#PINOFTHEWEEK

The guy from the Block

Νάκης Αντωνίου


The guy from the Block

Λατρεύω τα καπέλα του BLOCK 22. To κατάστημα του όμως δεν έχει μόνο καπέλα, αλλά οτιδήποτε μπορεί να χρειαστεί ένας άντρας για το ντύσιμο και το styling του. Ο Νίκος Κανέτη, που λέτε, είχε ένα ιδιαίτερο στιλ ντυσίματος και δεν έβρισκε αυτό που ήθελε στην Κύπρο.  Δεν άλλαξε όμως το στιλ του, άνοιξε το κατάστημα του και τα φέρνει ο ίδιος. 

Τι κάνεις Κανέτη;
Καλά, μια χαρά Με βρίσκεις σε μια πολύ δημιουργική και πολύ ωραία φάση της ζωής μου. Εσύ;

Α, τέλεια! Και εγώ η αλήθεια.  Λοιπόν, το πρόσωπό σου βρίσκεται συχνά σε διάφορα sites ανάμεσα στους πιο stylish Κύπριους. Πόσο ασχολείσαι με το ντύσιμό σου;
Η αλήθεια είναι ότι ασχολούμουν από πολύ μικρή ηλικία με το ντύσιμό μου. Πάντα πρόσεχα τι θα φορούσα πριν βγω από το σπίτι. Πλέον θα έλεγα είναι τρόπος ζωής. Είναι κάτι που με εκφράζει και το απολαμβάνω.

Τι διαφορετικό έχει το δικό σου στυλ;
Πάντα θα με δεiς να φοράω μακριά μπλούζα ή μακρύ πουκάμισο. Και τις περισσότερες φορές το συνδυάζω με στενό παντελόνι ή jeans σε συνδυασμό με αθλητικό παπούτσι ή ένα ωραίο sneaker. Είναι ένα διαφορετικό στιλ το όποιο μπορεί κανείς να φοράει όλες τις ώρες της ημέρας από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Πώς θα το χαρακτήριζες;
Minimal street style.

Πώς πήρες την απόφαση να ανοίξεις το Block 22;
Η αιτία δημιουργίας του BLOCK 22 έχει να κάνει καθαρά με το προσωπικό μου στιλ. Όταν επέστρεψα Κύπρο από τις σπουδές μου έβλεπα πως δεν έβρισκα στην αγορά αυτά που μου αρέσουν εμένα προσωπικά. Από την άλλη λόγω και της κρίσης  που υπάρχει με έκανε να σκεφτώ πολύ σοβαρά την δημιουργία του BLOCK έτσι πήρα και την απόφασή να το κάνω. Πάντα ήθελα να κάνω την δικιά μου boutique αλλά δεν περίμενα πως θα γινότανε αυτό σε τέτοια ηλικία.

Πόσο δύσκολο είναι για ένα νεαρό άτομο να ανοίξει μια δική του επιχείρηση;
Το δύσκολο θα έλεγα δεν είναι να ανοίξει κάποιος την δικιά του επιχείρηση αλλά να καταφέρει η επιχείρηση που θα ανοίξει να έχει διάρκεια και συνεχώς να γίνεται καλύτερη.

Ήταν εύκολη η «διαδρομή»; Νομίζω έχεις αποκτήσει το δικό σου κοινό πλέον.
Τίποτα δεν είναι εύκολο. Χρειάζεται πολλή προσπάθεια, χρόνο, σωστές επιλογές και συνεχώς να ψάχνεσαι για κάτι καλύτερο.

Αντιμετώπισες δυσκολίες μετά το άνοιγμα του καταστήματος;
Νομίζω πώς όλοι οι νεαροί που κάνουν κάτι από μόνοι τους, από το μηδέν, αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα στο ξεκίνημα. Το θέμα είναι να τα αντιμετωπίζεις με σωστό και επαγγελματικό τρόπο και να προχωράς.

Εξήγα μου και το σκεπτικό πίσω από το όνομα.
Το BLOCK για μένα έχει μια ιδιαίτερη σημασία. Επέλεξα αυτό το όνομα λόγω της θέσης του μαγαζιού αλλά και της φιλοσοφίας του καταστήματος. Η φιλοσοφία του καταστήματος είναι πάνω από όλα να είμαστε μια πολύ όμορφη παρέα που γουστάρουμε πραγματικά να ντυνόμαστε ωραία και στιλάτα. Πάνω από όλα πρέπει να υπάρχει καλή διάθεση και αγάπη προς την μόδα. Γι’ αυτό και όσοι ψωνίζουν από το BLOCK ονομάζονται Blockers.

To 22;
To 22 είναι το νούμερο του καταστήματος.

Τι βρίσκει κάποιος στο κατάστημα;
Θα βρει τα πάντα όσο αφορά την ανδρική ένδυση εκτός από παπούτσια. Επίσης μοναδικά και ιδιαίτερα ανδρικά κοσμήματα, ρολόγια και γυαλιά ηλίου.

Το «We are the Streets» τι ήταν;
Είναι ένα μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε σε όλους αυτούς που μας ακολουθούν και πιστεύουν στην ιδεολογία του BLOCK.

Τι θα δούμε στο μέλλον από εσένα και από το Block 22;
Τα μελλοντικά μου σχέδια πρώτα να δώσω περισσότεροι σημασία σε όσο αφορά το fashion blog μου. Και με την πρώτη ευκαιρία να κάνω κάτι που το θέλω εδώ και πολύ καιρό άλλα δυστυχώς δεν μπορώ να σ’ το πω τώρα. Όσο αφορά τα μελλοντικά σχέδια του BLOCK22 εύχομαι να συνεχίσουμε έτσι και ακόμη πιο δυναμικά, με υγεία πάνω από όλα έτσι ώστε να μπορούμε να προτείνουμε συνεχώς νέες τάσης του πελάτες μας. Το BLOCK22 έχει να δώσει ακόμη περισσότερα πράγματα όχι μόνο στο κοινό της Κύπρου αλλά και στο εξωτερικό. Στόχος μας είναι το BLOCK22 να είναι στην ίδια κατηγορία με μια Ευρωπαϊκή boutique όσο αφορά το στιλ αλλά και το τρόπο λειτουργίας του.

Website: myblock22.com
Facebook: Nikos Kaneti / BLOCK 22 
Instagram: @nikos_kaneti / @block22boutique 
Photoshoot: nakis. photography


Tags: p.in, person of interest, pinoftheweek