ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

Ελεάνα Παπαχαραλάμπους

DIY πρωινό για ημέρα γεμάτη ενέργεια


  • Υπάρχει κάτι πιο σημαντικό από το να ξεκινάς το πρωί με ένα γευστικό, θρεπτικό και υγιεινό πρωινό;

    Υπάρχει κάτι πιο σημαντικό από το να ξεκινάς το πρωί με ένα γευστικό, θρεπτικό και υγιεινό πρωινό;

Πιστεύω πολύ πως ο τρόπος που ξεκινάς την ημέρα σου είναι καθοριστικός για την πορεία της. Υπάρχει, λοιπόν, κάτι πιο σημαντικό από το να ξεκινάς το πρωί με ένα γευστικό, θρεπτικό και υγιεινό πρωινό;

Θα σε κρατήσει χορτασμένη για περισσότερες ώρες και θα σε γεμίσει με υπέροχα θρεπτικά συστατικά. Μία από τις αγαπημένες μου συνταγές είναι η βρώμη με quinoa, καρύδα και φουντούκι! Μπορείς να βρεις διάφορες συνταγές στο Internet για να φτιάξεις το δικό σου granola και να το φέρεις στα μέτρα σου όπως έκανα εγώ!

Τα υλικά μας:

3 φλυτζάνια βρώμη
1 φλυτζάνι φουντούκια
½ του φλυτζανιού νιφάδες καρύδας
1/3 του φλυτζανιού quinoa
1/3 του φλυτζανιού λάδι καρύδας
1/3 του φλυτζανιού μέλι
1 κουταλάκι κανέλα
¼ του κουταλιού μοσχοκάρυδο
1 βανίλια
¼ του κουταλιού αλάτι
½ φλυτζάνι ψιλοκομμένα αποξηραμένα φρούτα της προτίμησης σου (εγώ λατρεύω τα cranberries)

Ανάλογα με την διάθεση μου μπορεί να προσθέσω 1 κουταλιά σουσάμι, λιναρόσπορο ή κολοκυθόσπορο.

Τι κάνουμε τώρα…

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C

Ξεπλένουμε το quinoa με κρύο νερό και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τη βρόμη, το μέλι, το λάδι καρύδας, τα μπαχαρικά μας και την καρύδα.
Σπάμε ελαφρώς τα φουντούκια και τα ρίχνουμε στο μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά μας. Ανακατεύουμε το μείγμα μας!

Σε ένα ταψάκι που έχουμε απλώσει λαδόκολλα βάζουμε το μείγμα μας και το απλώνουμε. Ψήνουμε για 35-45 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρυσαφί – καφέ χρώμα.
Άφησε το να κρυώσει και να τραγανίσει! Ρίξε μέσα τα αποξηραμένα φρούτα και ανακάτεψε το. Βγάζει περίπου 18-20 μερίδες αποθηκεύεται σε καλά κλειστό σκεύος εκτός ψυγείου.
Το συνδυάζεις με γιαούρτι ή γάλα καρύδας και φρέσκα φρούτα, σε περίπτωση που θες να το κάνεις πιο γλυκό μπορείς να προσθέσεις μέλι!

Bon appetit!

 

ΠΗΓΗ: papelle.gr


Tags: πρωινό, διατροφή, υγεία

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)