#THESTORYOFMYLIFE

Diary page 2: Το καρουζέλ της αγάπης

Γαβριέλα Αγησιλάου


Diary page 2: Το καρουζέλ της αγάπης

Λένε ότι το καρουζέλ συμβολίζει τους κύκλους που κάνει η ζωή μας. Τα αλογάκια περιστρέφονται αρμονικά, ήρεμα, συντονισμένα και ταξιδεύουν το μυαλό μας σε γλυκές όμορφες στιγμές της καθημερινότητάς μας. Ωστόσο, ο δρόμος μας δεν είναι πάντα σπαρμένος με ροδοπέταλα. Συχνά τα προβλήματα μάς λυγίζουν. Σε κάτι τέτοιες στιγμές χρειαζόμαστε το καρουζέλ. Για να μας θυμίζει πως οι δυσκολίες αφορούν έναν μόνο κύκλο. Ο επόμενος ίσως φέρει μαζί του την αγάπη, την ευτυχία, την ηρεμία. Τόσο απλά και μελωδικά, όπως περιστρέφονται τα περίφημα αλογάκια των μουσικών καρουζέλ. Έτσι ακριβώς όπως είναι η αγάπη….

Πόσες ήταν οι φορές που ξεπέρασες τα όριά σου για κάποιον που αγαπάς; Πόσες φορές έμεινες έκπληκτη με τον ίδιο σου τον εαυτό, από πράγματα που μπόρεσες και έκανες για εκείνον; Πόσες ήταν οι φορές που τα "αποκλείεται" που είχες πει κάποτε, έγιναν τελικά πράξεις;
Πόσες ήταν οι φορές που φοβήθηκες να μην χάσεις την τόση ευτυχία που ζεις;

Αν η απάντησή σου είναι "πολλές", τότε προφανώς είσαι και εσύ μια από τις τυχερές που αγάπησε και αγαπήθηκε. 

Τελικά, το πιο όμορφο πράγμα που μπορεί να σου συμβεί είναι η αγάπη, ο έρωτας, γιατί αυτά τα δύο από μόνα τους φέρνουν όλα τ' άλλα... τα καλά! Όταν αγαπάς όλα έχουν διαφορετικό χρώμα, πιο φανταχτερό, πιο ζωντανό, πιο ζωηρό. Τα εύκολα σου φαίνονται πανεύκολα, και τα δύσκολα παιχνιδάκι. Μόνο που τον έχεις στη ζωή σου νιώθεις πως όλα μπορείς να τα αντιμετωπίσεις και να τα κάνεις να φαίνονται τόσο αστεία και ασήμαντα γιατί πολύ απλά. Τίποτα δεν είναι τόσο σημαντικό για σένα, όσο εκείνος. Όταν μια γυναίκα εμπιστευτεί και αγαπήσει έναν άνδρα τότε του δίνεται ολοκληρωτικά. Μπορεί να κάνει τα πάντα για εκείνον, "no matter what".

Ξυπνάς και τον σκέφτεσαι, είναι το πρώτο άτομο το οποίο θέλεις να σε καλημερίσει και να σου πει πως σ’ αγαπάει. Πας στη δουλειά σου και όταν σου έρθει η «στραβή» και τα νεύρα σου χτυπήσουν κόκκινο, τότε τον σκέφτεσαι και ηρεμείς. Όταν «φας» την παρατήρηση θέλεις απλά να γίνεις καλύτερη για εκείνον και μετά για σένα. Θέλεις να τον πάρεις αμέσως τηλέφωνο να του πεις το «παράπονό» σου, περιμένοντας να ακούσεις την καθησυχαστική του φωνή να σου λέει πως "δεν πειράζει", και γενικότερα όταν κάτι σε πληγώσει, μόνο η εικόνα του μπορεί να σε επουλώσει!

Όταν είσαι κοντά του για έναν πολύ παράξενο λόγο οι ώρες περνούν τόσο γρήγορα, ενώ όταν είσαι μακριά του ο χρόνος κινείται αργά. Όταν είσαι κοντά του τα πάντα γύρω σου σβήνουν, υπάρχεις μόνο εσύ και εκείνος, ο έρωτας, τα δυνατά γέλια, τα χαμόγελα, τα αστεία, τα διαπεραστικά βλέμματα... η αγάπη. Όταν είσαι στην αγκαλιά του νιώθεις τόση ασφάλεια, τόση ηρεμία και τόση σιγουριά που το μόνο που εύχεσαι (από μέσα σου εννοείται) είναι ο χρόνος να παγώσει τη στιγμή. Αλήθεια, πόσες φορές ευχήθηκες να σταματήσει ο χρόνος όσο ήσουνα μαζί του;

Είναι υπέροχο το συναίσθημα όταν βρίσκεις τον άνθρωπό σου. Εκείνον που σου βγάζει τον καλύτερό σου εαυτό, εκείνον που σε κάνει να ονειρεύεσαι, εκείνον που σε κάνει να νιώθεις τόσο μοναδική, εκείνον που σε κάνει να νιώθεις πως όλα είναι τόσο όμορφα, εκείνον που σε κρατάει από το χέρι και σε καθοδηγεί προς την ευτυχία και την ίδια στιγμή το χέρι του είναι εκεί για σένα σαν "γάντζος", που όταν πέσεις θα σε σηκώσει. Εκείνον που μπορείς να κάνεις τα πάντα μαζί του αφού εκτός από σύντροφος, είναι και ο καλύτερός σου φίλος

Νιώθεις πως μαζί του ταιριάζεις σε όλα, ακόμα και στα ελαττώματα. Τον αγαπάς τόσο πολύ σε σημείο που λατρεύεις οτιδήποτε τον κάνει ευτυχισμένο. Αγαπάς τον τρόπο που σε αποκαλεί, αγαπάς τον τρόπο που σε κοιτάζει, που σου μιλάει, τον τρόπο που γελάει, τον τρόπο που τρώει, που νευριάζει, που προσπαθεί να επανορθώσει όταν κάνει κάτι λάθος.

Ο άνθρωπός σου, ο άνθρωπος που αγαπάς είναι για σένα τα πάντα, είναι το κομμάτι που σε κάνει να αισθάνεσαι ολοκληρωμένη. Κλείνεις τα μάτια και ονειρεύεσαι ακόμη κι αν δεν ήταν του χαρακτήρα σου να είσαι ονειροπόλα. Είναι η πρώτη και η τελευταία σου σκέψη, είναι ο λόγος που χαμογελάς, που αισθάνεσαι γεμάτη, ο λόγος που θέλεις να βλέπεις μπροστά... μακριά.

Το "ποτέ" και "το πάντα" είναι ορολογίες που δεν ευσταθούν στην καθημερινότητα που ζούμε. Είναι λέξεις που ζωγραφίζουν ένα μακρινό μέλλον, και το μέλλον μας κανείς δεν το ξέρει! Όμως όταν είσαι ερωτευμένη έχεις ανάγκη να έχεις το "για πάντα" στο καθημερινό σου λεξιλόγιο. Θέλεις να σκέφτεσαι πως για πάντα θα κρατήσει αυτό το υπέροχο συναίσθημα που ζεις.

Το θέμα είναι να μην προσδιορίζεις το μέλλον σου με δυο λέξεις (τη λέξη "για πάντα"), η ουσία είναι μια στιγμή μαζί του να είναι "τα πάντα" για σένα, την δεδομένη στιγμή. Άλλωστε οι στιγμές είναι αυτές που κτίζουν την ζωή μας!

«Αγάπη είναι... όταν συναντάς κάποιον και σου λέει κάτι καινούργιο για τον εαυτό σου».
Andre Breton


Tags: αγάπη, έρωτας, σχέσεις, καρουζέλ, άποψη, εαυτός, σύντροφος, χαμόγελα, blog, thestoryofmylife, αγκαλιά, καλύτερος, φίλος, ποτέ, πάντα, σημασία, γυναίκες, ιστορίες

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)