ΟΜΟΡΦΙΑ

Izia, ένα άρωμα για όλες τις γυναίκες

Σταύρη Φράγκου


  • Το Izia, το νέο άρωμα της Sisley είναι τόσο εξαιρετικό όσο και τα τριαντάφυλλα που είναι κλεισμένα στο μπουκάλι του.

    Το Izia, το νέο άρωμα της Sisley είναι τόσο εξαιρετικό όσο και τα τριαντάφυλλα που είναι κλεισμένα στο μπουκάλι του.

Το Izia, το νέο άρωμα της Sisley είναι τόσο εξαιρετικό όσο και τα τριαντάφυλλα που είναι κλεισμένα στο μπουκάλι του. Είναι φτιαγμένο για όλες τις γυναίκες, όλων των ηλικιών και χαρίζει με τις σταγόνες του σύγχρονη και γοητευτική ευωδία.

Είναι ένα άρωμα σαγηνευτικό σαν ένα αριστούργημα, το οποίο τα τριαντάφυλλα που «εγκλωβίζονται» μέσα σε αυτό είναι τόσο οικεία, όπως όταν βρίσκονται σ’ έναν κήπο. Είναι ζωντανό, χειροπιαστό, σφύζει από ενέργεια και διάρκεια, μιλάει σε όλες τις γενιές των γυναικών και αποτελεί τη μεταμόρφωση της φύσης σε γλυπτό, σαν ένα χάδι της δροσιάς την αυγή. Το Izia της Sisley Paris είναι σαν μεταξωτό πέπλο και είναι ένα άρωμα για σας, και εσάς και μόνο.

Η έμπνευση της Isabelle d’Ornano
Το Izia, προφέρεται Ijia, είναι στα Πολωνικά το υποκοριστικό της Isabelle. Το άρωμα Izia το είχε φανταστεί, κατά την διάρκεια ενός περιπάτου της στον κήπο ενός σπιτιού στην καρδιά της γαλλικής κοιλάδας του Λίγηρα, μιας περιοχής που δεν απέχει πολύ από εκεί όπου έζησε ο συγγραφέας George Sand. Η Isabelle d'Ornano στόλισε τον κήπο της με θάμνους, κέδρους, ορτανσίες, αγιόκλημα, πασχαλιές και γλυπτά. Όταν η Isabelle δημιούργησε τον κήπο της και μεταξύ άλλων φύτεψε και τριαντάφυλλα, σίγουρα δεν φανταζόταν ότι μια μέρα ένα από αυτά θα αποτελούσε πηγή έμπνευσης για τις διακριτικές νότες του Izia.

Ενα οσφρητικό έργο τέχνης
Το Izia ανοίγει με πολύ εξελιγμένες νότες. Tο λευκό περγαμόντο από την Καλαβρία, τονίζεται με νότες από φρέζιεςς και τσάι, και παρουσιάζει τη λαμπρότητα και την σαφήνεια, η οποία τονίζεται με αλδεΰδες. Με λεμονάτες, αφρώδεις πτυχές, και το ροζ πιπέρι να ενισχύει διακριτικά το αναζωογονητικό περγαμόντο.Στην πληθωρική ψυχή του Izia κρύβεται ένα ρεαλιστικό προσωπικό τριαντάφυλλο, που διαμορφώνεται από την αρωματοποιό όπως ένα γλυπτό για να αποκαλύψει μια λεμονάτη και floral καρδιά, με αναζωογονητικές νότες αχλαδιού, ενώ ένας φωτεινός ψίθυρος από φρέσκα πέταλα γιασεμιού, παιωνία, και lily of the valley (κρίνα της κοιλάδας) το κάνουν πιο αισθησιακό. Γεμάτη ζωντάνια πράσινη αγγελική, προσθέτει πουδρέ και φυλλώδεις αποχρώσεις στο μπουκέτο. Στις νότες βάσης, η d' Ornano τριανταφυλλένια συμφωνία τονίζεται με το πουδρέ musk, το οποίο κάνει την εμφάνισή του στο άρωμα με ένα απίστευτα θηλυκό τρόπο. Η ξυλώδης ζεστασιά του κέδρου τού δίνει δομή, ενώ μια ξηρή νότα από κεχριμπάρι, τόσο αρρενωπή και τόσο θηλυκή ταυτόχρονα,
συνυπογράφει τον σύγχρονο αισθησιασμό. Το Izia είναι ένα εμπνευσμένο άρωμα που θα παραμείνει στη μνήμη σας, πολύ καιρό μετά που το ευωδιαστό ίχνος του θα έχει διαλυθεί.

Ένα μπουκέτο στο μπουκάλι
Είναι με τη μεγαλύτερη δυνατή προσοχή που μαζεύουν το κάθε πέταλο. Το μπουκάλι, με αποχρώσεις του τριαντάφυλλου και τις διάφορες όψεις του χρυσού, σχεδιάστηκε από τον πολωνό γλύπτη Bronisław Krzysztof, υπό τη διεύθυνση της ίδιας της Isabelle d'Ornano. Ένα αφηρημένο κομμάτι που αποτελείται από δύο γυάλινα γλυπτά τοποθετημένα το ένα πάνω στο άλλο, το έργο καταφέρνει να αποδώσει κυριολεκτικά το όραμα της Isabelle d'Ornano.


Tags: izia, sisley, sisley paris, perfume, ομορφιά, γυναίκα, άρωμα

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)