#PINOFTHEWEEK

Hello, Dears!

Νάκης Αντωνίου


Hello, Dears!

Μία visual artist και μια interior designer σχημάτισαν ένα creative δίδυμο με το όνομα ''Oh Dear''. Λίγο πριν τη συμμετοχή τους στο μεγάλό φεστιβάλ μουσικής και τέχνης ''Flying Away'', γνωρίζουμε τη Χαρά και την Αφροδίτη και τον κόσμο της τέχνης τους. Ποιες είναι οι Oh Dear και γιατί ξεχωρίζουν; 

Πώς σας ήρθε το όνομα;
Α: Καθόμασταν μια μέρα σε ένα καφέ και ψάχναμε όνομα για να κάνουμε το λογότυπο. Σκέφτηκα να παίξουμε με τις λέξεις «Art» και «Design», κάπως να κοπούν ή κάτι. Είπα μια ιδέα εγώ και μου λέει η Χαρά «γιατί όχι Dear»; 
Χ: Μετά προσθέσαμε και το «Oh» και έδεσε. Ενθουσιαστήκαμε, ακούστηκε πολύ ωραίο. Στην αρχή σκεφτόμασταν, στο λογότυπο,  να είναι ξεχωριστά το «De» και το «Ar» για να ξεχωρίζει αλλά είναι πιο ωραίο έτσι όπως είναι τώρα.
Α: Έτσι μπαίνει ο άλλος στη διαδικασία να σκεφτεί, να ρωτήσει. Αλλά ήταν εντελώς αυθόρμητο. 

Τώρα που το λέμε, ποιες είναι οι «Oh Dear»;
A: To “Oh Dear” είναι δύο διαφορετικά άτομα, μία interior designer, η Χαρά, και μία visual artist, εγώ! Ξεκίνησε μέσα από το μάστερ μας.
Χ: Κάναμε μάστερ Interdisciplinary design. 

Πώς το πες αυτό;
Α:
 Interdisciplinary design, δηλαδή Διεπιστημονικός σχεδιασμός. Οπότε, μέσα στο μεταπτυχιακό υπάρχουν και αρχιτέκτονες, και interiors και εικαστικοί...
Χ: Πιαστήκαμε από την ιδέα των διαφορετικών τομέων. Από τη στιγμή που ήμασταν σε αυτό το μάστερ, θα ήταν καλύτερα να πιαστούμε από δύο διαφορετικούς τομείς. Είμαστε δύο άτομα, δύο διαφορετικές δυνάμεις, και συμπληρώνουμε η μία την άλλη.

Είστε δύο, η καθεμιά με τη δική της έμπνευση ή είστε γύρο από ένα κοινό άξονα;
Α:
 Και από τα δύο. Θέλουμε να κάνουμε και projects μαζί, ομαδικά. 
Χ: Είμαστε γύρω από το brand του «Oh Dear». 
Α: Θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα νέο brand. Κάτω απ’ αυτό το brand υπάρχουν διάφορα προϊόντα, που δεν θα είναι μόνο μαξιλάρια ή φωτιστικά κλπ στην μετέπειτα φάση θέλουμε να κάνουμε και έπιπλα. 
Χ: Ο καθένας έχει τα δικά του projects, τον δικό του χαρακτήρα, αλλά έχουμε πολλά κοινά και προσπαθούμε να ενωθούμε σαν ομάδα. 
Α: Ένα κοινό μας είναι το υλικό που χρησιμοποιούμε, το ξύλο… 

Πόσο εύκολο (ή δύσκολο) είναι να ξεχωρίσει ένας καινούργιος καλλιτέχνης στην Κύπρο;
Α:
 Είναι πάρα πολύ δύσκολο.
Χ: Παίζει ρόλο όμως και πως θα το χειριστείς. Εμείς μαθευτήκαμε κατά τύχη, μέσω των social media. Τώρα στο Facebook βρίσκονται και μεγαλύτερες ηλικίες που ψάχνουν, βλέπουν κάτι καινούργιο, θα ρωτήσουν να το μάθουν ενώ οι νεαρότεροι δεν το κάνουν τόσο. 

Πώς αντιμετωπίζει ο κόσμος το καινούργιο;
Χ:
 Περίεργα. Μπορεί να το ενθαρρύνει και να το επαινέσει χωρίς απαραίτητα να αγοράσει κάτι. Όμως το να κάνεις απλά μια κριτική, είτε θετική είτε αρνητική είναι ωραίο, θα ακούσεις την άποψη του κοινού. 
Α: Νομίζω αρέσει στον κόσμο το καινούργιο αλλά θα είναι πάντα λίγο διστακτικοί στο να επενδύσουν σε κάτι από έναν ανερχόμενο καλλιτέχνη. 

Είναι επιφυλακτικός. 
Χ:
 Ναι, είναι επιφυλακτικός. 
Α: Θα θαυμάσει το καινούργιο αλλά είναι γενικά πιο επιφυλακτικός. Αλλά φυσικά δεν είναι όλοι έτσι.

Φέτος επιστρέφετε στο «Flying Away Festival».
Α: Ναι, είναι η δεύτερη φορά που συμμετέχουμε στο Flying Away Festival. Θεωρούμε ότι είναι ένα φεστιβάλ που προωθεί νέους καλλιτέχνες και δημιουργούς και τους δίνει την ευκαιρία να προβάλλουν τη δουλεία τους. Η περσινή μας εμπειρία ήταν το κίνητρο για ν' αποφασίσουμε να συμμετέχουμε και φέτος χωρίς δεύτερη σκέψη.

Τι θα παρουσιάσετε στις 8, 9 και 10 Σεπτεμβρίου;
Χ: Ένα μεγάλο κομμάτι της φετινής μας δημιουργίας είναι αφιερωμένο σε μια μεγάλη αγάπη που μοιραζόμαστε και οι δύο: τους σκύλους. Για το λόγο αυτό έχουμε δημιουργήσει κάποια προϊόντα, όπου ένα μέρος των εσόδων θα δοθεί στο Nicosia Dog Shelter.
Α: Είμαστε πολύ ενθουσιασμένες για τη συνεργασία μας με το Nicosia Dog Shelter γιατί μέσα από τη δουλεία μας, μας δίνεται η ευκαιρία να συνεισφέρουμε σε ένα οργανισμό που επιτελεί ένα πολύ σημαντικό έργο. Πέρα από αυτά, η συλλογή μας στο φεστιβάλ θα περιλαμβάνει κοσμήματα, keyrings, μικροαντικείμενα για το σπίτι καθώς επίσης και αξεσουάρ για άνδρες, γυναίκες και παιδιά.

Find them
Facebook: Oh Dear _studio 
Instagram: @oh_dear_studio 

Find me: 
Facebook: Nakis Antoniou
Instagram: @nakis_nakis
 


Tags: p.in, person of interest, pinoftheweek