ΥΓΕΙΑ

Η μπύρα δεν παχαίνει (και άλλες αλήθειες για την μπύρα)


Ακόμα και αν είσαι από τους φανατικούς της μπύρας, πόσο σίγουρος είσαι ότι γνωρίζεις όλες τις αλήθειες γύρω από αυτήν;  

Μάθε 5 + 1 αλήθειες, για να είσαι σίγουρος. 

Αλήθεια No 1
Η μπύρα δεν παχαίνει
Είναι βέβαιο ότι η μπύρα δεν ευθύνεται για τη λεγόμενη «μπυροκοιλιά», ούτε για την αύξηση βάρους. Η μπύρα εμπεριέχει 90-95% νερό, σιτηρά, υδατάνθρακες, βιταμίνες και αλκοόλ και είναι το λιγότερο θερμιδικό ποτό. Δεν είναι η μπύρα, λοιπόν, που φουσκώνει την κοιλιά μας, αλλά το φαγητό που τη συνοδεύει (φιστίκια, αλλαντικά, τυριά, κρέας κλπ).

Aλήθεια No 2
H μπύρα κάνει καλό στα μαλλιά
Αν έχεις θαμπά και ταλαιπωρημένα μαλλιά, ξέβγαλέ τα τακτικά με μια μη παστεριωμένη μπύρα. Οι βιταμίνες, οι πρωτεΐνες, τα μεταλλικά άλατα και τα αμινοξέα θα κάνουν τα μαλλιά σου να φαίνονται υγιή και λαμπερά.

Αλήθεια Νο 3
Η μπύρα δεν πίνεται πάντα παγωμένη
Η ξανθιά μπύρα πίνεται ευχάριστα μόνο παγωμένη. Αντιθέτως, η μαύρη μπύρα είναι καλύτερα να πίνεται απλά κρύα. Αυτό συμβαίνει γιατί η μαύρη μπύρα έχει περισσότερα αρωματικά και ο πάγος τα αλλοιώνει.

Αλήθεια Νο 4
Η μπύρα ξεδιψάει καλύτερα από το νερό μετά την άθληση
Μελέτες πιστοποίησαν ότι η μπύρα ενυδατώνει πιο γρήγορα από το νερό, χάρη στα ορυκτά και τα θρεπτικά συστατικά που περιέχει. Πολλοί ποδοσφαιριστές ανά τον κόσμο προτιμούν να πίνουν μπύρα αντί νερού μετά την προπόνηση.

Αλήθεια Νo 5
Η μπύρα καταπολεμά την αυπνία
Οι ηρεμιστικές και αντισηπτικές ιδιότητες της μπύρας είναι γνωστές από τον Μεσαίωνα. Ο λυκίσκος που εμπεριέχεται στην μπύρα λειτουργεί σαν χαλαρωτικό, ενώ προκαλεί την παραγωγή ντοπαμίνης, που βοηθά τον οργανισμό να κοιμηθεί καλά. Κάποιοι, τοποθετούν στο μαξιλάρι το άνθος του λυκίσκου για να εκμεταλλευτούν την ηρεμιστική του μυρωδιά.

Αλήθεια No 6
Η μπύρα χαλαρώνει τα πόδια σας
Μετά από μια δύσκολη μέρα, δεν υπάρχει τίποτα πιο ανακουφιστικό για τα κουρασμένα και πρησμένα πόδια, από ένα λουτρό μπύρας. Γέμισε μια λεκάνη με μπύρα και δοκίμασε να βυθίσεις τα πόδια σου. Ο αφρός της μπύρας θα τα μαλακώσει αμέσως και θα τα βοηθήσει να χαλαρώσουν.