ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ

Χταπόδι μαγειρευτό με ντομάτα και πουργούρι

Αθηνά Λοϊζίδου


  • Μεσογειακό χταπόδι μαγειρεμένο με ντομάτα, καρότο και σέλινο

    Μεσογειακό χταπόδι μαγειρεμένο με ντομάτα, καρότο και σέλινο

Χρόνος Ψησίματος: 60΄ + 10΄
Χρόνος Ετοιμασίας: 25΄
Βαθμός Δυσκολίας: Μέτριο

390 θερμίδες ανά μερίδα

ΥΛΙΚΑ
Για 6 μερίδες
2 χταπόδια, περίπου 400 γρ. το καθένα, καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια των 3 εκ.
30 ml ελαιόλαδο
30 γρ. βούτυρο
2 κουταλιές κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 τρυφερά κλωνάρια σέλινου, ψιλοκομμένα
1 μέτριο καρότο, καθαρισμένο και κομμένο σε κυβάκια
1 φύλλο δάφνης
200 ml λευκό κρασί
1 συσκευασία ντομάτες, τριμμένες
1 κουταλάκι φύλλα φρέσκο δεντρολίβανο
Αλάτι, πιπέρι

Για το πουργούρι
150 γρ. πουργούρι για πιλάφι
500 ml νερό
1 κουταλάκι ζωμό λαχανικών σε σκόνη
Αλάτι- πιπέρι

Διαβάστε την εκτέλεση της συνταγής στο athenarecipes.com. 


Tags: Χταπόδι, ντομάτα, πουργούρι, Εύκολα, Σπιτικά, Αθηνά Λοιζίδου

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)