ΥΓΕΙΑ

Κρυολόγημα; Ενισχύστε την ασπίδα του οργανισμού σας με σπιτικά γιατροσόφια!

Μυρτώ Τριχείλη


Αυτή τη "δύσκολη" εποχή με τις εναλλαγές τις θερμοκρασίας η συχνότητα των ιώσεων είναι υψηλή, με αποτέλεσμα μεγάλος αριθμός ατόμων να ταλαιπωρούνται από ενοχλητικά και επίμονα συμπτώματα. Η κακή διατροφή, οι αυξημένες υποχρεώσεις της καθημερινότητας και το στρες που τις περιβάλλει μειώνουν την ικανότητα του οργανισμού να αμύνεται σε ιούς και βακτήρια...

Για να ενισχύσετε την ασπίδα του οργανισμού σας και να νιώσετε δυνατοί ακολουθήστε τα γιατροσόφια της γιαγιάς, ως μια ενδιαφέρουσα εναλλακτική από τα φάρμακα:

1. Πορτοκάλι & λεμόνι: Η βιταμίνη C που βρίσκεται στην πορτοκαλάδα και τη λεμονάδα αυξάνει την παραγωγή λεμφοκυττάρων, δηλαδή κάποιων κυττάρων που είναι "κλειδιά" με τη σειρά τους για την παραγωγή αντισωμάτων. Παράλληλα η παρουσία της συγκεκριμένης βιταμίνης στον οργανισμό, αυξάνει την παραγωγή ιντερφερόνης, μίας εξίσου αμυντικής ουσίας του σώματος, η οποία στοχεύει κατευθείαν στις ιώσεις.

2. Kόκκινη πιπεριά & κρεμμύδι : Tα τρόφιμα που εμπεριέχουν κόκκινη πιπεριά, φαίνεται πως βοηθούν πολύ στο κρυολόγημα. Η ευεργετική δράση της κόκκινης πιπεριάς να οφείλεται στην περιεκτικότητα της σε βιταμίνη A, βιταμίνη C και καροτένια, δηλαδή πληθώρα αντιοξειδωτικών ουσιών. Ταυτόχρονα, η κόκκινη πιπεριά προκαλεί εκκρίσεις στη μύτη και στο λαιμό, και έτσι βοηθά τον οργανισμό να αποβάλλει πιο γρήγορα τους ιούς και τα μικρόβια. Με τον ίδιο τρόπο λειτουργεί και το το κρεμμύδι που ενώ μας "καίει" προκαλεί βλεννόλυση και καθαρίζει τους βλεννογόνους, γι΄αυτό άλλωστε κλαίμε όταν καθαρίζουμε κρεμμύδια.

3. Ξηροί καρποί: O ψευδάργυρος που βρίσκεται στους ξηρούς καρπούς στηρίζει τον οργανισμό στη μάχη του με το κρυολόγημα, κυρίως γιατί βελτιώνει τη λειτουργία των λευκών αιμοσφαιρίων και των T λεμφοκυττάρων. O ψευδάργυρος είναι απαραίτητος και για να μεταβολίζουμε τη βιταμίνη A, η οποία επίσης παίζει αναρρωτικό ρόλο στα κρυολογήματα. Aν δεν καταναλώνετε πολύ κρέας ή ξηρούς καρπούς στην καθημερινότητα σας, τότε πολύ πιθανόν να ανήκετε σε εκείνους που κρυολογούν συχνά επειδή τους λείπει ο ψευδάργυρος.


Tags: υγεία, ομορφιά, γυναίκα, οργανισμός, άμυνα, δύναμη, health, power, nature, food, tips, must

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)