ΤΑΞΙΔΙ

Σαββατοκύριακο στην Πορτογαλία


Σχεδιάζετε μια απόδραση από το άγχος της δουλειάς σας; Επισκεφτείτε την Πορτογαλία και ακολουθείστε τον οδηγό τσέπης που σας προτείνουμε για τα καλύτερα πέντε μέρη που πρέπει να δείτε.

Coimbra


Η Coimbra ήταν η πρωτεύουσα της Πορτογαλίας κατά τη διάρκεια του μεσαίωνα και είναι ένα από τα σημαντικότερα αστικά κέντρα της Πορτογαλίας μετά τη Λισαβόνα και το Πόρτο. Υπάρχουν πολλές αρχαιολογικές δομές που χρονολογούνται από τη ρωμαϊκή εποχή, όπως το υδραγωγείο της πόλης, καθώς και μνημεία. Το Πανεπιστήμιο είναι ένα από τα παλαιότερα στην Ευρώπη και σίγουρα αξίζει μια επίσκεψη. Βεβαιωθείτε ότι έχετε παραστεί  σε Coimbra Fado, μια πορτογαλική παραδοσιακή μουσική η οποία ξεκίνησε το 1820.

Evora


Βρίσκεται στη Νότια Πορτογαλία σε μια περιοχή που ονομάζεται Alentejo. Η Evora είναι μια μνημειακή πόλη που κατατάσσεται στο  νούμερο δύο στις πιο βιώσιμες πόλεις στην Ευρώπη. Επισκεφθείτε τα ρωμαϊκά ερείπια (όπως το Templo de Diana) και την Cappella dos Ossos, που είναι πλήρως διακοσμημένα με πραγματικά ανθρώπινα οστά - ναι, είναι αρκετά ανατριχιαστικό. Η Εκκλησία και ο καθεδρικός ναός Graca de αξίζουν σίγουρα μια επίσκεψη σας και βεβαιωθείτε ότι έχετε επίσης δει το μεγαλιθικό σύμπλεγμα που ονομάζεται Almendres Cromlech. Το όλο ιστορικό κέντρο της Evora έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, έτσι δεν πρόκειται να κάνετε κάτι λάθος απλά και μόνο, κάνοντας βόλτες.

Αβέιρο


Νότια του Πόρτο και λίγα χιλιόμετρα από τον Ατλαντικό Ωκεανό, βρίσκεται το Αβέιρο. θεωρείται η «Βενετία της Πορτογαλίας», αφού μέρος της πόλης είναι σκαλισμένο με κανάλια, πολλές γέφυρες και βαμμένα σκάφη (molicerios) που στην πραγματικότητα μοιάζουν με γόνδολες και βρίσκονται κατά μήκος με αυτά. Η ακτή έχει πανέμορφες παραλίες, όπως το São Jacinto, Barra και το Costa Nova. Η Πορτογαλία έχει ένα εύκρατο κλίμα, έτσι εξακολουθεί να είναι υπέροχο ακόμα και για να κάνετε ηλιοθεραπεία (ή wind-surf) αυτή τη σεζόν. Επίσης το Αβέιρο έχει μια δωρεάν υπηρεσία χρήσης ποδηλάτου, απλά δίνοντας την ταυτότητα σας είστε ελεύθεροι να ποδηλατήσετε και να ανακαλύψετε την όμορφη πόλη.

Πόρτο


Με θέα τον ποταμό Douro, βρίσκεται το Πόρτο. Είναι η πόλη όπου το παγκοσμίου φήμης Port (είδος κρασιού) δημιουργήθηκε εδώ! Επισκεφτείτε το Ribera de Gaia, όπου θα βρείτε κελάρια κρασιού από Port για ξεναγήσεις και να δοκιμάσετε από αυτό. Επισκεφτείτε επίσης την εκκλησία São Francisco και για να έχετε μια γεύση από την πραγματική πλευρά της πόλης, επισκεφθείτε την παραδοσιακή αγορά  Mercado do Bolhão.

Viana do Castelo


Αυτή η πόλη είναι σίγουρα ένα από τα πιο όμορφα πράγματα για να δει κλάποιος στην Πορτογαλία. Κατατάσσεται ως η «Μέκκα της Αρχιτεκτονικής» από το περιοδικό Wallpaper και η πόλη φημίζεται για τα μνημεία της. Επισκεφτείτε οπωσδήποτε το Basilica de Santa Luzia, το Ναυτικό Μουσείο, τον καθεδρικό ναό και την εκκλησία του St. Domingos. Η θέα από τον ποταμό Lima είναι μαγικά όμορφη και μια καλή επίσκεψη θεωρείται το προσκύνημα της Nossa Senhora da Agonia.  Αλλά ας μην ξεχνάμε τις παραλίες, οι περισσότερες από αυτές έχουν το καθαρότερο νερό στην Ευρώπη.

 


Tags: Travel, Ταξίδι, Πορτογαλία

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)