ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

Τι να προσέξεις μετά από το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου και τη Κυριακή του Πάσχα;


Η περίοδος της νηστείας πριν το Πάσχα που περιλαμβάνει αποχή από τροφές ζωικής προέλευσης για 40 ημέρες, εξασφαλίζει εκτός από την ψυχική κάθαρση και προετοιμασία για την θεία κοινωνία, και μια καλή ευκαιρία για διατροφικό «εξαγνισμό» από κορεσμένα λίπη, βελτίωση της καρδιαγγειακής λειτουργίας και πιθανή μείωση του σωματικού βάρους ακολουθώντας μια διατροφή πλούσια σε λαχανικά και ολικής άλεσης δημητριακά!

Ωστόσο το Πάσχα θεωρείται μία περίοδος, στη διάρκεια της οποίας η παράδοση «επιβάλλει» δύο εντελώς αντίθετες διατροφικές συμπεριφορές και δίαιτες, οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν σοκ στον οργανισμό μας. Η κλινική διαιτολόγος – διατροφολόγος με ειδίκευση στη νοσογόνο παχυσαρκία Έλενα Τρουλλίδου μας εξηγεί πως μπορεί αυτή η μετάβαση να γίνει ομαλά!

Αμέσως μετά την Ανάσταση η συνήθεια της κατανάλωσης αυγολέμονου σούπας είναι μια πολύ καλή επιλογή ώστε η μετάβαση από την νηστεία να γίνει αργά και ήρεμα χωρίς να προκαλέσει γαστρεντερικές διαταραχές. Φροντίστε να περιοριστείτε μόνο στην κατανάλωση της παραδοσιακής σούπας και μιας σαλάτας. 200 kcal. Η μαγειρίτσα είναι το ενδιάμεσο διατροφικό στάδιο ανάμεσα στη νηστεία και τα φαγητά του Πάσχα. Η σούπα αυτή περιλαμβάνει εντόσθια και συκωταριά, κρεμμύδια, ρύζι, αυγά, άνηθο και ελαιόλαδο. 580 kcal, με μεγάλη περιεκτικότητα σε χοληστερόλη.

Κυριακή του Πάσχα: Ξεκινήστε την ημέρα με ½ ποτήρι γάλα (καφε) και 1 μικρό κομμάτι τσουρέκι. Μια μέτρια φέτα έχει περίπου 170 θερμίδες και είναι μια καλή λύση για να μας δώσει την γλυκιά γεύση που επιθυμούμε.Στο μεσημεριανό τραπέζι προτιμήστε 1 μερίδα αρνί στην σούβλα (κατά προτίμηση από το μηρό που το κρέας είναι λιγότερο λιπαρό), και σαλάτα. Για να ελέγξετε τις ποσότητες, να γεμίσετε το πιάτο σας μόνο μία φορά. Αποφύγετε τσιμπολογήματα.


Tags: διατροφολόγος, άποψη, κιλά, σώμα, ζυγαριά, σιλουέτα, γυναίκα, περίοδος, Πάσχα, ομορφιά, συμβουλές

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)