ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

MOVEMBER: Μαζί αλλάζουμε το πρόσωπο του ανδρικού καρκίνου


Η ανδρική υγεία βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή…

Οι άντρες αντιμετωπίζουν μεγάλα θέματα υγείας ενώ πεθαίνουν κατά μέσο όρο πέντε χρόνια νωρίτερα από τις γυναίκες. Τα κρούσματα καρκίνου του προστάτη θα διπλασιαστούν τα επόμενα 15 χρόνια ενώ ο καρκίνος των όρχεων ήδη έχει διπλασιαστεί τα τελευταία 50.
Οι πατεράδες μας, οι σύντροφοι μας, οι φίλοι μας αντιμετωπίζουν αυτά τα θέματα για τα οποία δεν μιλάει κανείς. Το αντίκτυπο στη ψυχική υγεία των αντρών έχει ως αποτέλεσμα μισό εκατομμύριο άντρες να οδηγούνται στην αυτοκτονία.
Ένας κάθε λεπτό…

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ MOVEMBER

Η λέξη Movember προέρχεται από τη σύντμηση των λέξεων Μο-ustache/μουστάκι και  No-vember/Νοέμβριος. Η ιδέα ξεκίνησε στην Αυστραλία το 2003 από μια παρέα νέων που ήθελαν να επαναφέρουν το παλιό στυλ των ανδρών με μουστάκι, μέχρι που αποφάσισαν να το κάνουν για καλό σκοπό! Έτσι με τον καιρό, η κίνηση επεκτάθηκε παγκόσμια, προσπαθώντας να «ξυπνήσει» το ανδρικό φύλο σε θέματα υγείας και να αλλάξει την απροθυμία τους όσον αφορά στην επίσκεψη στο γιατρό  Το Movember υποστηρίζει παγκόσμιας κλάσης προγράμματα για την υγεία του προστάτη. Τα προγράμματα αυτά, με την καθοδήγηση του Movember Foundation, επικεντρώνονται στην ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση του κοινού βοηθώντας τους άνδρες να ζήσουν με και πέρα από τον καρκίνο και να παραμείνουν ψυχικά υγιείς. Ως ανεξάρτητη παγκόσμια φιλανθρωπική κίνηση το Movember ευελπιστεί να αλλάξει το πρόσωπο του ανδρικού καρκίνου.

MOVEMBER CYPRUS

Από το 2013 με πρωτοβουλία του Round Table Κύπρου και ιδιαίτερα με τη συμβολή του Round Table 1 Λευκωσίας,  σε συνεργασία με το Movember International και με την υποστήριξη της μπύρας ΚΕΟ θεσμοθετήθηκε η φιλανθρωπική

εκστρατεία με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού και την ενεργοποίηση του κινήματος στην Κύπρο, τη συλλογή  χρημάτων και την στήριξη των φορέων που βοηθούν την καταπολέμηση του ανδρικού καρκίνου, όπως το Movember Foundation και το Europa Uomo Κύπρου.  Ο στόχος της εκστρατείας είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών και των οικογενειών τους,  η ενίσχυση ερευνών, η διάδοση και ανταλλαγή τεκμηριωμένων στοιχείων και πληροφοριών για τον καρκίνο του προστάτη,  η ευαισθητοποίηση του κοινού για την ανάγκη έγκαιρης διάγνωσης και πρόληψης, η προσπάθεια για λήψη μέτρων πρόσβασης  στη καλύτερη θεραπεία και η εξασφάλιση ποιοτικής φροντίδας κατά τη διάρκεια αλλά και μετά τη θεραπεία.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ
• Στήριξε τις εκδηλώσεις του MOVEMBER Cyprus με εισφορά 2 Ευρώ.
• Μπες στoν ειδικό λογαριασμό "RT1 NICOSIA KEO BEER" ή “TEAM: Movember Cyprus”στην ιστοσελίδα http://ex.movember.com και κάνε την δική σου εισφορά.
• Φτιάξε προσωπικό προφίλhttp://ex.movember.com εντάξου στην Ομάδα Movember Cyprus και κάλεσε τους φίλους σου να σε στηρίξουν οικονομικά.
• Μεγάλωσε το μουστάκι σου για όλο τον Νοέμβριο και γίνε κινητή διαφήμιση για το MOVEMBER.
• Αγόρασε τα συλλεκτικά αναμνηστικά του MOVEMBER Cyprus.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

• 1 στους 2 άνδρες θα διαγνωστεί με καρκίνο στη διάρκεια της ζωής του.

• 1 στους 7 άνδρες θα διαγνωστεί με καρκίνο του προστάτη.

• Ο καρκίνος του προστάτη είναι η 2η πιο κοινή μορφή καρκίνου στους άνδρες.

• 1 στους 36 άνδρες θα πεθάνουν από καρκίνο του προστάτη.

• Ο κίνδυνος διάγνωσης  καρκίνου του προστάτη αυξάνεται με την ηλικία.

• Ο καρκίνος των όρχεων  είναι η πιο κοινή μορφή καρκίνου στους νέους άνδρες ηλικίας 15 - 35 χρονών.

• Περίπου 10,000 νέες περιπτώσεις καρκίνου των όρχεων στους άνδρες διαγιγνώσκονται κάθε χρόνο στον κόσμο. 

 

Περισσότερες πληροφορίες: Movember Cyprus


Tags: movember, movember cyprus