#PINOFTHEWEEK

Ο τύπος που πρέπει να ακούσεις

Νάκης Αντωνίου


Ο τύπος που πρέπει να ακούσεις

Αν θέλεις να διασκεδάσεις τις νύχτες, ο Νικόλας Γεωργίου είναι ο άνθρωπός σου. Είναι ένας από τους πιο καλούς και προσγειωμένους ανθρώπους που ξέρω, και με τη φωνή του έχει ήδη αποκτήσει το δικό του κοινό στην Κύπρο. Αν δεν τον ξέρεις ακόμα εγώ είμαι εδώ για να τον μάθεις. Και αν δεν τον άκουσες ακόμα βάλε το οπωσδήποτε στο πρόγραμμα. Θα περάσεις καλά, εγγυημένο. 

Τι έχει αλλάξει τα τελευταία δέκα χρόνια, που έχω να σε δω;
Φίλε θέλω να σε ευχαριστήσω πρώτα για την ευκαιρία που μου δίνεις. Τα τελευταία 10 χρόνια έχουν αλλάξει ριζικά τα πράγματα για μένα. Δηλαδή έχω ασχοληθεί με πολεμικές τέχνες, είμαι τελειωμένος Graphic designer, ασχολήθηκα με το ποδόσφαιρο και προφανώς με τη μουσική, που αγάπησα πάρα πολύ. Μου δίνει εμπειρίες ζωής μέσα από κάθε τραγούδι που ερμηνεύω γιατί μ’ αρέσει να μελετάω τα τραγούδια, το νόημά τους, και μέσα απ’ αυτά εκδηλώνω συναισθήματα χαράς και λύπης που με βοηθάνε να γίνομαι καλύτερος και σοφότερος.

Πώς ένας σπουδασμένος graphic designer μπαίνει στον χώρο της μουσικής;
Η αλήθεια είναι ότι τυχαία «γνωρίστηκα» με τη μουσική. Φαίνεται ήταν γραφτό μου να την αγαπήσω και να ασχοληθώ πιο πολύ απ’ όλα όσα ασχολήθηκα. Αλλά δεν παύει να μου αρέσει και αυτό που σπούδασα.

Πώς είναι ο κόσμος της νύχτας;
Ο κόσμος της νύχτας, πώς να τον χαρακτηρίσω, είναι άσχημος και ωραίος ταυτόχρονα, νομίζω ένας που τον ζει θα καταλάβαινε τι λέω. Είναι παράξενος, αλλά όταν εσύ είσαι εντάξει με τους γύρω σου, και κάνεις απλά τη δουλειά σου και μέσα από αυτή περνά καλά και ο κόσμος που έρχεται να σε δει στα live, τότε περνάς καλά και έχεις θετικά αποτελέσματα. Είναι δύσκολο όμως να επιβιώσεις νύχτα. Πάντα οι γύρω σου ψάχνουν για το λάθος σε κάθε τι που κάνεις.

Τι δυσκολίες αντιμετώπισες;
Το να σε δυσκολεύει κάτι, για μένα, είναι αδυναμία. Δεν έχω αδυναμίες.

Αλήθεια, τι ώρες κοιμάσαι;
Συνήθως γύρω στις 5 με 6 το πρωί.

Τι περιλαμβάνει το ρεπερτόριό σου;
Το ρεπερτόριο μου συνήθως κινείται σε ανεβαστικούς ρυθμούς, πιο λαϊκά ακούσματα αλλά και μοντέρνα. Αλλά, πιστεύω μπορώ να παίξω ό,τι μου ζητηθεί από το κοινό. Συνήθως ο κόσμος μου ζητά να τους «ανεβάσω», όπως μου λένε.

Ποια ήταν η πιο όμορφη στιγμή της πορείας σου;
Λοιπόν, μία από τις πιο όμορφες στιγμές που είχα, ήταν μία με την οποία συγκινήθηκα και εγώ.  Σε ένα live μου στο Έλευσις, ενώ τραγουδούσα ήρθε ένας πιτσιρικάς και μου λέει «Μπορείς να παίξεις το τραγούδι του Σφακιανάκη «Τα Γενέθλια», για τον αδερφό μου που έχει πεθάνει πριν λίγο καιρό»; Ανατρίχιασα. Μπαίνω στο ρεφρέν και βλέπω την παρέα του πιτσιρικά αγκαλιασμένη και να κλαίνε. Τότε δάκρυσα και εγώ. Όταν κλείσαμε το μαγαζί, με έπιασαν στην κουβέντα τα παιδιά και μου είπαν πως το παιδί πέθανε τη μέρα των γενεθλίων του .

Πού μπορώ να σε ακούσω;
Εμφανίζομαι κάθε Δευτέρα στο Τafjak, στην αρχή της Λήδρας, κάθε Τρίτη και Τετάρτη είμαι στο Έλευσις και από 3 Σεπτεμβρίου κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις Πύλες Live. Τον χειμώνα έχω αρκετά event για τα οποία θα σας ενημερώσω μέσα από τη σελίδα μου στο Facebook

Ποιο τραγούδι δεν λείπει ποτέ από το πρόγραμμά σου;
Είναι πολλά. Αυτό που μου έρχεται στο μυαλό είναι το «Τα Σχοινιά Σου» του Παντελίδη, που είναι και ένα από τα αγαπημένα μου

Μπορεί ένας νέος, στην Κύπρο, να αναδειχθεί και να ξεχωρίσει στον χώρο της μουσικής;
Πιστεύω γενικά η μουσική είναι τύχη. Είναι πολλοί οι ταλαντούχοι μουσικοί στην Κύπρο αλλά λίγοι την δημιουργούν με πάθος και τη μεταδίδουν στον κόσμο. Τώρα, αν σε αγαπήσει πραγματικά ο κόσμος μπορεί να σε «ανεβάσει». Ένα παράδειγμα σύγχρονο είναι ο Παντελίδης. Τον αγκάλιασε ο κόσμος και τον έκανε έναν από τους πιο γνωστούς τραγουδιστές. Ο κόσμος είναι το παν, είναι αυτός που θα αποφασίσει πότε και αν θα σε κάνει επιτυχημένο τραγουδιστή και όχι τα Μέσα και οι τηλεοράσεις. Γι’ αυτό πρέπει να τον σέβεσαι.

Με μια καλή ευκαιρία, θα άφηνες την Κύπρο για να εγκατασταθείς Ελλάδα;
Πιστεύω πως ναι.

Με ποιους θα ήθελες να συνεργαστείς;
Με τον έναν και μοναδικό στο είδος του Νότη Σφακιανάκη. Είναι από τα όνειρά μου.

Facebook: Nikolas Gewrgiou/Νικόλας Γεωργίου 
Instagram: @nikolas_gewrgiou_official_page 
Photoshoot:
 nakis. photography


Tags: p.in, person of interest, pinoftheweek