#PINOFTHEWEEK

Get Evelynised too

Νάκης Αντωνίου


Get Evelynised too

Η τεχνολογία εξελίσσεται, το ίδιο και η τέχνη. Η Ευελίνα Ζαχαρίου δημιουργεί φανταστικούς ψηφιακούς πίνακες που σίγουρα θα ερωτευτείς και εσύ όπως εγώ. Let's get Evelynised.

Ποια είσαι Ευελίνα;
Είμαι η Ευελίνα a.k.a. Εύα, είμαι από Λάρνακα και εργάζομαι ως Graphic Designer & Marketing/Media Coordinator στο Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus. Παράλληλα ασχολούμαι με το freelance design και σχεδιάζω posters/ψηφιακούς πίνακες.

Τι σπούδασες;
Έχω πτυχίο στο Graphic & Advertising Design και μεταπτυχιακό στο Art & Design with Photography.

Εξήγησέ μου τι ακριβώς κάνεις σε λιγότερο από 20 λέξεις.
Δημιουργώ (1 λέξη).

Εξήγησε μου τι ακριβώς κάνεις σε όσες λέξεις θέλεις.
Όπως έχω προαναφέρει σχεδιάζω κυρίως posters/digital-paintings όπου μπορούν να τυπωθούν σε χαρτί, καμβά, μουσαμά, foam board και αυτοκόλλητο και χρησιμοποιούνται κυρίως για τη διακόσμηση χώρου. Εμπνέομαι από διάφορα θέματα, λατρεύω το ανθρώπινο σώμα, τη φύση, από τα έργα μου δε λείπει ποτέ η γεωμετρία. Επίσης δεν μπορώ να αντισταθώ στο να περικλείσω γεωμετρικά γνωμικά και αποφθέγματα που με εμπνέουν. Επιπλέον σχεδιάζω ρολόγια τοίχου και άλλα διακοσμητικά σπιτιού και χώρου σε υλικά ξύλου, pvc και plexi glass (80 λέξεις).

Θέλω να σου εξομολογηθώ πώς αγαπώ το ότι κάνεις posters! Πώς το αποφάσισες αλήθεια;
Και εγώ αγαπώ το γεγονός ότι κάνω posters! Συμφωνούμε! Η σχέση μου με τα posters άρχισε με τη διακόσμηση του δικού μου χώρου, η οποία ενέπνευσε τη διακόσμηση άλλων χώρων και είναι πλέον μια συνήθεια που έγινε λατρεία αφού αγαπώ αυτό που κάνω.

Πότε ξεκίνησες με τους ψηφιακούς πίνακες;
Ασχολούμαι επαγγελματικά πιο συγκεκριμένα τα τελευταία χρόνια και ενίοτε λαμβάνω μέρος σε εκθέσεις και φεστιβάλ. Σύντομα επίσης θα δημιουργήσω το δικό μου online shop, ένα διαδικτυακό μουσείο παρουσίασης της δουλειάς μου, όπου κάποιος να μπορεί να αποκτήσει κομμάτια της αρεσκείας του.

Τι διαδικασία ακολουθείς για κάθε πίνακα;
Θεωρώ αυτό που κάνω τέχνη οπότε η διαδικασία περιλαμβάνει έμπνευση, έρευνα, ένστικτο και πειραματισμό. Μια διαδικασία στην οποία χάνεσαι για ώρες δημιουργικά.

So, είναι κάποια μορφή pop art η τεχνική σου ή… τι;
Η τεχνική μου δεν είναι συγκεκριμένη, βασικά είναι συνδυασμός τεχνικών illustrations και φωτογραφιών εμπνευσμένη και επηρεασμένη από διάφορες εποχές τέχνης, μόδας, προσωπικών συναισθημάτων και εμπειριών. Έτσι είναι φτιαγμένο το δικό μου στυλ.

Αγαπημένο χρώμα να χρησιμοποιείς;
Σαν σχεδιάστρια αγαπώ όλα τα χρώματα και δίνω σε όλα ίσες ευκαιρίες (για να μην παραπονιούνται).

Πόση ώρα χρειάζεται κάθε πίνακας;
Ένας πίνακας χρειάζεται 2-5 ώρες να δημιουργηθεί αναλόγως πάντα από τις απαιτήσεις του και το ποσοστό έμπνευσης του καλλιτέχνη.

Ποιος είναι ο αγαπημένος σου δικός σου πίνακας και γιατί; 
Αγαπημένος μου πίνακας αυτός.

Είναι ο πρώτος που σχεδίασα από τη σειρά ‘illustrated independent women’. Τον είχα φτιάξει κατόπιν παραγγελίας και μετά τον παραποίησα αρκετά ώστε να μπορέσω να τον βάλω στη συγκεκριμένη σειρά. Είναι ο αγαπημένος μου όχι επειδή ήταν ο πίνακας με τις περισσότερες πωλήσεις αλλά επειδή για μένα συμβολίζει το διαχωρισμό της σωματικής και ψυχικής ομορφιάς.


Αλήθεια, πόσο δεκτική είναι η Κύπρος σε «νέες» μορφές τέχνης, όπως η digital;
Θεωρώ πως η Κύπρος είναι ένας τόπος που επηρεάζεται πάντα από νέα κινήματα και νέες τεχνοτροπίες. Είναι ενθαρρυντικό το ότι άρχισε μια στροφή προς την ανάδειξη της κυπριακής κουλτούρας και πλέον φαίνεται πιο εύκολο να αφομοιωθούν αυτές οι νέες μορφές τέχνης στη νοοτροπία του Κύπριου.

Μπορεί να επιβιώσει ένας καλλιτέχνης στην Κύπρο;
Είναι πρόκληση να πετύχει ένας καλλιτέχνης στην Κύπρο. Δεν είναι ακατόρθωτο αλλά σίγουρα όχι και εύκολο. Είναι έμπνευση όμως να βλέπεις ανθρώπους να προσπαθούν γι’ αυτά που πιστεύουν πως μπορούν να δημιουργήσουν. Σημαντικό είναι ένας καλλιτέχνης να μη σταματήσει να εκφράζεται μέσω της τέχνης του, να μη σταματήσει να παθιάζεται και να αγαπάει αυτό που κάνει.

Πότε θα ανοίξεις το online store; (γιατί προβλέπω πως θα περάσω ώρες εκεί μέσα)
Υπολογίζω σε περίπου ένα μήνα. 

Instagram: @evelynised
Facebook: Evelynised Designs
Email: info@evelynised.com


Tags: pinoftheweek, person of interest, p.in