ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Small is BEAUTIFUL

Κυριάκος Ιωαννίδης: it's all in the details

Σταύρη Φράγκου


  • Η προσωπική ικανοποίηση είναι το κινητήριο καύσιμο για την επόμενη μέρα

    Η προσωπική ικανοποίηση είναι το κινητήριο καύσιμο για την επόμενη μέρα

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

.DETAILS

Στις δύσκολες εποχές, όσο η Κύπρος βρισκόταν στα κάτω της, νέοι τόλμησαν και επένδυσαν στα όνειρά τους. Δημιουργώντας μικρές επιχειρήσεις που έχουν ήδη αποκτήσει το δικό τους κοινό, οχτώ νέοι συνεχίζουν να ποντάρουν σ’ αυτό που τους γεμίζει, και το κάνουν με απόλυτη επιτυχία. Εξάλλου, όπως μας είπαν όλοι τους, «όταν ξέρεις και αγαπάς αυτό που κάνεις, όλα κυλούν ομαλά».

 Αν κάποιος γνωρίσει τον Κυριάκο και του ζητήσει να μιλήσει για τον εαυτό του, ο ίδιος θα απαντήσει ότι το background του τώρα χτίζεται μέσα από την εταιρεία του, .DETAILS. Οτιδήποτε έχει προηγηθεί στη ζωή του δεν ήταν παρά σημαντικοί σταθμοί με πολλές εμπειρίες και ερεθίσματα που θα τον βοηθούσαν στη μετέπειτα εξέλιξή του. Γνώρισε αρκετό κόσμο, κάτι που τον έκανε να αναγνωρίσει και να σεβαστεί τη μοναδικότητα του καθενός. Όταν τελικά σεβάστηκε τη δική του, αποφάσισε να προσφέρει στην κυπριακή κοινωνία και να αφήσει το δικό του στίγμα, με τον δικό του χαρακτήρα.

Με μια νέα επιχείρηση, την .DETAILS, η οποία για τον ίδιο δεν ήταν ρίσκο γιατί, τη δεδομένη στιγμή που πήρε την απόφαση αυτή, ευθυγραμμίστηκαν αρκετές σκέψεις του, ακολουθώντας το ένστικτό του. Συμφωνεί ότι ζούμε σε μια εποχή που μεταλλάσσεται καθημερινά με απίστευτους ρυθμούς και πιστεύει πως, κατά κάποιο τρόπο, ζούμε στο μέλλον. Κάθε μέρα βλέπουμε καινούργιες ιδέες, από πολλούς και ταλαντούχους ανθρώπους που θέλουν να εκφράσουν τον εσωτερικό τους κόσμο μέσα από τις δημιουργίες τους. Ο ίδιος τρέφει από πάντα μια αστείρευτη αγάπη και θαυμασμό για το πού μπορεί να φτάσει ο ανθρώπινος νους, χρησιμοποιώντας τη φαντασία. Τα social media του το προσφέρουν αυτό, να εντάσσεται στον κόσμο της δημιουργικότητας και της κοινωνικής μετεξέλιξης. Επέλεξε να γίνει social media manager, επάγγελμα δύσκολο αφού χρειάζεται οργάνωση, καθημερινό πρόγραμμα, χρόνο και χρήμα, αλλά θεωρεί και νιώθει τη δουλειά του σαν χόμπι, και τότε αναιρούνται όλα. Ακόμα και ο χρόνος μηδενίζεται και ο Κυριάκος εύχεται να υπήρχαν περισσότερες ώρες μέσα στην ημέρα, ξέροντας ότι στο τέλος, «η προσωπική ικανοποίηση θα είναι το κινητήριο καύσιμο για την επόμενη μέρα».

Απ’ τα παιδικά του χρόνια, θυμάται τον εαυτό του να παρακολουθεί με θαυμασμό απίστευτες και αξέχαστες διαφημίσεις του εξωτερικού που έμειναν στην ιστορία, δίνοντάς μας για παράδειγμα το διαφημιστικό σποτάκι της καραμέλας Mentos, όπου τέσσερις οικοδόμοι σηκώνουν με τα χέρια τους το κόκκινο κλασικό πεντακοσάρακι της Fiat. Είχε παιχνιδιάρικο και διασκεδαστικό σενάριο με έξυπνο, πιασάρικο τραγούδι που δεν μπορούσε να μην κολλήσει στο μυαλό σου. Αυτή η δύναμη που έχει μια έξυπνη διαφήμιση είναι πραγματικά εθιστική. Το πόσο σημαντικό ρόλο μπορεί να παίξει στο υποσυνείδητό σου μια διαφήμιση και η δυνατότητα να μπορείς να περάσεις μηνύματα σε εκατομμύρια κόσμου με εικόνες, είναι αυτό που τον ώθησε να ασχοληθεί με τον τομέα.

Πρωταρχικός στόχος και δέσμευση της .Details είναι να δημιουργηθούν έξυπνες και πρωτοποριακές ιδέες μαζί με τους πελάτες/συνεργάτες, αναπτύσσοντας έτσι συνδέσμους με τους καταναλωτές, ούτως ώστε να προωθηθούν σωστά και αποδοτικά οι υπηρεσίες και τα προϊόντα που προσφέρουν. Όσον αφορά στους στόχους που έχει θέσει για υλοποίηση;

Με την .Details θέλει να φτάσει στο επίπεδο των creative advertising agencies SS+K στη Νέα Υόρκη, της Adam & Eve DDB στο Λονδίνο και της Ireland / Davenport στο Τζοχάνεσμπουργκ.

 

Φωτογραφία Νέαρχος Παναγιώτου


Tags: Κυριάκος Ιωαννίδης, .details, social media, manager, νέοι, εταιρεία, πρόσωπο

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)