ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Λάμπρος Βακιάρος: Ο νικητής του Master Chef αποκαλύπτεται

Κωνσταντίνος Αρτσίτας


  • Ο νικητής του Master Chef σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη

    Ο νικητής του Master Chef σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη

Κατάφερε να αναδειχθεί ο μεγάλος νικητής του φετινού «Master Chef» και από τότε είδε τις μετοχές του να εκτοξεύονται στα ύψη. Ο Λάμπρος Βακιάρος μιλά στις Τηλεώρες για την εμπειρία του στο ριάλιτι μαγειρικής που είδαμε από το ΜegaOne, τα επόμενα τηλεοπτικά του σχέδια και πώς αισθάνεται που όλοι μιλούν για την εμφάνισή του.

Πώς πέρασες το καλοκαίρι σου;

Αρκετά καλά θα έλεγα, προσπάθησα να χαλαρώσω όσο το δυνατόν περισσότερο με την παρέα μου και να αλλάξω παραστάσεις, μετά από τον δύσκολο χειμώνα που πέρασα. Ηρέμησα και σκέφτηκα κάποια πράγματα για τα μελλοντικά μου σχέδια και πώς θα κινηθώ από εδώ και στο εξής.

Πώς ήταν η εμπειρία σου στο «Master chef»;

Το «Master Chef» ήταν μια από τις καλύτερες εμπειρίες της ζωής μου. Μου χάρισε πράγματα που δεν μπορείς να αποκτήσεις ούτε με χρήματα. Ήταν μια εμπειρία που αν δεν την ζήσεις δεν μπορείς να την καταλάβεις. Επίσης, μου έμαθε πως αν δεν σε «εξαναγκάσει» κάποιος να κάνεις μερικά πράγματα, δεν θα μπεις στην διαδικασία να τα κάνεις. Για παράδειγμα να είσαι τρεις μήνες αποκομμένος από την τεχνολογία. Αυτό ειδικά, το απόλαυσα και με το παραπάνω!

Τι κέρδισες μέσα από το ριάλιτι μαγειρικής;

Αρχικά, κέρδισα πολλές μαγειρικές γνώσεις και άνοιξα κατά πολύ τους μαγειρικούς μου ορίζοντες. Αποκόμισα, γενικότερα, πολλά πράγματα σε όλους τους τομείς, όχι μόνο όσον αφορά στη μαγειρική. Το πιο σημαντικό είναι ότι δούλεψα πολύ με τον εαυτό μου και εξελίχθηκα εσωτερικά. Πιστεύω ότι αυτό είναι το σημαντικότερο απ' όλα για την συνέχεια.

Γιατί αποφάσισες να συμμετάσχεις στο παιγνίδι;

Μπορώ να πω ότι ήταν κάτι μεταξύ σοβαρού και αστείου. Έκανα την αίτηση χωρίς πολλή σκέψη ένα απόγευμα που έπινα καφέ με έναν φίλο μου και την κοπέλα του. Όταν μου ήρθε το πρώτο μήνυμα από την παραγωγή, τότε ήταν που άρχισα να σκέφτομαι τι μπορώ να αποκομίσω από όλο αυτό και τότε ήταν που το είδα πιο σοβαρά. Η κύρια μου σκέψη ήταν ότι θα μπορέσω να εξελιχθώ μαγειρικά και να μάθω καινούργια πράγματα.

Περίμενες ότι θα κερδίσεις;

Δεν ξέρω αν περίμενα ότι θα κερδίσω, αλλά σίγουρα ο στόχος μου ήταν να φτάσω όσο πιο μακριά μπορούσα μέσα στο παιχνίδι, από την στιγμή που μπήκα στην διαδικασία να συμμετάσχω. Είμαι άνθρωπος που πάντα βάζω τον πήχη πολύ ψηλά και στοχεύω για το καλύτερο.

Μετά το «Μaster chef» ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σου;

Τα σχέδιά μου είναι τα ίδια με αυτά που είχα και πριν μπω στο «Master chef». Τώρα, όμως, μπορώ να τα πραγματοποιήσω λίγο καλύτερα και με περισσότερες προοπτικές. Θα τα δείτε σύντομα!

Έχεις τηλεοπτικές προτάσεις;

Υπάρχουν προτάσεις, αλλά ακόμα τίποτα δεν είναι σίγουρο. Θα δούμε στην συνέχεια.

 Θα σου άρεσε να συμμετέχεις σε κάποια τηλεοπτική εκπομπή;

Σαφώς και θα ήθελα, αλλά ακόμα περισσότερο θα μου άρεσε να κάνω μια δική μου εκπομπή μαγειρικού ενδιαφέροντος, που θα εμπεριέχει και το κομμάτι ταξίδια. Λατρεύω τα ταξίδια και την μαγειρική, οπότε αυτό τον συνδυασμό θα τον απογείωνα. Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.

Θα προέτρεπες τα παιδιά που αγαπούν τη μαγειρική να συμμετάσχουν στο «Μaster Chef»;

Το «Master Chef» είναι ένα τηλεοπτικό παιχνίδι, που αν έχεις κάποιες βάσεις στη μαγειρική θα μπορεί να σου δώσει ακόμα περισσότερα. Αυτό που θα συμβούλευα τα παιδιά που αγαπούν την μαγειρική είναι, αρχικά, να έχουν στόχους και να κινούνται με σωστά βήματα. Η τηλεόραση έχει τεράστια δύναμη, αλλά αν δεν είσαι συνειδητοποιημένος μπορεί να έχει αντίθετα αποτελέσματα.

 Όλοι μιλούν για την εμφάνιση σου και τους κοιλιακούς σου.  Νιώθεις αμήχανα γι’ αυτό;

Δεν θα το έλεγα, όχι. Ασχολούμαι από μικρός με τον αθλητισμό και το να έχω ένα γυμνασμένο σώμα δεν είναι κάτι που συνέβη ξαφνικά. Η γυμναστική είναι τρόπος ζωής για εμένα. Μέχρι στιγμής δεν έχω αντιληφθεί κάποιο σχόλιο που να με έχει ενοχλήσει.

Ο κόσμος πια σε αναγνωρίζει; Τι σχόλια σου κάνει;

Ναι, μπορώ να πω ότι υπάρχει αρκετή αναγνώριση και πολλές... selfie! Πολλοί μου λένε ότι η τηλεόραση με... παχαίνει, ενώ άλλοι μου λένε ότι δείχνω πιο νέος από κοντά.

Θα ήθελες να ακολουθήσεις την καριέρα του πρώτου Έλληνα Master Chef, του Άκη Πετρετζίκη;

Σίγουρα ο Άκης έχει κάνει μια εξαιρετικά καλή πορεία και αυτό που κάνει το κάνει με τεράστια επιτυχία. Αλλά θεωρώ ότι ο καθένας έχει το δικό του στιλ και στόχους και χαράζει τον δικό του δρόμο.

 πηγή: Τηλεώρες