ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

Αυτά τα μπαχαρικά συμβάλλουν στη διατήρηση μιας ισορροπημένης σιλουέτας


  • Υπάρχει μια σειρά από μπαχαρικά, που βοηθούν αισθητά στην καύση του σωματικού λίπους. Διαβάστε ποια είναι αυτά...

    Υπάρχει μια σειρά από μπαχαρικά, που βοηθούν αισθητά στην καύση του σωματικού λίπους. Διαβάστε ποια είναι αυτά...

Τα μπαχαρικά έχουν πολλές ευεργετικές ιδιότητες, καθώς μας προσφέρουν απλόχερα βιταμίνες και ιχνοστοιχεία που είναι "θησαυρός" για τον οργανισμό. Ταυτόχρονα αποτελούν πυλώνα της γευστικότητας στην κουζίνα μας και μας προσφέρουν έναν ασφαλή τρόπο για να παρασκευάσουμε πιάτα νόστιμα, ελαφριά και χωρίς αλάτι...

Υπάρχει μια σειρά από μπαχαρικά, που βοηθούν αισθητά στην καύση του σωματικού λίπους. Γιατί συμβαίνει αυτο;

Μετά την κατανάλωση τους παράγεται θερμότητα που αυξάνει τις καύσεις στον οργανισμό, βελτιώνοντας έτσι τον μεταβολισμό μας. Ασκούν προστατευτική δράση στην καρδιά μας, ενώ είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες οι οποίες εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες και σχετίζονται με πολλές παθήσεις, όπως η παχυσαρκία.

Αυτά τα μπαχαρικά συμβάλλουν στη διατήρηση μιας ισορροπημένης σιλουέτας:

  • Πιπέρι καγιέν. Το κόκκινο πιπέρι δημιουργεί θερμότητα εξαιτίας του βασικού συστατικού του, της καψαϊκίνης, που βοηθά στην καύση του λίπους και την καταστολή της όρεξης.
  • Κουρκουμάς. Αυτό το φωτεινό πορτοκαλί μπαχαρικό, βοηθά στη διάσπαση του λίπους και ρυθμίζει το μεταβολισμό του σώματος. Ενώ σύμφωνα με έρευνα από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια, ο κουρκουμάς μπορεί να μειώσει την πιθανότητα εκδήλωσης διαβήτη.
  • Κανέλα. Η γευστική κανέλα μειώνει τα επίπεδα ζαχάρου αίματος, καθώς συρρικνώνει το χρόνο που χρειάζεται η τροφή για να περάσει από το στομάχι, με αποτέλεσμα την πιο αργή απορρόφηση των σακχάρων της τροφής.
  • Τζίντζερ. Το τζίντζερ βάζει τον μεταβολισμό σε εγρήγορση (ενισχύοντας το ρυθμό του μέχρι και 20%). Προσθέτοντας το στην καθημερινή σας διατροφή, θα βελτιώσετε αισθητά τη λειτουργία της πέψης και να ανακουφιστείτε από πόνους στο στομάχι.

Tags: μπαχαρικά, διατροφή, γυναίκα, φαγητό, ιδιότητες, σώμα, food, woman, diet, health, tips

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)