#THESTORYOFMYLIFE

Diary page 24: Ευτυχία είναι να αφήνεσαι

Γαβριέλα Αγησιλάου


Diary page 24: Ευτυχία είναι να αφήνεσαι

instagram: @gabrielagisilaou

«Να ζεις, να αγαπάς και να μαθαίνεις». Ένα εξαιρετικό βιβλίο, δια χειρός Λέο Μπουσκάλια. Είχα την τύχη θεωρώ να πέσει στα χέρια μου, την πιο κατάλληλη στιγμή της ζωής μου. Πάντα άλλωστε το σύμπαν συνωμοτεί υπέρ μας, βοηθώντας μας μ’ έναν παράξενο αλλά κατά τα άλλα τόσο «μαγικό» τρόπο να αποδράσουμε από τις τοξικές για εμάς καταστάσεις, που ωστόσο εμείς οι ίδιοι δεν καταλαβαίνουμε πόσο μας βλάπτουν όταν είμαστε κομμάτι αυτών.

Πέρασαν χρόνια από τότε που το διάβασα, με τόσο πάθος, ενθουσιασμό και αγωνία για την επόμενη σελίδα, ενώ κάθε του παράγραφος ήταν λες και απευθυνόταν σε μένα και μόνο.

Λες και ήξερε προς τα πού να με κατευθύνει. Λες και μου μιλούσε και μου έδινε απαντήσεις στα ερωτήματά μου. Τόσο παράξενο. Εκείνες τις μέρες που το διάβαζα, ήταν η παρέα μου, η διέξοδός μου, η συντροφιά μου. Του δόθηκα ολοκληρωτικά, και για αυτό τον λόγο ακριβώς, όσα χρόνια κι αν περάσουν δεν θα ξεχάσω ποτέ το κομμάτι που ο Λέο Μπουσκάλια έδινε τον ορισμό της ευτυχίας. Όχι αυτό που έλεγε, κατά γράμμα, αλλά το πόσο ελαφρύ ήταν τον αίσθημα που συνόδευε την λέξη «ευτυχία».
Και τώρα μετά από χρόνια χρειάστηκε να ανατρέξω σε αυτό το απόφθεγμα επειδή πραγματικά χρειάστηκε να θυμηθώ πως η ευτυχία δεν θέλει και πολύ κόπο. Το μόνο που θέλει είναι να αφεθείς. Να τη ζήσεις, και όσο πάει. Ίσως κρατήσει για πάντα, ίσως κρατήσει μόνο για κάποια λεπτά. Τι σημασία έχει;

«Η ευτυχία μου ειμαι εγώ, όχι εσυ.. Όχι μόνο γιατί εσύ μπορεί να είσαι περαστικός.. αλλά κι επειδή εσύ θες να είμαι αυτό που δεν είμαι.. Ευτυχία; Τι είναι αυτό.. στιγμές; μια ζωή; Νομίζω ευτυχία είναι μονάχα και το γεγονός πως μου δίνεται η ευκαιρία να συλλογιστώ το νόημα αυτής της λέξης.. Η λέξη ευτυχία είναι σύνθετη από τις λέξεις ευ και τύχη, δηλαδή σημαίνει καλή τύχη, η οποία οδηγεί στην ευδαιμονία και στη μακαριότητα. Ευτυχία είναι να κάθεσαι στη φωτιά με τους παππούδες σου και να ακούς παλιές ιστορίες..
Ευτυχία είναι ένα χαμόγελο..
Ευτυχία είναι μια αγκαλιά..
Ευτυχία είναι ένα απλό χάδι στα μαλλιά..
Ευτυχία είναι το βλέμμα σου, όταν με κοιτάς με τόσο καθαρά μάτια..
Ευτυχία είναι το μοίρασμα..
Ευτυχία είναι να μπορείς να δεις τα αστέρια, άλλοι δεν έχουν το δικαίωμα να σηκώσουν τα μάτια τους στον έναστρο ουρανό..
Ευτυχία είναι να ακούω τον ήχο της φωνής σου, απλά να μου λέει ένα καλημέρα..
Ευτυχία είναι το χασμουρητό ενός μωρού..
Ευτυχία είναι να είναι ελεύθερη η σκέψη να κεντήσει..
Ευτυχία είναι να απολαμβάνεις το γαλανό της θάλασσας..
Ευτυχία είναι να αφήνεσαι..
Ευτυχία είναι να μπορείς να μυρίσεις ένα λουλούδι, ακόμη και αν το έκοψες από το διπλανό σπίτι επειδή εσύ δεν φύτεψες τίποτα στον κήπο σου..
Ευτυχία είναι να μπορείς να ονειρεύεσαι..
Ευτυχία είναι να μπορείς να αγαπάς με όλο σου το είναι..
Τελικά περιλαμβάνει τόσα πολλά η λέξη ευτυχία, μπορώ να γράφω για ώρες.. Σου εύχομαι να την έχεις, και να ξέρεις πραγματικά να την εκτιμάς..»

Αναγνώρισες πως είσαι ευτυχισμένη διαβάζοντας τις παραπάνω γραμμές; Είμαι βέβαιη πως χαμογελάς ήδη.

Cheers to the next chapter! Μόλις συνειδητοποίησα πως είμαι έτοιμη να αλλάξω σελίδα. Μια νέα σελίδα εμποτισμένη με άρωμα ευτυχίας.

Μέχρι την επόμενη Τρίτη

Xx

G.A

Ps: Για σήμερα έγραψε η ρομαντική μου πλευρά, που η αλήθεια είναι ότι νόμιζα πως με παράτησε εδώ και καιρό. Έλα όμως που υπάρχει ακόμη και απλά περίμενε κάποιον ή κάτι να την βγάλει από το λήθαργο!

Instagram: @gabrielagisilaou
Email: agisilaoug@sppmedia.com


Tags: Ευτυχία, diary, blog, blogger, chapter, σχέσεις, ημερολόγιο

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)