#PINOFTHEWEEK

H Εύα με τα T-shirts

Νάκης Αντωνίου


H Εύα με τα T-shirts

Θέλεις T-shirt με ωραία, πολύχρωμα σχέδια; Η Εύα Πούρκου είναι εδώ και σχεδιάζει τα πιο cool designs. Μία επίσκεψη στις σελίδες της στο Facebook και στο Instagram θα σε πείσει. Όχι μόνο αυτό, αλλά ετοιμάζει και ένα άκρως ενδιαφέρον project για καλλιτέχνες σε όλη την Κύπρο. Γενικά μου τα 'πε όλα. 

Τι κάνεις;

Μια χαρά, πιο τέλεια απο ποτέ θα έλεγα!

Τι σπούδασες;
Ξεκίνησα για Aρχιτεκτονική και τελικά κατέληξα Graphic Communication!

Πώς;
Έπαιξε μεγάλο ρόλο η συμμετοχή μου στη διοργάνωση διαφόρων events. Η επαφή που ήθελα να έχω με τον κόσμο και τη διαφήμιση με έκανε να θέλω να εξερευνήσω περαιτέρω τον κόσμο αυτό παρά της αρχιτεκτονικής!

Τι περιλαμβάνει το ''Eva.'';
Το Eva. περιλαμβάνει σκέψη και αγαπή, εξού και το quote “with thoughts & love”. Το ''Εva.'' ξεκίνησε με μπλουζάκια! και τα τελευταία δύο χρόνια αναπτύσσεται στον τομέτα των γραφικών τεχνών, των social media marketing και των τεχνών γενικότερα!

Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με τα design σε T-shirt;
Έτσι ξαφνικά! Ξεκινήσα να εκτυπώνω σε t-shirts όταν αποφάσισα να λάβω μέρος σε ένα φεστιβάλ. Μετά την ανταπόκριση του κόσμου είπα να συνεχίσω και να ασχοληθώ περισσότερο με αυτό. Έτσι και το ''Eva.''.

Πώς θα χαρακτήριζες τα designs σου;
Πολύχρωμα. Tα designs μου έχουν μια τρέλα. Όταν δημιουργείς δεν θέλει πολλή σκέψη. Είτε θα είναι απλά ένα illustration είτε θα έχει παρέα κάποιο quote!

Τι διαφορετικό έχουν τα designs σου;
Ο τρόπος δημιουργίας τους. Aπο την βάση μέχρι την ολοκλήρωση ενός design μπορεί και να τα αλλάξω πάρα πολλές φορές. Το κάθε σχέδιο έχει να πεί και κάτι αναλόγως του πως το βλέπει και φαντάζεται ο καθένας! Ακόμα και οι λεπτομέρειες που θα βάλω στα μανίκια μπορούν να κάνουν τη διαφορά!

Έχεις έτοιμα σχέδια από τα οποία διαλέγει ο πελάτης ή κάνεις και custom made;
Πάντα υπάρχουν έτοιμα σχέδια απο τις συλλογές, παρόλαυτα δίνω την εύκαιρία για κάποιον που θέλει να κάνει ένα ξεχωριστό δώρο ή κάτι πιο custom για την εταίρεία του και έτσι σχεδιάζω μαζί με τον πελάτη το σχέδιο στα «μέτρα» του.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου σχέδιο, και γιατί;
Αυτό: 

Αυτό θα είναι πάντα το αγαπημένο μου. Ήταν το πρώτο σχέδιο που σχεδίασα από την πρώτη συλλογή, έχοντας ως quote «life is beautiful» σχεδιασμένο με ένα χαμόγελο στο σχήμα του infinitive!

Μίλα μου για το #mp_ananas. Τι ήταν;
Το #mp_ananas ήταν μια ξαφνική ονομασία. Ενώ αρχικά το πλάνο ήταν τα σχέδια να έχουν κύριο θέμα τον ανανά, ξαφνικά σχεδίασα και μια μπανάνα σαν unique piece της συλλογής, έτσι και το #mp_ananas αντί #ananas.

Σε τι τιμές κινούνται τα T-shirts;
Όλα τα t-shirts είναι στα €25.

Και επειδή έβλεπα το page σου, θέλω να μου πεις ποιο λογότυπο είδες τελευταία που σε εντυπωσίασε.
To καινούργιο λογότυπο της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας! Ανανεωμένο, νεανικό και απλό!

Ποιο γνωστό λογότυπο θα άλλαζες αν σου δινόταν η ευκαιρία;
Noμίζω πως θα ήθελα να δουλέψω το λογότυπο της “Fanta” γιατί έχει νεανικό κοινό και είναι fun! Ή κάτι πιο μεγάλο θα ήταν το λογότυπο της κυπριακής δημοκρατίας! Πιο μέγαλη πρόκληση, πιο πολλά τα ''θέλω''!

Είναι ευνοϊκή η εποχή μας, λες, για νέους καλλιτέχνες;
Και ναι και όχι. Το θέμα είναι σαν καλλιτέχνης να βρίσκεις τρόπους να μήν βρίσκεσαι σε αδράνεια. Να βρίσκεις πάντα τρόπο να δείχνεις το ταλέντο σου για να μην ξεχνίεται η τέχνη σου προς τον έξω κόσμο. Η εποχή είναι ευνοική για αυτούς που τολμούν!

Πού βρίσκουμε τα T-Shirts σου;
Τα t-shirts μου μπορείτε να τα βρείτε απο τη σελίδα μου στο facebook με την επωνημία ”Eva.” , αλλά από εκεί μπορείτε να μαθένετε και νέα όσον αφορά γενικότερα τη διαφήμιση, design και μόδα.

Τι άλλο ετοιμάζεις;
Αυτή την περίοδο εκτός του ότι τρέχω για μια διαφορετική συλλογή, από σχέδια που βασικό χαρακτηριστικό θα είναι το μαύρο χρώμα, έρχεται και κάτι καινούργιο με την επωνυμία ''TSIOU.TSIOU'' όπου καλούμε φωτογράφους, γραφίστες, και όσους αγαπούν την τέχνη και το μάρκετινγκ να μπούν στην ομάδα!

Και τι θα κάνει η ομάδα;
Παρέα με το trend της εποχής, το social media marketing, νέοι με ανοιχτό όραμα και πολλές πολλές ιδέες θα μπούμε στην πρόκληση διαφόρων εταιρειών να τις εκτοξεύσουμε βοηθώντας τες μέσω του ''TSIOU.TSIOU''.

Ooh sounds nice. Καλή αρχή!
Τhank you. Περιμένουμε προκλήσεις. 

Facebook: Εva.
Instagram: @eva.popupstudio
Email: evapopupstudio@gmail.com
Photoshoot: nakis. photography


Tags: p.in, pinoftheweek, person of interest