#THESTORYOFMYLIFE

Diary page 15: φύλακας άγγελος


Diary page 15: φύλακας άγγελος

Instagram: @gabrielagisilaou

Έχει αρκετό καιρό που θέλω να γράψω μια σελίδα στο diary μου που να αφορά στον πιο σημαντικό για την καθεμία μας άνθρωπο. Ωστόσο, κάθε φορά που πάω να το κάνω, δεν τα καταφέρνω. Κάθομαι απλά μπροστά από τον υπολογιστή μου, με ένα ποτήρι μυρωδάτο κρασί και μπλοκάρω. Τα δάχτυλά μου αγγίζουν απλά, απαλά το πληκτρολόγιο, ενώ η μια σκέψη διαδέχεται την άλλη και το μυαλό μου μπερδεύεται.

Έτσι είναι όταν στον νου σου φέρνεις έναν άνθρωπο για τον οποίο νιώθεις απέραντη ευγνωμοσύνη και στην ουσία του χρωστάς τα πάντα. Είμαι σίγουρη πως καταλαβαίνεις απόλυτα τι λέω. Άλλωστε, όταν αγαπάς κάποιον τόσο πολύ, εσύ μπορείς να εκφραστείς όπως πρέπει ή πάντα αισθάνεσαι πως οι λέξεις είναι πολύ μικρές και ανούσιες, μπροστά στο μεγαλείο των συναισθημάτων σου;

Έτσι κι εγώ, δεν μπορούσα να τακτοποιήσω όμορφα και σωστά μέσα σε κάποιες γραμμές το πόσο σημαντική είναι για μένα η μαμά μου, όπως και για σένα η δικιά σου. Ούτε τώρα ξέρω πώς θα μου βγει αυτή η σελίδα, αλλά good for me, αυτή τη φορά δεν θα κλείσω απότομα την οθόνη του λάπτοπ μου και ούτε θα παραδοθώ μπροστά στον πόλεμο που κάνουν οι σκέψεις μου, και να πω «ίσως την επόμενη φορά», αφού η γιορτή της γυναίκας είναι αύριο και δεν θα υπάρξει καλύτερο timing να το κάνω.

Μαμά. Τέσσερα μόνο γράμματα που συνθέτουν όμως μια λέξη με τεράστιο βάρος και δύναμη. Δυο μόνο συλλαβές  που όμως μπορούν να ενώσουν κόσμους, να κινήσουν βουνά. Η μαμά σου είναι ο άνθρωπος που σου υποσχέθηκε από τότε που ήσουνα μικρούλα πως θα είναι για πάντα δίπλα σου, no matter what, και το έκανε.

Είναι ο πρώτος άνθρωπος που θα τηλεφωνήσεις είτε για να της πεις κάτι όμορφο που σου έχει συμβεί είτε για να ξεθυμάνεις όταν έχεις τα νεύρα του άλλου κόσμου, τι κι αν εκείνη δεν ευθύνεται.

Είναι αυτή που θα χαρεί με τις χαρές και τις επιτυχίες σου, και θα το κάνει διπλά. Αυτή που με δυο κουβέντες θα σε κάνει να αισθανθείς πως όντως ο κόσμος δεν τελειώνει εδώ, ασχέτως αν εσύ τη δεδομένη στιγμή είσαι στα πατώματα και κλαις και οδύρεσαι λες και δεν υπάρχει αύριο.

Είναι αυτή που όταν εσύ τρέχεις με τη δουλειά και τις υποχρεώσεις και γενικά κινείσαι με ταχύτητα φωτός σε ένα πρόγραμμα όπου δεν υπάρχει χρόνος και χώρος για εκείνη, αυτή δεν θα σου παραπονεθεί ποτέ. Θα περιμένει υπομονετικά να έρθει και η δική της στιγμή, προκειμένου να περάσετε λίγο χρόνο μαζί.

Είναι αυτός ο άνθρωπος που με ένα χάδι έδιωξε και διώχνει μακριά όλους σου τους φόβους, που σου απλώνει το χέρι για να σηκωθείς όταν εσύ πέφτεις. Είναι αυτή που πάντα είναι δυνατή, όταν εσύ πονάς, απογοητεύεσαι και πληγώνεσαι από τους ανθρώπους, προκειμένου να αντλήσεις λίγη από τη δύναμή της. Είναι αυτή που, όσα χιλιόμετρα κι αν είσαι μακριά, θα καταλάβει, θα νιώσει αν είσαι καλά ή όχι. Αν την χρειάζεσαι. Είναι αυτή που θα παρατήσει ό,τι κι αν κάνει και χωρίς δεύτερη σκέψη θα βρεθεί κοντά σου, πριν εσύ προλάβεις να της πεις «έλα».

Εκείνη που κάποιες φορές υπήρξε «κακιά» και υπερπροστατευτική μαζί σου και δεν σε άφησε να κάνεις κάτι που ήθελες πολύ, και θύμωσες τόσο, μα τόσο πολύ μαζί της, σε σημείο που έκανες και εβδομάδες να της μιλήσεις.  Αυτή που έμενε ξάγρυπνη, ώσπου να ακούσει το κλειδί στην πόρτα,  έτσι ώστε να βεβαιωθεί πως όντως επέστρεψες σώα και αβλαβής από το club.

Αυτή που σου λέει καθημερινά να ανοίξεις τα φτερά σου και να κάνεις οτιδήποτε σε κάνει ευτυχισμένη, κι ας ήθελε η ίδια να σε κρατούσε για πάντα στην αγκαλιά της, σαν τότε, την πρώτη φορά που σε κράτησε, δάκρυσε, και ένιωσε πως τελικά τα θαύματα του κόσμου είναι οκτώ.  

Αυτή που σε δίδαξε να μην έχεις κανέναν ανάγκη, ούτε αυτήν. Αυτή που θα σε καταλάβει και θα σε στηρίξει, αυτή που θα σε πονέσει και θα σε συνεφέρει. Αυτή που δίνει για σένα και τη ζωή της και δεν ζητάει ανταλλάγματα. Θέλει μόνο να σε βλέπει να χαμογελάς. Αυτό για εκείνη σημαίνει πως πέτυχε, επειδή είσαι εσύ ευτυχισμένη.
Ο φύλακας άγγελός σου.

Τα χρόνια περνάνε, ζήσε μαζί της όσο περισσότερα μπορείς, γιατί είναι όντως ο μόνος άνθρωπος που δεν θα μπορέσεις ποτέ να αντικαταστήσεις.

Μέχρι την επόμενη Τρίτη

G.

x


Tags: blog, diary, page, σχέση, the story of my life, ημερολόγιο, μητέρα, μαμά, άποψη, δεσμός, υπόσχεση

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)