#THESTORYOFMYLIFE

Diary page 19: έρωτας απ’ την αρχή

Γαβριέλα Αγησιλάου


Diary page 19: έρωτας απ’ την αρχή

instagram: @gabrielagisilaou

«Πρέπει ν’ αναζητήσουμε την ανανέωση της σχέσης όπου κι αν βρίσκεται. Γιατί, από τη στιγμή που θα κινήσουμε προς την αναζήτησή της, θα ξεκινήσει κι αυτή να μας συναντήσει. Και θα μας σώσει». Σοφά τα λόγια του Paulo Coelho, κι μείς δεν έχουμε παρά να τα εφαρμόσουμε στη ζωή μας προκειμένου να ανανεώσουμε τη σχέση μας.

Από μικρές, θέλοντας και μη, μαθαίνουμε ότι βασικό συστατικό της αγάπης είναι η ειλικρίνεια. Το μυστικό της επιτυχημένης σχέσης είναι η επικοινωνία, ενώ για να παραμείνει η φλόγα του έρωτα αναμμένη χρειάζονται αμοιβαίοι συμβιβασμοί, υποχωρήσεις, συνεχείς προσπάθειες και τεράστια αποθέματα κατανόησης.

Δύσκολο κεφάλαιο οι ερωτικές σχέσεις, δεν λέμε, αφού το αντρικό με το γυναικείο μυαλό έχουν τεράστιες διαφορές και απέχουν κατά πολύ! Διαφορετικές ιδιοσυγκρασίες, πιστεύω, απόψεις, διαφορετικός τρόπος αντιμετώπισης κατανόησης και χειρισμοί. Δεν είναι καθόλου τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι εδώ και εκατοντάδες χρόνια οι σχέσεις μεταξύ των δύο φύλων «μαγνητίζουν» το επιστημονικό ενδιαφέρον και αποτελούν πρώτο θέμα συζήτησης, με τους ειδικούς να διδάσκουν τους μηχανισμούς τους στα κατάμεστα αμφιθέατρα προκειμένου να αντεπεξέλθουμε και να τις αναπτερώσουμε, ενώ την ίδια στιγμή οι ψυχολόγοι συνεχίζουν απτόητοι τα πειράματά τους μεταξύ των ζευγαριών προκειμένου να σώσουν κάτι από τα απομεινάρια μιας, σχεδόν, τελειωμένης σχέσης. Αλήθεια, όμως σκεφτήκατε ποτέ ποιες από τις συμβουλές, τα συμπεράσματα και τις έρευνες των ειδικών θα ήταν καλό να υιοθετήσετε και να εφαρμόσετε ώστε να εξασφαλίσετε ότι μια μακροχρόνια σχέση θα παραμείνει ουσιαστική;


Είστε πρόθυμες να ερωτευτείτε τον άνθρωπό σας από την αρχή; Αν πιάνετε τον εαυτό σας να χαμογελάει και να κουνάει το κεφάλι καταφατικά, τότε είμαι σίγουρη πως είστε σε καλό δρόμο. Μην τον σταματήσετε. Ο ρομαντισμός δεν έβλαψε ποτέ κανέναν!

Απλοποιήστε την κατάσταση
Πολλές φορές οι γυναίκες, λόγω του ότι έχουμε ένα πολύπλοκο μυαλό και ένα διαφορετικό τρόπο σκέψης (αυτό δεν το λέμε εμείς αλλά χιλιάδες επιστημονικά πορίσματα) τείνουμε να καταστροφολογούμε και να αισθανόμαστε πως οι καταστάσεις μάς εγκλωβίζουν. Σίγουρα, μια υγιής σχέση είναι πελώριο κατόρθωμα. Απαιτεί δουλειά και δέσμευση, χωρίς αυτό να σημαίνει όμως πως είναι ακατόρθωτο να συμβεί. Όλα έχουν να κάνουν με τους σωστούς χειρισμούς, την επικοινωνία και την ομαδικότητα. Οι δύο, δηλαδή, να γίνονται ένα.

 


Έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο πανεπιστήμιο Brigham Young, υποστηρίζει ότι τα ζευγάρια είναι πιο ευτυχισμένα όταν επιλέγουν να λειτουργούν σαν μια ομάδα και όχι μεμονωμένα στα εμπόδια που συναντούν καθημερινά.
Μία καλή επικοινωνία και μία ουσιαστική σχέση προϋποθέτουν προσοχή κι από τους δύο. Ακούστε όχι για να απαντήσετε αλλά για να καταλάβετε τι θέλει να σας πει ο σύντροφός σας.

Βεβαιωθείτε ότι δείχνετε καθημερινά την αγάπη σας και την τρυφερότητά σας στον σύντροφό σας, χωρίς αυτό να σημαίνει πως χρειάζεται να κάνετε υπερβολές για να το πετύχετε. Καμιά φορά οι μικρές, καθόλου χρονοβόρες και απλές πράξεις δείχνουν πολύ περισσότερο στον αγαπημένο σας πόσο τον υπολογίζετε. Ένα τρυφερό σημείωμα στο ψυγείο ή ένα κομπλιμέντο μπορούν να κρατήσουν τη σχέση σας δυνατή, επειδή πολύ απλά θα τον ξαφνιάσουν. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα νιώσετε πως η σχέση μεταξύ σας φτάνει σε αδιέξοδο, ακολουθήστε άλλη πορεία. Κάντε μια αναδρομή στο παρελθόν, θυμηθείτε τι ήταν αυτό που τον ενθουσίαζε σε εσάς όταν πρωτογνωριστήκατε και επαναφέρτε το.

Με την πάροδο των χρόνων, κι ενώ είμαστε σε μια σχέση ή σε ένα γάμο, οι γυναίκες νιώθουμε πως έχουμε μάθει τον σύντροφό μας καλύτερα και από τον ίδιο μας τον εαυτό. Η αλήθεια είναι ότι κάτι τέτοιο φαντάζει για τις περισσότερες πολύ ρομαντικό, στην ουσία όμως είναι κάτι που βολεύει εμάς τις ίδιες και μόνο, κι ας μην το παραδεχόμαστε.

Ανάμεσα στις κακές συνήθειες που αυτόματα επηρεάζουν αρνητικά τις ερωτικές σχέσεις συγκαταλέγεται και το γεγονός ότι εμείς οι γυναίκες, είτε το παραδεχόμαστε είτε όχι, έχουμε την τάση να πιστεύουμε ότι ο σύντροφός μας πρέπει να κάνει πάντα το πρώτο βήμα και να εκφράζει τα συναισθήματά του εξηγούν αρκετές μελέτες. Μία κίνηση που έχει σαν αποτέλεσμα να εκφράζει λάθος μηνύματα σ’ αυτόν, δείχνοντάς του ότι αδιαφορούμε και είμαστε ανίκανες να τον προσεγγίσουμε. Από αυτή τη στιγμή, ανοίξτε τα χαρτιά σας, εξωτερικεύστε τα συναισθήματά σας και υπενθυμίστε του πως ακόμη είναι ζωντανά. Δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από τα αληθινά συναισθήματα. Πάρτε τα ηνία στα χέρια σας, ρίξτε τον εγωισμό σας και εκφραστείτε. Η στιγμή θα είναι ακόμη πιο ωραία, αν απλά τα πείτε και δεν περιμένετε τίποτα. Να θυμάστε πως τότε θα πάρετε τα πάντα.

Μέχρι την επόμενη Τρίτη

G.

x


Tags: έρωτας, blog, diary, κοπέλα, άνδρας, σχέσεις, άποψη, αγάπη, the story of my life

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)