ΤΑΞΙΔΙ

Εκδρομή στα Λεύκαρα


Μια επίσκεψη είναι σίγουρα μια πολύ καλή επιλογή για απόδραση προς τη φύση και την παράδοση, αλλά και για ολιγοήμερη παραμονή. Το περπάτημα στα στενά λιθόστρωτα σοκάκια των δύο χωριών,  η παρακολούθηση της διαδικασίας και η αγορά παραδοσιακών κεντημάτων και ασημικών και τέλος ένα καφεδάκι σε ένα από τα cafe των δύο χωριών θα ενθουσιάσουν αυτούς που τη βρίσκουν με τις απλές καθημερινές χαρές της ζωής.

Τα Λεύκαρα διαθέτουν επίσης πολλές εκκλησιές και μεσαιωνικά βυζαντινά παρεκκλήσια για όσους αρέσκονται στα προσκυνήματα και ενδιαφέρονται για την πολιτιστική μας κληρονομιά. Η εκκλησία της Παναγίας της Ελεούσας, το ξωκλήσι του Αρχάγγελου Μιχαήλ (12ος αιώνας), το εξωκλήσι Αγίου Τιμόθεου στα Κάτω Λεύκαρα (κτίσμα του 15ου αιώνα), το εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας στα Κάτω Λεύκαρα (18ος αιώνας) και τέλος το εξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου στα ανατολικά των Κάτω Λευκάρων, είναι σημαντικές πινελιές στην αρχιτεκτονική δομή του χώρου.

Εκτός από τις εκκλησιές, μπορείτε να κάνετε και μια επίσκεψη στα δύο μουσεία των Λευκάρων. Τόσο το τοπικό Μουσείο Παραδοσιακής Κεντητικής και Αργυροχοΐας όσο και το Fatsa: Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων, έχουν να επιδείξουν σημαντικά εκθέματα. Το πρώτο παρουσιάζει την παράδοση των Λευκάρων και το δεύτερο, μέσα από τα 150 και πλέον κέρινα ομοιώματα, κάνει μια αναδρομή στην ιστορία του νησιού από τα πολύ παλιά χρόνια. Ιδιαίτερη μνεία κάνουμε και στην παλιά σταφυλομηχανή στα Κάτω Λεύκαρα, που χρησιμοποιείτο για την παραγωγή κρασιού.


Tags: Travel, ταξίδι, Λεύκαρα

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)