NEWS

5+1 πράγματα που κάθε επιτυχημένη γυναίκα καριέρας έχει πάνω στο γραφείο της


  • Κάτι όμως λείπει, κάτι που οι επιτυχημένες γυναίκες καριέρας  ορκίζονται πως θα έπρεπε να έχεις.

    Κάτι όμως λείπει, κάτι που οι επιτυχημένες γυναίκες καριέρας ορκίζονται πως θα έπρεπε να έχεις.

Ρίχνοντας μια ματιά πάνω στο γραφείο σου το πιθανότερο είναι να δεις έναν υπολογιστή, νερό (μην ξεχνάς πόσο σημαντική είναι η ενυδάτωση ακόμη και αν δεν γυμνάζεσαι), μολυβοθήκη και διάφορα χαρτιά. Κάτι όμως λείπει, κάτι που οι επιτυχημένες γυναίκες καριέρας ορκίζονται πως θα έπρεπε να έχεις.

Για να το ανακαλύψω έκανα μια μικρή έρευνα. Ρώτησα λοιπόν επιτυχημένες γυναίκες στον τομέα της εργασίας να μου πουν τι δεν λείπει ποτέ από το γραφείο τους.

Μου αποκάλυψαν λοιπόν τα "must have" αντικείμενα που τους δίνουν έμπνευση, τις κάνουν πιο δημιουργικές, τις βοηθούν να χαλαρώσουν και να οργανωθούν.

Διάβασε λοιπόν τα 6 αντικείμενα που έχουν πάνω στο γραφείο τους και ίσως να προσθέσεις κάτι από αυτά δίπλα στο μπουκάλι με το νερό σου.

1. Σημειωματάριο και στυλό

Σίγουρα μπορείς να πληκτρολογήσεις το οτιδήποτε στα έγγραφα του υπολογιστή σου, όλες τις μικρές ή μεγάλες ιδέες σου, το σημειωματάριο όμως έχει όμως κάτι από το παρελθόν που σε αναζωογονεί. Εξάλλου ποτέ δεν ξέρεις πότε θα σου προκύψει η έμπνευση, έχοντας το πάντα μαζί σου μπορείς ανά πάσα στιγμή να το βγάλεις και να αρχίσεις να αποτυπώνεις όλες τις ιδέες σου. Αφήνοντας τες για αργότερα σίγουρα κάτι θα ξεχάσεις

2. Ένας "πίνακας έμπνευσης"

Ένας κλασσικός πίνακας από φελλό, μαγνητικός ακόμα και ένας μαυροπίνακας θα δώσει ένα διαφορετικό στυλ στον χώρο σου ενώ ταυτόχρονα θα μπορέσεις να αποτυπώσεις πάνω του όλα σου τα μελλοντικά πλάνα. Δες το ως ένα σχεδιάγραμμα για το που θέλεις να φτάσεις. Έχοντας τους στόχου σου καταγεγραμμένους και βλέποντας τους καθημερινά θα σε βοηθήσει να οργανώσεις την υλοποίηση τους. Μπορείς να αφαιρείς κάθε σου επίτευγμα, αυτό θα σου δίνει μεγαλύτερο κίνητρο για τον επόμενο στόχο. Μην σταματάς ποτέ να προσθέτεις νέους στόχους και να αφαιρείς αυτούς που έχεις επιτύχει. Limit is the sky….

3. Γυαλιά που αποκλείουν την μπλε ακτινοβολία

Τα μάτια δεν απειλούνται μόνο από την UV ακτινοβολία του ηλιακού φωτός αλλά και από το μπλε φως των τάμπλετ, των smart phones, των τηλεοράσεων με επίπεδες οθόνες και των λαμπτήρων led. Για αυτό κρίνεται απαραίτητη η χρήση γυαλιών με ειδικά προστατευτικά φίλτρα. Αν περνάς αρκετό χρόνο λοιπόν μπροστά σε αυτές τις συσκευές ένα ζευγάρι γυαλιά με φακούς που αποκλείουν την μπλε ακτινοβολία είναι πλέον απαραίτητα. Θα σε ξεκουράσουν ενώ θα προστατεύουν τα μάτια σου.

4. Αιθέρια έλαια που μειώνουν το στρες

Οι "παρενέργειες" του να δουλεύεις είναι κατά καιρούς να νιώθεις άγχος και στρες. Έχοντας όμως ένα μυστικό όπλο μπορείς να παραμείνεις ζεν για πάντα. Συνήθως η δουλειά μας είναι εκεί όπου οι πιο "ερεθιστικές" καταστάσεις υπάρχουν. Όταν πρέπει να λειτουργήσεις υπό πίεση, όταν πρέπει να είσαι ξεκούραστη ακόμα και μετά από απανωτά meetings. Το μικρό σου μυστικό όπλο όμως είναι τόσο απλό αλλά ταυτόχρονα θαυματουργό. Μερικές σταγόνες από το αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σου θα σου αλλάξουν αμέσως την διάθεση, θα σε χαλαρώσουν, θα σε ηρεμήσουν και οι μυρωδιές θα πλημμυρίσουν το χώρο αλλάζοντας την διάθεση και σε όσους βρίσκονται σε αυτόν.

5. Λάδι καρύδας

Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις ως lip balm, ως ενυδατική προσώπου, στην σαλάτα σου για να αφαιρέσεις το μακιγιάζ σου ή γενικότερα να το απλώσεις στα χέρια και γύρω από τον λαιμό σου για να έχεις λίγο καλοκαίρι πάνω σου. Είναι ιδανικό αν η δουλειά σου επιβάλλει αν είσαι συνεχώς εκτός διότι απλά το πετάς στην τσάντα σου και έχει τόσες πολλές χρήσεις που και εσύ η ίδια θα εκπλαγείς.

6. Αθλητικά, φόρμα & "σύνεργα"

Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα ακυρωθεί ένα meeting, πότε θα αναβληθεί ένα ραντεβού ή πότε θα φύγουν οι συνάδελφοι σου νωρίτερα από την δουλειά, γι αυτό μην χάνεις πολύτιμο χρόνο. Από το να χαζέψεις στο διαδίκτυο ή να ασχοληθείς με κάτι άσχετο άδραξε την ευκαιρία και ξεπιάσου με μια ελαφριά γυμναστική. 2 βαράκια στο συρτάρι σου και ένα σχοινάκι μπορεί να φανούν σωτήρια. Θα αποσυμφορήσεις όλη την ένταση και την κούραση της ημέρας, θα γεμίσεις ενέργεια και φυσικά θα βοηθήσει την φυσική σου κατάσταση.
Γνωρίζοντας αυτά τα μικρά tips πλέον ίσως να σκεφτείς κι εσύ πολλά άλλα πράγματα που θα μπορούσες να προσθέσεις στο γραφείο σου και θα σε βοηθήσουν να συγκεντρωθείς, να αποδώσεις καλύτερα, να οργανωθείς και να χαλαρώσεις.


Tags: δωμάτιο, γυναίκα, γραφείο , υπολογιστής, καριέρα , διακόσμηση

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)