#PINOFTHEWEEK

Tell me ''Fashion Stories''

Νάκης Αντωνίου


Tell me ''Fashion Stories''

Κάτι νέο ξεκινά στο Mad TV. O Μάριος Ιορδάνους είναι 28, επιτυχημένος επιχειρηματίας και ξέρει τη μόδα πολύ καλά. Γι’ αυτό ανέλαβε να αφηγείται «Fashion Stories», σε μια 3λεπτη καθημερινή εκπομπή που δεν θα περάσει με τίποτα απαρατήρητη. Κάπου στο βάθος είμαι κι εγώ, καημένος αρχισυντάκτης του.

Πες μου τι κάνεις με τι ζωή σου, εκτός του Mad.
Αυτή τη στιγμή;

Αυτή τη στιγμή.
Eίμαστε σε μια καφετέρια, πίνουμε καφέ και περιμένω, μετά από δύο ώρες φωτογράφισης, να αρχίσουμε τη συνέντευξη.

Αγένεια. Γενικά στη ζωή σου τι κάνεις;
Γενικά, πρώτα στη ζωή μου ήταν το «My Monogram Luxury Items», μετά από τέσσερα χρόνια νομίζω όσοι ασχολούνται με τη μόδα καταλαβαίνουν τι είναι το «My Monogram Luxury Items». Τώρα επανέρχομαι στην τηλεόραση μετά από τέσσερα χρόνια με μία εκπομπή που πιστεύω πως μπορώ να υποστηρίξω πολύ καλά.

Τι θα βλέπουμε στην εκπομπή «Fashion Stories»;
Οτιδήποτε αφορά τη μόδα, από ένα αυτοκίνητο μέχρι ένα ζευγάρι παπούτσια το οποίο έχει ιστορία που αξίζει να ειπωθεί. Είτε έγινε στο μακρινό παρελθόν είτε στο πιο πρόσφατο. Ο κόσμος που θα το παρακολουθεί θα μαθαίνει πράγματα τα οποία ίσως δεν γνώριζε, ή ίσως να γνώριζε και να μην θυμάται. Θα ξέρει για πιο πράγμα μιλάμε αλλά με εμάς θα ανακαλύπτει την ιστορία πίσω απ’ αυτό.

Πώς προέκυψε η εκπομπή;
Όταν ήμουν καλεσμένος στο «The Blogger» με την Έβελυν Καζαντζόγλου στο Mad TV, σκέφτηκα πως θα ήταν ωραία ιδέα να γίνει μια εκπομπή με αυτό το concept. Έτσι προέκυψε, το πρότεινα και τελικά εγκρίθηκε.

Επειδή δεν έχω την παραμικρή ιδέα, τι θα δούμε στην πρώτη εκπομπή;
Τι εννοείς δεν έχεις την παραμικρή ιδέα; Είσαι ο αρχισυντάκτης της εκπομπής, γιατί αποποιείσαι τον ρόλο σου;

…Οκ, πες να μάθει και ο κόσμος τι θα δούμε στην πρώτη εκπομπή.
Την ιστορία πίσω από το φόρεμα του Versace, αυτό με τις παραμάνες, το οποίο έκανε μια ηθοποιό να αναδείξει και το κορμί της και την ομορφιά της. Και την έκανε και σταρ σε μία μέρα.

Την Elizabeth Hurley, τι σου γράφω τα κείμενα αφού δεν τα θυμάσαι;
Αυτή είναι η δουλειά σου σαν αρχισυντάκτης μου, να με θυμίζεις, χαχα. Έτσι έμεινε στην ιστορία το φόρεμα, και θα μάθει και ο κόσμος τα πάντα γύρω απ’ αυτό στο πρώτο επεισόδιο.

Για σένα ποια ήταν μια iconic στιγμή στη μόδα;
Η συγκεκριμένη ήταν μια iconic στιγμή, γι’ αυτό και ήθελα να είναι αυτή στην πρώτη εκπομπή. Γι’ αυτό το απαίτησα.

Coolαρε. Άκου το «απαίτησες».
Συνεχίζω… Επίσης και διάφορα άλλα κομμάτια από μεγάλους οίκους, θεωρώ εμβληματικά, αλλά καλύτερα να μην τα πούμε εδώ. Θα τα δείξουμε μέσα από τις επόμενες εκπομπές. 

Και γιατί είσαι εσύ ο κατάλληλος να μας πεις αυτές τις ιστορίες;
Γιατί μέσα από το «My Monogram Luxury Items» έπιασα στα χέρια μου vintage κομμάτια, από τα ‘70s, από τα ‘80s, τα ‘90s… και απ’ όλους τους οίκους με πελάτισσες τόσο από την Κύπρο όσο και από το εξωτερικό, είδα πολλά πράγματα για τα οποία έπρεπε να κάνω έρευνα για να μάθω τι ακριβώς είναι. Πέρασα πολλές ώρες στον υπολογιστή να ψάχνω τις ιστορίες πίσω απ’ αυτά που είχα στα χέρια μου. Αν είμαι εγώ ο ειδικός να πω αυτές τις ιστορίες δεν το ξέρω, αλλά σπούδασα και δούλεψα δημοσιογράφος, εργάστηκα και σαν παρουσιαστής, και όσο να ‘ναι ασχολούμαι καθημερινά με το αντικείμενο που θα παρουσιάσω.

Περίμενε τώρα γιατί πρέπει να ρωτήσω. Στα 24 σου, πώς αποφάσισες να ανοίξεις μια δική σου επιχείρηση;
Όταν σταμάτησα από την τηλεόραση, ήθελα να κάνω κάτι που να με καλύπτει. Μετά από ένα ταξίδι στο Παρίσι μου γεννήθηκε αυτή η ιδέα. Είναι κάτι που δεν υπάρχει στην Κύπρο, είναι κάτι για το οποίο δούλεψα πολύ σκληρά, και το οποίο προώθησα πολύ, με διαφημίσεις, με editorials - τα SPP Media ήταν πάντα δίπλα μου σ’ αυτό, να το πω αυτό – και μέσα απ’ αυτό δημιουργήθηκε κάτι πολύ επαγγελματικό που θεωρώ πως μπορεί να συναγωνιστεί επάξια αντίστοιχα καταστήματα της Ευρώπης. Αν έρθει κάποιος στο κατάστημά μου θα δει πως έχω κομμάτια απ’ όλες τις δεκαετίες, και απ’ όλους τους οίκους, και αρκετά απ’ αυτά δεν κυκλοφόρησαν ποτέ στην Κύπρο.

Υπάρχει ανταπόκριση από τις Κύπριες; 
Ναι. Για να έχουμε αυτή τη στιγμή δύο καταστήματα «My Monogram Luxury Items» σημαίνει ότι υπάρχει. Μάλιστα, πολλά κομμάτια που έφεραν Κύπριες πωλήθηκαν και στο εξωτερικό. Θεωρώ πως έχει μια ωραία πορεία. Είναι, βέβαια, και πολύ νωρίς  τα τέσσερα χρόνια για να κρίνω. Αλλά νομίζω πάει πολύ καλά.

Οκ, πίσω στο «Fashion Stories», γιατί να δει την εκπομπή κάποιος που δεν ασχολείται με μόδα;
Μόλις είχα το πρώτο επεισόδιο στα χέρια μου, έκανα ένα μικρό «γκάλοπ». Το έδειξα σε αρκετό κόσμο…

Α ωραία, το είδαν όλοι ήδη δεν θα δει κανένας την πρώτη εκπομπή.
Τέσσερα – πέντε άτομα το είδαν, ηρέμησε. Το έδειξα σε διαφορετικούς τύπους ανθρώπων και όλοι είπαν πως θα το έβλεπαν, ανεξαρτήτως ηλικίας, γιατί κάτι μαθαίνεις μέσα απ’ αυτό. Και μπορεί να έχουν όλα τα θέματά μας άξονα την μόδα αλλά μπορεί να είναι, όπως σου είπα και πριν, ένα αυτοκίνητο που χρησιμοποίησε η Naomi Campbell σε μια φωτογράφιση… Δεν είναι απαραίτητο να μιλάμε πάντα για ρούχα. Μπορεί να ασχοληθούμε με συλλεκτικά γυαλιά ηλίου που φορέθηκαν πολύ από stars του Hollywood. Και με χορηγό το Occhio Optical House θα έχουμε και την κατάλληλη βοήθεια γι’ αυτό.

Αυτό σου λέω κι εγώ. Ας πούμε εγώ που δεν έχω τόση σχέση με τη μόδα…
Φαίνεται. Προσπαθώ όμως κάθε μέρα να σε μαθαίνω και κάτι.

Το προσπερνώ και συνεχίζω. Για άτομα που δεν έχουν σχέση με τη μόδα, έχουμε θέματα στην εκπομπή που αφορούν κι άλλους τομείς, όπως η μουσική για παράδειγμα, στο επεισόδιο που γυρίσαμε με θέμα μια εμφάνιση της Madonna. Αυτό είναι το ωραίο με το «Fashion Stories», μπορεί να τραβήξει τον οποιοδήποτε.
Ναι αυτό είναι ακριβώς. Και με εμάς το βλέπεις αυτό. Σου δίνω εγώ μια ιδέα για την εκπομπή, εσύ κάνεις έρευνα, μαθαίνεις νέα πράγματα.. Είναι μια συνεργασία ωραία γιατί μαθαίνουμε και οι δύο μέσα απ’ αυτό. Οποιοσδήποτε μπορεί να απολαύσει την εκπομπή μας, γιατί είναι και κάτι διαφορετικό από τις άλλες εκπομπές του Mad TV.

Οκ.
Τι; Αν δεν σου αρέσει η απάντηση γιατί με ρωτάς, αφού ήξερες τι θα σου πω.

Για να κλείσω κάπως αυτή τη συνέντευξη.
Περίμενε. Θέλω να πω πως αν δει ο κόσμος τώρα τα πρώτα επεισόδια, αυτή την εβδομάδα, πιστεύω πως θα δουν για τι πράγμα μιλάμε ακριβώς. Έχουμε και κάποιες ίντριγκες σε ένα επεισόδιο, πιστεύω θα αρέσει. Και φυσικά υποσχόμαστε πως κάθε εβδομάδα θα γινόμαστε καλύτεροι. Και σ’ ευχαριστώ γιατί ήταν ένας από τους στόχους μου να γίνω #pinoftheweek.

Το ξέρω πως κατά βάθος το εννοείς.
Ναι, να είσαι σίγουρος.

 

Η εκπομπή ''Fashion Stories'' έρχεται σύντομα στο MAD TV. Stay tuned! 

Find him: 
Instagram: @imarios / @my_monogram_luxury_items

Facebook: Marios Iordanous / My Monogram Luxury Items 

Find me: 
Instagram: @nakis_nakis
Facebook: Nakis Antoniou


Tags: p.in, person of interest, pinoftheweek, mad tv, fashion stories, μάριος ιορδάνους