NEWS

Ελίτα - Ελεονώρα: Μαμά και κόρη μιλούν για όλα

Κωνσταντίνος Αρτσίτας


  • Μαμά και κόρη σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη και φωτογράφιση

    Μαμά και κόρη σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη και φωτογράφιση

Μαμά και κόρη φωτογραφίζονται για το Beautiful People και μιλούν για τη σχέση τους, ενώ η δημοσιογράφος μας μιλά για την επιστροφή της στην Sppmedia! Η Ελίτα Μιχαηλίδου και η κόρη της Ελεονώρα μιλούν για όλα: 

Σου μοιάζει πολύ η κόρη σου. Εκτός από τα εξωτερικά χαρακτηριστικά σε τι σε άλλο μοιάζετε;
Ελίτα: Η Ελεονώρα έχει τη δική της προσωπικότητα αλλά νομίζω σε ότι αφορά θέματα ευαισθησίας μου μοιάζει.
Ελεονώρα: Ένα κοινό μας στοιχείο είναι ο χρόνος που χρειαζόμαστε με τον εαυτό μας. Δεν μπορούμε να είμαστε με κόσμο όλη την ώρα. Ο χρόνος με τον εαυτό μας και με τα σκυλάκια μας είναι πολύτιμος, αφού μας ξεκουράζει ψυχικά.

Πώς ήταν η Ελεονώρα παιδί;
Ελ: Δεν είχε το "προνόμιο" να είναι καλομαθημένη. Πήγε σε δημόσιο σχολείο και διάβαζε μόνη της, εργαζόταν τα καλοκαίρια, είχε απόλυτη ευθύνη για το δωμάτιό της, είχε μηνιαίο χαρτζιλίκι και από πολύ μικρή έκανε και αποταμίευση... Τα χρόνια εκείνα ήταν δύσκολα για εμάς και ήταν η καλύτερη κόρη που θα μπορούσαμε να έχουμε. Είχε, βέβαια, την αγάπη μας και την έχει ως σήμερα με την έννοια του σεβασμού στην προσωπικότητά της. Ξέρει ότι είναι η ζωή μας και το νιώθει ότι είναι η προτεραιότητά μας. Έχει δυνατή προσωπικότητα, αν και διατηρεί πολύ χαμηλό προφίλ.
Ελεον: Έμαθα από μικρή να μπορώ να είμαι και μόνη μου. Περνούσα αρκετό χρόνο στο δωμάτιό μου με τα παιχνίδια μου αλλά και με τα σκυλάκια του παππού! Αυτό με γέμιζε και με έκανε χαρούμενη. Είχα και πολλές φίλες, με τις οποίες έκανα πράγματα μετά το σχολείο ή τα Σαββατοκύριακα. Γενικά, δεν ζητούσα παράλογα και υπερβολικά πράγματα.

Ποια ήταν τα ερεθίσματα που της έδωσες μεγαλώνοντας;
Ελ: Να μάθει να έχει την ευθύνη των πράξεών της. Να αγαπά τα λάθη της. Και με όσους αντιμετωπίζει θέματα, να είναι γενναιόδωρη μαζί τους, συναισθηματικά. Να βοηθά τους αδύναμους δίπλα της και να είναι απλή. Να εστιάζει στην ουσία. Πάντα σεβόμασταν τα δικά της "θέλω", την ακούγαμε. Συζητούσαμε μαζί της. Τα όχι μας ήταν στερεά και αφορούσαν μόνο θέματα αρχής ή θέματα ασφάλειας. Την εμπιστευόμασταν. Και δεν διαψευστήκαμε... Οι αρχές στο σπίτι μας είναι της απλότητας, του σεβασμού στον άλλον ανεξάρτητα από το πλαίσιο, της ειλικρίνειας. Λέμε αλήθειες και ας πονούν. Ζητούμε συγνώμη... Είμαστε τύποι «παλιάς κοπής Κύπρου», άνθρωποι που επενδύουμε στη μόρφωση περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, με πίστη στους φίλους μας και σε αξίες παραδοσιακές - δεν εντυπωσιαζόμαστε από καμία επιφάνεια. Την ζήσαμε και την απομυθοποιήσαμε. Θυμάμαι που της έκανε εντύπωση που της είπα ότι αγαπώ τα λάθη. Πρώτη, η ίδια, έκανα πολλά. Επειδή είναι ο τρόπος να μάθουμε... αρκεί να μην τα επαναλαμβάνουμε.

Πώς είναι η Ελίτα ως μαμά;
Ελεον: Δεν θα την άλλαζα με άλλη. Ήταν πάντα εκεί για εμένα και στα καλά και στα κακά, με στήριζε και με προστάτευε. Μου προσέφερε πολλά, και δεν εννοώ μόνο τα υλικά αγαθά, αλλά και πολύ σημαντικά στοιχεία που με βοήθησαν στη ζωή μου.
Ελ: Δεν είμαι όλη την ώρα στη ζωή της, ούτε ζητώ να είναι εκείνη στη δική μου τη ζωή. Ούτε θέλω διαβεβαιωσεις ότι με νοιάζεται. Το ξέρω ότι με νοιάζεται, επειδή έχουμε μια απόλυτη σχέση. Θα ακουμπήσει η μια πάνω στην άλλη στις στιγμές της κρίσης ή της ανάγκης για μια βαθύτερη κουβέντα... Εγώ είμαι κλασική μητέρα, του τύπου «θα φιλοσοφήσω τη ζωή και όσα έμαθα θα τα πω στην κόρη μου». Η αλήθεια είναι ότι θα έφερνα τον ουρανό στη γη για εκείνη, αλλά δεν ζητά τίποτε, ποτέ, και βασίζεται στον εαυτό της. Τώρα πια αμοιβαία και στον άνθρωπό της.

Έχετε την κλασική σχέση μαμάς κόρης ή είστε φίλες;
Ελ: Έχουμε φιλική σχέση, δεν είμαστε, όμως, φίλες. Είναι η ψυχή μου - τα γνωρίζει όλα δίχως να πρέπει να της πω. Κι εγώ ακούω την αναπνοή της. Εάν έχεις τέτοια σχέση, δεν χρειάζεται να γραπώνεις τον άλλο στη ζωή σου.
Ελεον: Είμαστε μαμά και κόρη, με τα όρια που πρέπει να έχει αυτή η σχέση. Σεβόμαστε η μια την άλλη και έχουμε φιλική σχέση ως μαμά και κόρη.

Ποια είναι αυτά τα μικρά που μοιράζεστε;
Ελ: Μαζί γελάμε, διαφωνούμε, συγκρουόμαστε, συζητάμε, βοηθούμε όταν πρέπει η μια την άλλη, σεβόμαστε η μια την άλλη. Δίνουμε χώρο, δεν απαιτούμε, διανύουμε τη ζωή έχοντας γνώση πως μια τεράστια δύναμη ψυχής είναι πάντα δίπλα, έτοιμη να μας σταθεί δίχως ζητούμενα, δίχως κριτική και δίχως απαιτήσεις. Αλλά αυτό ακριβώς είναι μια σχέση, μια καλή σχέση... Δεν είναι;
Ελεον: Τις στιγμές χαλάρωσης και ανεμελιάς πάνω στον καναπέ της μάμας που χωράει και τις τέσσερις μας. Τη μαμά, εμένα και τα δυο μας σκυλάκια, τη Μέλι και την Μπέλλα.

Ποια είναι η άποψη σας για την ομορφιά; Mέχρι που θα φθάνατε;
Ελ: Εγώ έκανα ήδη μικρό λίφτινγκ, όχι για να δείχνω νέα, αλλά για να είμαι συγυρισμένη. Ως εκεί. Μικρά πράγματα... Η ομορφιά είναι θέμα εσωτερικής αρμονίας και ποιότητας και όχι χρημάτων. Είναι θέμα απλής διατροφής, άσκησης, αισθητικής και αν θέλεις και αισθαντικής. Ο κάθε άνθρωπος έχει τον τύπο του.
Ελεον: Εγώ πιστεύω πως η ομορφιά κάθε ηλικίας είναι ξεχωριστή. Όσο μεγαλώνουμε, είναι διαφορετική! Μια γυναίκα είτε νεαρή είτε σε πιο μεγάλη ηλικία πρέπει να νιώθει καλά με τον εαυτό της, και εαν αυτό σημαίνει να κάνει κάποιες επεμβάσεις ή αλλαγές, τότε εγώ είμαι της άποψης να το κάνει. Πάντα με μέτρο, όμως, για να μη χάνεται και η ομορφιά της κάθε ηλικίας!

Ήθελες να περάσεις κάποια μηνύματα με το να το δημοσιοποιήσεις;
Ελ: Ότι είναι μια πιθανή επιλογή και ότι έχεις δικαίωμα να είσαι συγυρισμένος εάν αισθάνεσαι ότι δεν είσαι. Το είπα δημόσια, επειδή ήταν μια καλή εμπειρία και ως γυναίκα θέλησα να σπάσω ένα ταμπού σιωπής.
Είστε και οι δύο πολύ κομψές. Ακολουθείτε κάποιου είδους πρόγραμμα ειδικής διατροφής, γυμνάζεστε;
Ελ: Έμαθα να τρώω σωστά και να περπατώ καθημερινά, ενώ κατά περιόδους μπαινοβγαίνω στο πιλάτες και στο γυμναστήριο...
Ελεον: Γενικά περνάω φάσεις που προσέχω και γυμνάζομαι και φάσεις που δεν προσέχω αλλά εξακολουθώ να γυμνάζομαι. Το μέτρο είναι πολύ σημαντικό. Εκτός απο τα καλοκαίρια βέβαια που απέχω απ’ όλα! (γέλια).

Περισσότερα στο Beautiful People που κυκλοφορεί αύριο στα περίπτερα!