CELEBS

Το μενού του πριγκιπικού γάμου και το πρόβλημα που αντιμετώπισαν οι σεφ

Πάρια Ευσταθίου


Άρωμα Ελλάδας είχε το δείπνο του γάμου του πρίγκιπα Harry και της Meghan Markle, οι οποίοι επέλεξαν παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις για τους καλεσμένους τους, ενώ ανάμεσα στους σεφ που επιμελήθηκαν το μενού, ήταν και ο διακεκριμένος Έλληνας σεφ, Νίκος Κουλούσιας.
Ο σεφ χρησιμοποίησε στο μενού ανάμεσα σε άλλα, κρητικό λάδι, κρόκο Κοζάνης αλλά και καραβίδες.

Συγκεκριμένα το μενού περιείχε:

Καναπεδάκια
1. Καραβίδες Σκωτίας τυλιγμένες σε καπνιστό σολομό με κρεμ φρες εσπεριδοειδών
2. Ψητό σπαράγγι Αγγλίας τυλιγμένο σε ζαμπόν Αγγλίας
3. Πανακότα μπιζελιού με αβγά ορτυκιού και λουίζα
4. Ειδική ποικιλία βρετανικής τομάτας με ταρτάρ βασιλικού και πέρλες βαλσάμικου
5. Κυνήγι καλυμμένο με ελαφρώς πικάντικο γιαούρτι και ψητό βερίκοκο
6. Κροκέτα αρνιού Windsor, ψητά λαχανικά και μαρμελάδα εσαλότ
7. Σπαράγγια με μοτσαρέλα και λιαστές τομάτες

Κυρίως πιάτα
1. Φρικασέ κοτόπουλου ελευθέρας βοσκής, με μανιτάρια μορχέλλες και νεαρά πράσα
2. Ριζότο με αρακά και μέντα με φύτρες αρακά, λάδι τρούφας και πατατάκια παρμεζάνας
3. Χοιρινό Windsor με κομπόστα μήλου πάνω σε ξεροψημένη πέτσα χοιρινού

Επιδόρπια
1. Μακαρόνς με γεύση φιστίκι ή σαμπάνιας
2. Τάρτες κρεμ μπρουλέ με γεύση πορτοκάλι
3. Κραμπλ ραβέντι

Ο Έλληνας σεφ μίλησε στην εκπομπή Happy Day και αναφέρθηκε στις ειδικές συνθήκες που επικράτησαν κατά την προετοιμασία του γαμήλιου δείπνου με τα μέτρα ασφαλείας να ήταν διπλάσια από την προστασία που έχει το αεροδρόμιο του Λονδίνου.
Όπως είπε χαρακτηριστικά, κάθε τρόφιμο είχε τοποθετηθεί μέσα σε ειδικό σακουλάκι, ενώ κάθε μιάμιση ώρα γινόταν έλεγχος για ανίχνευση τυχόν επικίνδυνων ουσιών. Μάλιστα ο σεφ αναφέρθηκε και σε ένα πρόβλημα που προέκυψε όταν ανέβασε θερμοκρασία το κεντρικό ψυγείο και βγήκε εκτός λειτουργίας με αποτέλεσμα αν χαλάσουν όλα τα τρόφιμα. Ήταν μια στιγμή που «δοκιμάστηκαν» οι πάντες μέσα στην κουζίνα.

Δείτε όσα είπε ο σεφ:

 


Tags: royal wedding, menu, Νίκος Κουλούσιας