#PINOFTHEWEEK

''Βάλε Φαντασία'' στο χορό

Νάκης Αντωνίου


''Βάλε Φαντασία'' στο χορό

Ο Χορευτικός Όμιλος Πανεπιστημίου Κύπρου, που λέτε, παρουσιάζει μια ωραία πρόταση για ακόμα μια χρονιά. Μια χορευτική παράσταση με μικρά θεατρικά ενδυάμεσα, ανεβαίνει στο Σατιρικό Θέατρο, και γι' αυτό συνάντησα τον πρόεδρο του χορευτικού ομίλου, Γιώργο Αθανασίου, και τον Μάριο Ροκόφυλλο για να μας πουν περισσότερα. 

Θέλω να μου εξηγήσετε τι ακριβώς κάνετε, γιατί μπερδεύτηκα λίγο.
Όχι, όχι δεν θέλουμε να σας μπερδέψουμε τα πράγματα είναι πολύ απλά. Είμαστε μια μεγάλη οικογένεια με μια κοινή αγάπη, τον χορό και όλοι μαζί λεγόμαστε Χορευτικός Όμιλος Πανεπιστημίου Κύπρου. Αυτή η οικογένεια συνεχίζεται από γενιά σε γενιά εδώ και 25 χρόνια. Σκοπός μας πρώτα απο όλα είναι η διατήρηση του πολιτισμού μας μέσα από τους Κυπριακούς χορούς, αλλά και στις θεατροχορευτικές παραστάσεις μας, βέβαια, θα δείτε διάφορα είδη χορού όπως λαικά, λάτιν, σύγχρονο και belly για την ποικιλία χαχα.  

Είναι δηλαδή θεατροχορευτικές (wow, τι λέξη!) παραστάσεις;
Ακριβώς! Θέατρο + χορός = θεατροχορευτικές παραστάσεις. Είναι ο καλύτερος συνδυασμός, γιατί σε ποιον δεν αρέσει ο χορός; Σε ποιον δεν αρέσει το θέατρο; Είναι ένας συνδυασμός και των δύο, ο οποίος αρέσει σε όλους.

Πώς προέκυψε αυτή η ιδέα για αυτές τις παραστάσεις;
Ωωω, ερώτηση με πολλή ιστορία από πίσω της. Όλα ξεκίνησαν πριν αρκετά χρόνια όταν ο χορευτικός όμιλος αποφάσισε ότι θα εμπλούτιζε με θεατρικά κομμάτια τα ενδιάμεσα των χορευτικών. Μια ιδέα που πέτυχε, γι’ αυτό άλλωστε συνεχίζεται και θα συνεχίζεται και τα επόμενα χρόνια!

Πέρσι παρουσιάσατε το «Θα κλέψει την παράσταση». Τελικά την έκλεψε;
Πέρσι όπως και κάθε χρονιά κλέψαμε την παράσταση μεταφορικά αλλά και κυριολεκτικά.

Μετριόφρονες.
Ναι, ναι είμαστε χαχα . Στο τσακ καταφέραμε να πιάσουμε την κλέφτρα και να την οδηγήσουμε στη φυλακή. Η ιστορία είχε φυσικά happy ending και το γέλιο κορυφωνόταν λεπτό προς λεπτό. Η μεγαλύτερη επιβράβευση μας ήταν το χειροκρότημα του θεατή!

Φέτος τι ετοιμάζεται;
Ειδήσεις με άποψη, καινοτομία και suspense. Αποκλειστικά γεγονότα, ανεπανάληπτα ρεπορτάζ, μαρτυρίες και απευθείας μεταδόσεις. Το κορυφαίο κανάλι Χotv! προσφέρει μια νέα προοπτική στον βαρετό και μουντό κόσμο της τηλεθέασης. Μια παράσταση μέσα στον παλμό των ειδήσεων, στην καρδιά των γεγονότων. Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας τους; ...Βάλε φαντασία. Μια παράσταση η οποία σας υπόσχεται πολύ γέλιο και φυσικά πολύ χορό.

Πείτε μου κι άλλα για το «Βάλε Φαντασία».
Θα το παίξουμε διάσημοι και θα σας πούμε ότι είμαστε καλά και δεν μπορούμε να σας αποκαλύψουμε περισσότερες πληροφορίες χαχα. Θα χαρούμε πολύ να σας δούμε στο Σατιρικό Θέατρο στις 17 και 18 Φεβρουαρίου στις 20:30

Πώς εκλαμβάνει ο κόσμος τις θεατροχορευτικές (2η φορά, μ’ αρέσει) παραστάσεις;
Ενθουσιάζεται! Απολαμβάνει τους χορούς και γελά με την καρδιά του στα θεατρικά κομμάτια. Η προσέλευση αυξάνεται κάθε χρονιά και τα σχόλια πάντοτε μετά την παράσταση μας συγκινούν.

Ρόκο, πόσα χρόνια ασχολείσαι με το χορό;
Ασχολούμαι με το χορό από την ηλικία των 3, συνολικά 19 χρόνια, και από τότε τα πόδια μου δεν έχουν σταματήσει να χορεύουν σε κάθε γωνιά του σπιτιού, κάθε λεπτό, κάθε μου βήμα στο διάδρομο του σπιτιού μου, κάθε διάλειμμα από το διάβασμά μου, μέσα στο δωμάτιό. Δεν μπορώ να φανταστώ ούτε και ένα λεπτό, ούτε και μια μέρα χωρίς να χορεύω. Πραγματικά νιώθω τόσο τυχερός που ανακαλύπτω κάθε φορά τον εαυτό μου όλο και περισσότερο μέσα από το χορό, που για μένα ο χορός είναι τρόπος έκφρασης και για να μην τα πολυλογώ ο χορός για μένα είναι ζωή.

Γιατί, αλήθεια;
Πολύ απλά δεν υπάρχει γιατί! Το να ρωτήσεις κάποιον να σου πει το λόγο που χορεύει, είναι σαν να τον ρωτάς γιατί αναπνέει.

Και εκτός από εσένα ποιοι άλλοι ευθύνονται γι’ αυτό που θα δούμε στο Σατιρικό;
Η παράσταση είναι αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς, όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά συμβάλει στην δημιουργία της παράστασης. Το σενάριο δημιουργείται αποκλειστικά από τα άτομα του συγκροτήματος, ενώ τις χορογραφίες μας τις δημιουργούν οι χοροδιδάσκαλοι και εμείς αναλαμβάνουμε την εκτέλεσή τους.

Με το θεατρικό κομμάτι των θεατροχορευτικών (3η φορά) παραστάσεων σας, πόση επιβάρυνση έχετε, αλήθεια, στις πρόβες;
Όταν κάτι το απολαμβάνεις δεν θεωρείται επιβάρυνση αλλά ευχαρίστηση! Η οποιαδήποτε επιβάρυνση που μπορεί να προκαλείται, στο τέλος της παράστασης γίνεται επιβράβευση. Ειδικά όταν δεχόμαστε τόσο θετικά σχόλια απο το κοινό για κάτι που είναι δημιούργημα δικό μας, άξιζε την οποιαδήποτε θυσία.

Είναι ο χορός, σαν τέχνη, αναγνωρισμένος αρκετά στην Κύπρο; Εκτιμά η Κύπρος π.χ. μια χορευτική παράσταση;
Γενικότερα οι τέχνες είναι αναγνωρισμένες και ανεπτυγμένες στην Κύπρο διότι η κοινωνία μας έχει βαθιά ριζωμένη στον πολιτισμό της τον χορό. Αγαπάμε τον χορό, αγαπάμε το θέατρο και ακόμη περισσότερο αγαπάμε της θεατροχορευτικές παραστάσεις του Πανεπιστημίου Κύπρου.  Η αλήθεια είναι ότι κάθε χρονιά το κοινό μας εκπλήσσει ευχάριστα με την ανταπόκριση του σε αυτό που ετοιμάζουμε, ο κόσμος άλλωστε είναι και η κινητήρια μας δύναμη.

Θα τα ξαναπούμε στην επόμενη σας θεατροχορευτική (4η φορά) παράσταση;
Εννοείται, μια παράσταση δεν είναι αρκετή για εμάς, και ας ελπίσουμε ούτε για εσάς. Η επόμενη μας παράσταση θα είναι στις 30 και 31 Μαρτίου και πάλι στο Σατιρικό, βέβαια δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε πολλά πάντως το γέλιο και ο χορός είναι υπόσχεση!

Facebook: danceclubucy
Instagram: @danceclubucy

To ''Βάλε Φαντασία'' ανεβαίνει στο Σατιρικό Θέατρο στις 17 και 18 Φεβρουαρίου στις 20:30. Εισιτήρια πωλούνται στην Πανεπιστημιούπολη και στην είσοδο του θεάτρου. Πληροφορίες 96671662


Tags: p.in, pinoftheweek, person of interest