει το ρεκόρ της Taylor Swift και του PSY (''Gangnam Style'') σε YouTube views. 

Charlotte και Dave Willner
Τον Ιούνιο, αφού διάβασαν πως πάνω από 2 χιλιάδες παιδιά χωρήστηκαν από τις οικογένειες τους χάρη στην πολιτική ''μηδενικής ανοχής'' του Donald Trump, η Charlotte και ο Dave Willner δεν έμειναν άπραγοι. Δημιούργησαν στο Facebook μια σελίδα για να συγκεντρώσουν $1,500 για το Κέντρο Προσφύγων και Μεταναστών που βοηθά τη συγκεκριμένη μερίδα του πληθυσμού σε θέματα νομικά και εκπαίδευσης. Σε μικρό χρονικό διάστημα, η σελίδα έγινε η πιο επιτυχημένη σελίδα εράνου στο Facebook, έχοντας μαζέψει πάνω από $20 εκατομμύρια από περισσότερους από 500 χιλιάδες ανθρώπους. 

Donald Trump
Ναι, η λατρεία του Trump για το Twitter είναι γνωστή. Βλέπουμε την προεδρία του να εξελίσσεται σε ένα κείμενο 280 χαρακτήρων και, με τον καιρό, έγινε ο τρόπος του να βρίζει και να χαρακτηρίζει κόσμο. Έχει χαρακτηρίσει ανθρώπους ως ''αδύναμους'' και ''ανασφαλείς'', έχει αποκαλέσει την βουλευτή Maxine Waters ''άνθρωπο με φοβερά χαμηλό IQ'', και ανακοίνωσε πως οι τρανς απαγορεύεται να μπουν στον στρατό πριν ανακληθεί η πολιτική του. Τον περασμένο Νοέμβριο, ένας υπάλληλος του Twitter έκανε μπλοκ τον λογαριασμό του Trump για 11 λεπτά, στην τελευταία του μέρα στη δουλειά. 

Κanye West
Ο ίδιος αποκάλεσε τα tweets του ''μια μορφή τέχνης'' και για κάποιους είναι ακριβώς αυτό. Από τον Απρίλιο που επέστρεψε στο Twitter έχει καταφέρει να εξοργίσει μεγάλο μέρος πληθυσμού αποκαλώντας τον Trump ''αδερφό'', ανεβάζοντας φωτογραφία όπου φορούσε καπέλο με το σλόγκαν της προεκλογικής καμπάνιας του Trump και υπερασπίζοντας τα σχόλια του πως η σκλαβιά των μαύρων ήταν επιλογή τους. Παρ' όλα αυτά εξακολουθεί να απασχολεί μεγάλο μέρος του κόσμου (συγκεκριμένα 28 εκατομμύρια followers) με την ασταμάτητη δράση του στο Twitter. 


Tags: time, rihanna, donald trump, kanye west

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)