ΥΓΕΙΑ

Αυτές οι διατάσεις για τα πόδια έρχονται να απελευθερώσουν την ένταση!

Μυρτώ Τριχείλη


Σε αυτά στηρίζεται όλο το σώμα και αυτά είναι η κινητήριος δύναμη για να αντεπεξέλθουμε στο τρέξιμο της καθημερινότητας. Τα πόδια μας αποτελούνται από μεγάλες μυϊκές ομάδες που χρειάζονται την ίδια προσοχή κατά την αποθεραπεία, όσο και κατά την άσκηση. Οι διατάσεις μπορεί να σας φανούν συχνά βαρετές, ειδικότερα αν τις συγκρίνετε με την αθλητική σας δραστηριότητα, αλλά με τον τρόπο αυτό οι μύες προετοιμάζονται για την άσκηση με αποτέλεσμα να είναι πιο ικανοί, δραστήριοι και αποδοτικοί κατά την διάρκεια της προπόνησης. Συγκεντρώσαμε μια σειρά από διατάσεις για τα πόδια που θα σας ανακουφίσουν...

1. Για τους μηρούς:
Ξαπλώστε μπρούμυτα πάνω στο στρώμα γυμναστικής. Τεντώστε το δεξί σας χέρι και πόδι στο έδαφος. Το σαγόνι σας φροντίστε να είναι κάτω και να ακουμπάει στο στρώμα. Λυγίστε το αριστερό σας πόδι προς τον γλουτιαίο μυ και στη συνέχεια, με την βοήθεια του αριστερού χεριού, πιάστε την μύτη του αριστερού ποδιού και "κολλήστε" την αριστερή φτέρνα στον γλουτό. Όταν αισθανθείτε ένα μικρό και ανάλαφρο τράβηγμα κρατήστε τη θέση για 10 δευτερόλεπτα και αλλάξτε πόδι.

2. Για τους γλουτούς: 
Ελάτε σε θέση τραπεζάκι στα γόνατα και καθίστε με τους γλουτούς σας πάνω στις φτέρνες. Φέρτε τον κορμό μπροστά με τα χέρια τεντωμένα στο έδαφος. Όταν κάτσετε εντελώς πίσω θα νιώσετε ελαφρύ τέντωμα στους γλουτούς σας. Παραμείνετε στη θέση για 10-20 δευτερόλεπτα και επαναλάβετε την άσκηση όσες φορές χρειάζεστε.

3. Για τις γάμπες:
Βρεθείτε σε όρθια θέση με κλειστά πόδια και τοποθετήστε το αριστερό σας πόδι μπροστά τεντωμένο και να στηρίζεται στη φτέρνα. Το δεξί σας πόδι μένει πίσω λυγισμένο. Κάντε δίπλωση μπροστά, έτσι ώστε με το δεξί χέρι να πιάσετε την μύτη του αριστερού ποδιού. Με αυτή την διάταση θα αισθανθείτε ένα μικρό τέντωμα στο πίσω μέρος του μηρού αλλά κυρίως στη γάμπα σας, τραβώντας συνεχόμενα και αργά την μύτη του ποδιού προς την κνήμη. Μείνετε σε αυτή τη θέση για 10 δευτερόλεπτα και επαναλάβετε εναλλάξ για το κάθε πόδι.


Tags: γυμναστική, διάταση, πρόγραμμα, fitness, health, stretching, woman, body, balance, fit

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)