NEWS

20 ιδέες για το weekend

Κώστας Κωνσταντίνου


  • Η ατζέντα του Σαββατοκύριακου.

    Η ατζέντα του Σαββατοκύριακου.

20 προτάσεις από το Wiz γι' αυτό το Σαββατοκύριακο.

Spice Girls Exhibition στο Τρακασόλ

Μια έκθεση μοναδική στο είδος της, γίνεται αυτό το καλοκαίρι στη Λεμεσό. Η «Spice Girls Exhibition» αναβιώνει τον μύθο του πιο πετυχημένου γυναικείου συγκροτήματος στην ιστορία της μουσικής, ξυπνώντας μνήμες και δημιουργώντας αισθήματα νοσταλγίας στους φανατικούς θαυμαστές των Spice Girls και γενικότερα στους φίλους της μουσικής.

Δεκάδες φορέματα και κοστούμια, που έχουν φορεθεί από τα πέντε καυτά κορίτσια σε live εμφανίσεις, βίντεοκλιπ και ταινίες, μαζί με χιλιάδες αντικείμενα σχετικά με τις Spice Girls θα συνθέσουν ένα μοναδικό ταξίδι στο χρόνο, μέσα από το οποίο θα αναβιώνει η ιστορία του συγκροτήματος, το οποίο έχει πουλήσει παγκοσμίως πάνω από 80 εκατομμύρια άλμπουμ.

Στη διάρκεια της έκθεσης θα ανέβουν επί σκηνής συγκροτήματα και καλλιτέχνες, «ντύνοντας» μουσικά την έκθεση με κομμάτια των Spice Girls. Παράλληλα θα γίνει προσπάθεια η «Spice Girls Exhibition» να μπει στο βιβλίο των Guinness Record για τη μεγαλύτερη συλλογή αναμνηστικών που αφορούν τις Spice Girls.

Info
Eγκαίνια Τετάρτη 22 Ιουλίου 2016
Πολιτιστικό Κέντρο Τρακασόλ
Μαρίνα Λεμεσού
Κάθε μέρα 17.00-21.15
Εισιτήρια  15 ευρώ 7 (μαθητικό)/ 10 ευρώ (για γκρουπ τουλάχιστον δέκα ατόμων
Προπώληση shop.tickethour.com.
Για αγορά μέχρι 30 Ιουνίου μειωμένο εισιτήριο κατά 30%
Για αγορά μέχρι 20 Ιουλίου μειωμένο εισιτήριο κατά 20%
Διάρκεια έκθεσης μέχρι 20 Αυγούστου 2016
www.spicegirls-exhibition.com
www.facebook.com/Thespicegirlscollections


AN ΑΓΑΠΑΣ ΤΟ ANIMATION

15ο Διεθνές Φεστιβάλ του Σινεμά Animation
Το φεστιβάλ συμπληρώνει φέτος 15 χρόνια παρουσίας και επιφυλάσσει ένα πλούσιο πρόγραμμα προβολών, εργαστηρίων, εκθέσεων και σεμιναρίων, αντάξιο των προσδοκιών του κοινού που το περιβάλλει με την αγάπη του κάθε χρόνο.

Μια επιλογή από τις καλύτερες ταινίες του ανεξάρτητου σινεμά animation από όλο τον κόσμο θα προβληθούν στο Κυπριακό και Διεθνές Διαγωνιστικό Πρόγραμμα του φεστιβάλ ενώ θα παρουσιαστούν εκθέσεις και εργαστήρια (masterclasses) από διεθνείς προσωπικότητες του animation και παράλληλα αφιερώματα, συναυλίες και προβολές παιδικών ταινιών animation.

Το Φεστιβάλ διεξάγεται και φέτος σε τέσσερις πανέμορφες τοποθεσίες με παραδοσιακή, ιστορική και πολιτισμική αξία: στη Μεσαιωνική Αγρέπαυλη δίπλα από τον Αρχαιολογικό χώρο Παλαίπαφου στα Κουκλιά (κυρίως χώρος προβολών και εκθέσεων), στο Μουσείον Χαρακτικής Χαμπή στα Πλατανίστεια (εργαστήρια και εκθέσεις) στον Πολιτιστικό χώρο Τεχνόπολις 20 στην Πάφο (παιδικό πρόγραμμα ταινιών) και στην παλιά Ηλεκτρική Παφου (διαλέξεις και παρουσιάσεις).

Ένας από τους ιδρυτικούς στόχους του Φεστιβάλ υπήρξε η αποκέντρωση της σύγχρονης τέχνης, κάτι που εξελίχθηκε στην πορεία και τροφοδότησε στη συνέχεια την ανάπτυξη και άλλων Φεστιβάλ στην ύπαιθρο του τόπου μας.

Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ εντάσσονται στο επίσημο πρόγραμμα του Οργανισμού Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, Πάφος 2017.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Πέμπτη 21 - Σάββατο 23 Ιουλίου 2016
 Μεσαιωνική Αγρέπαυλη, στον Αρχαιολογικό χώρο Παλαιπάφου στα Κούκλια
Προβολή ταινιών από το παγκόσμιο σινεμά animation: Τρεις νύχτες, τρία διαγωνιστικά προγράμματα, με μεγάλο αριθμό ταινιών του ανεξάρτητου σινεμά animation. Η επιλογή έγινε ανάμεσα στις κορυφαίες ταινίες του κόσμου.

Προβολή ταινιών του Κυπριακού Διαγωνιστικού Προγράμματος: Ταινίες Κυπρίων καλλιτεχνών του σινεμά animation. Το Κυπριακό Φεστιβάλ Αnimation παρέχει διαχρονικά σημαντική στήριξη στους Κύπριους σκηνοθέτες προβάλλοντας το έργο τους στην Κύπρο αλλά και σε πολλά άλλα σημαντικά φεστιβάλ διεθνώς.

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016
Animation Forum στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) στη Λεμεσό
(Κτήριο "Τάσσος Παπαδόπουλος", οδός Θέμιδος και Νικόλα Ξιούτα, Λεμεσός).
Ημερίδα / Animation Forum σε συνεργασία με το πρόγραμμα CreativeEuropeDeskCyprus, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

10:00- 15:00: H ημέρα θα είναι αφιερωμένη σε μια σειρά από διαλέξεις και παρουσιάσεις από Κύπριους και διεθνούς φήμης καλλιτέχνες, δημιουργούς και ακαδημαϊκούς του Animation. Κύριοι ομιλητές θα είναι Ο MortenThorning, διευθυντής της φημισμένης σχολής animation της Δανίας The Animation Workshop και η συντονίστρια των προγραμμάτων LanaTankosaNikolic. Η Δανέζικη αντιπροσωπία θα βρίσκεται μαζί μας για μια εκτενή παρουσίαση του αναπτυξιακού τους έργου, συμπεριλαμβανόμενων συμπαραγωγών ταινιών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Με παρουσιάσεις θα συμμετέχουν επίσης ο Εσθονός σκηνοθέτης Kaspar Jancis (μέλος της διεθνούς κριτικής επιτροπής) ο Κύπριος σκηνοθέτης Νίκος Σύννος και η Μαρία Παύλου, δημιουργός και παραγωγός.

 
Αφιερώματα  21-23 Ιουλίου 2016 
Μεσαιωνική Αγρέπαυλη στον Αρχαιολογικό χώρο Παλαιπάφου
Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει αφιερώματα στη δουλειά των TheodoreUshev και KasparJancis, που θα προβάλλονται στον κλειστό χώρο της Μεσαιωνικής Αγρέπαυλης.

 
Σάββατο 23 Ιουλίου 2016
 (11:00-16:00) θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη γιορτή του φεστιβάλ όπου θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του εργαστηρίου στους εκθεσιακούς χώρους της Σχολής και του Μουσείου Χαρακτικής Χαμπή.


Τελετή Βράβευσης
Με το τέλος των προβολών, η τριμελής κριτική επιτροπή θα ανακοινώσει τα βραβεία της, ξεχωριστά για το Διεθνές και το Κυπριακό πρόγραμμα. Την ίδια νύκτα θα προβληθούν όλες οι βραβευμένες ταινίες των δύο διαγωνιστικών προγραμμάτων.

Συναυλία
Μεσαιωνική Αγρέπαυλη στον Αρχαιολογικό χώρο Παλαίπαφου στα Κουκλιά

Το Φεστιβάλ κλείνει με μια συναυλία του κυπριακού μουσικού σχήματος Sandy Brour. Το πρόγραμμα συναυλιών του Φεστιβάλ συντονίζει ο μουσικός Αντώνης Αντωνίου.

Οι Sandy Brour είναι ένα σχήμα που δημιουργήθηκε στην Κύπρο την Άνοιξη του 2012. Το όνομα τους είναι λογοπαίγνιο του κυπριακού πoτού BrandySour. Το 2016 κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους δίσκο με τίτλο “οι SandyBrour” με δικά τους κομμάτια και διασκευές. Θα τους ακούσεις σε μουσικά φεστιβάλ του νησιού, σε μικρά καφενεία και σε όμορφους κήπους, συνήθως μέσα σε ρετρό σκηνικό. Στα κομμάτια τους διακρίνονται επιρροές από jazz, blues, latin, ελληνική και ανατολίτικη μουσική ενώ οι ελληνικές και ξένες διασκευές τους ξεχωρίζουν με ιδιαίτερες και παιχνιδιάρικες ενορχηστρώσεις. Από Νίκο Ξυδάκη μέχρι LhasadeSela, θα σας οδηγήσουν σε ερωτεύσιμες διαθέσεις.

Ευθυμία Άλφα: φωνή
Μέμνων Αρέστης: κιθάρα
Χαριτίνη Κυριάκου: κιθάρα
Βερόνικα Αλωνεύτου: σαντούρι
Σάββας Θωμά: κρουστά
ΣύμηςΣουκιούρογλου: κλαρίνο

Info
www.animafest.com.cy - Facebook/Animafest Cyprus
email: info[a]animafest.com.cy
Media: t.stavrinou[a]gmail.com – τηλ.99220809


AN ΘΕΣ LIVE

Αρβανιτάκη & Πορτοκάλογλου στο Αμφ. Μακαρίου Γ’
Η Ελευθερία Αρβανιτάκη και ο Νίκος Πορτοκάλογλου, μετά από μια σειρά sold out παραστάσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, συνεχίζουν το μουσικό τους ταξίδι το καλοκαίρι στην Κύπρο.

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη είναι μια κορυφαία ερμηνεύτρια, με ένα σπουδαίο ρεπερτόριο που συνδυάζει Ανατολή και Δύση, με ένα ευρύτατο ρεπερτόριο από τραγούδια σημαντικών συνθετών, στιχουργών και ποιητών, που έχουν αφήσει τη δική τους σφραγίδα στη σύγχρονη ελληνική μουσική και με πολλές επιτυχίες σε μια καριέρα τριάντα – και πλέον - χρόνων.

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου, ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους τραγουδοποιούς της χώρας μας, ο δωρικός ροκάς που μας έχει χαρίσει πολλά μεγάλα τραγούδια που έχουν σημαδέψει την εποχή μας. Η αναγγελία της συνεργασία τους δημιούργησε μεγάλο ενθουσιασμό κι εκείνοι συνεπείς στις προσδοκίες του κοινού έστησαν ένα «δυνατό» σε συγκίνηση και συναίσθημα πρόγραμμα.

Οι δύο αγαπημένοι καλλιτέχνες μαζί με τις μεγάλες τους επιτυχίες παρουσιάζουν και καινούριο υλικό. Η Ελευθερία Αρβανιτάκη παρουσιάζει τραγούδια από τις «9+1 Ιστορίες», το τελευταίο προσωπικό της άλμπουμ και ο Νίκος Πορτοκάλογλου τα καινούρια του τραγούδια «Θα περάσει κι αυτό» και «Αν μια φορά ρωτούσες» που ήδη διαγράφουν μια ιδιαίτερη ραδιοφωνική πορεία.

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου έχει γράψει τραγούδια και στην Ελευθερία Αρβανιτάκη, όπως το «Τι λείπει», ένα κομμάτι που η Ελευθερία Αρβανιτάκη συμπεριλαμβάνει ανελλιπώς στις παραστάσεις της, αλλά και το πιο πρόσφατο «Καταστροφή κι ελπίδα», το οποίο συμπεριλαμβάνεται στο τελευταίο της άλμπουμ. Αυτό το τραγούδι αποτέλεσε μία από τις αφορμές που άνοιξαν τον δρόμο στην επιθυμία και των δύο να παίξουν μαζί.

Info
Κυριακή 24 Ιουλίου 2016
Αμφιθέατρο Μακαρίου Γ’, 21.00
(Αμφιθέατρο Σχολής Τυφλών)
28ης Οκτωβρίου, Ακρόπολη, Λευκωσία 
Τηλ. 22314507
Εισιτήριο €25
Προπώληση
www.tickethour.com.cy
• όλα τα καταστήματα ACS courier


Κωστής Μαραβέγιας στον Πρωταρά
Ο Κωστής Μαραβέγιας υποδέχεται το καλοκαίρι με νέο άλμπουμ με τίτλο «Κατάστρωμα»  και μας προσκαλεί σε ένα μεγάλο live στον Πρωταρά

Ένα live γιορτή, με πανηγυρικό χαρακτήρα, οπλισμένο με μουσική και ελπίδα και με μια διάχυτη διάθεση αντίστασης στον αρνητισμό, την αγωνία και την αβεβαιότητα της καθημερινότητας.

Στις αποσκευές του εκτός από τα τραγούδια από το νέο του άλμπουμ φέρνει κι όλες τις αγαπημένες επιτυχίες του για να περάσουμε υπέροχα

Info
Σάββατο 23 Ιουλίου 2016
Verano Lounge, πόρτες ανοίγουν από τις 21.00
Λεωφ. Πρωταρά, Πρωταράς  
Κρατήσεις  99778872


Μιχάλης Ρακιντζής live 
Ο Μιχάλης Ρακιντζής επιστρέφει για να μας χαρίσει στιγμές μοναδικές, με ικανή μπάντα και δεκάδες αγαπημένες επιτυχίες να τον συνοδεύουν.

Με16 χρυσούς και πλατινένιους δίσκους στο ενεργητικό του, συνθέτης ερμηνευτής και στιχουργός, με αέναη διάθεση για πειραματισμό και νέες προκλήσεις, έχει να επιδείξει και συνεργασίες με ιερά τέρατα της παγκόσμιας σκηνής (Ian Gillan-Dep Purple, Bonnie Tyler κ.α).

Guest ο Dj Dekko. Producer / Remixer είναι resident σε πολλά μαγαζιά σε Αθήνα Θεσσαλονίκη kαι Χαλκιδική καθώς και στη Στουτγκάρδη της Γερμανίας.

Ετοιμαστείτε για το απόλυτο feel good party.

Info
Σάββατο 23 Ιουλίου 2016
Άνω Πόλις, 22.00
Νικολάου Έλληνα 24, Πάφος
Κρατήσεις 26944333
Εισιτήριο €15

Κυριακή 24 Ιουλίου 2016
XS Night & Day Club, 22.00
Παραλία Μακένζι, Λάρνακα, Λάρνακα 
Κρατήσεις 97885151


Ο Tonis Sfinos στο Ammos
Ηρθε από το πουθενά, προκαλεί εκρήξεις στη live διασκέδαση και επιμένει να κρύβει επιμελώς την ταυτότητά του, διαδίδοντας -και ζώντας- το δικό του, διαφορετικό ανά περίσταση, παραμύθι.

Τα πλήθη συρρέουν στα κλαμπ όπου εμφανίζεται, κάθε ζωντανή του εμφάνιση προϋποθέτει από το κοινό ένα σαφάρι για την εξασφάλιση εισιτηρίου, καθώς η ζήτηση είναι τεράστια.

Ο Tonis Sfinos είναι ο κορυφαίος cult καλλιτέχνης τού σήμερα, μια φιγούρα που γεννήθηκε μέσα στην κρίση και την ξεπέρασε με έναν τρόπο παρδαλό και αλλοπρόσαλλο. Ωστόσο, το ποιος πραγματικά είναι ο Tonis Sfinos παραμένει άγνωστο, καθώς μέρος της όλης σαγήνης που εκπέμπει η φιγούρα του είναι η μυθολογία την οποία έχει πλάσει ο ίδιος γύρω από τον εαυτό του. Είναι ο Θάνος Κιούσης από τον Αγιο Ελευθέριο ή ο Αντώνης Σφηνόπουλος από τα Καλάβρυτα; Περιπλανήθηκε στην Αμερική ή ταλαιπωρήθηκε στην Αθήνα έως ότου δημιουργήσει το δικό του αστέρι;

Ο ίδιος θολώνει τα νερά αποφεύγοντας συστηματικά να ξεκαθαρίσει την αλήθεια. Δεν θα τον δείτε ποτέ να ποζάρει δίχως να κάνει κάποια γκριμάτσα στον φωτογραφικό φακό

Η εμφάνιση του Tonis Sfinos στη σκηνή είναι μεγαλειώδης και ανταμείβει το κοινό για την αναμονή του. Αποθέωση. Ο κόσμος γελά με την ψυχή του, φωνάζει ρυθμικά το όνομά του και τραγουδά μαζί του.
 
Info
Κυριακή 24 Ιουλίου 2106
Ammos Beach Bar, Λάρνακα
Παραλία Μακένζι, από τις 19.00
Τηλ 24828844
Είσοδος €10


Power of the Night Festival XI
Το Heavy Metal φεστιβάλ "Power Of The Night" επέστρεψε για 11η συνεχή χρονιά από την Πέμπτη, υποδεχόμενο ορισμένα από τα καλύτερα συγκροτήματα της κυπριακής Metal σκηνής.

Το φεστιβάλ θα είναι και φέτος τριήμερο και με πολλές εκπλήξεις στο Κτήμα Camelot στον Άγιο Ιωάννη.

Headliners:
 GRAVE DIGGER
 SCANNER
 ARRAYAN PATH

ANGELO PERLEPES' MYSTERY
 CRASH 'N' BURN
 GANG
 KOLLUZION
 LETHAL SAINT
 METHYSOS
 RA PARIAH
 R.U.S.T. X
 SAINT JUDAS
 SENSUAL ALCHEMIST
 SILVERBONES
 SONIK DEATH MONKEY
 SWITCHBLADE
 TEMPLE OF EVIL
 TOLEDO STEEL
 TORMENT
 
Info
Πέμπτη 21 - Σάββατο 23 Ιουλίου 2016
Κτήμα Camelot από τις 17.00
Άγιος Ιωάννης, Λευκωσία 
Πληροφορίες 99867758
Εισιτήριο €30- €50

 

Rialto Residency @ Πλάτρες  & @ Καταρράκτης των Καληδονίων
Το 11ο Cyprus Rialto World Music Festival μοιράζεται με το κοινό μουσικές που εκπορεύονται από την παράδοση και φτάνουν στη σημερινή εποχή.

Το Rialto Residency, υπό την καθοδήγηση του Μιχάλη Χολέβα, θα εστιάσει το Σάββατο στις Πλάτρες σε τεχνικές, φόρμες και στιλιστικά στοιχεία των παραδόσεων της Ανατολικής Μεσογείου. Κλασικές και λαϊκές συνθέσεις θα χρησιμοποιηθούν ως αφετηρία για διαφορετικές προσεγγίσεις στον αυτοσχεδιασμό και την Κυριακή  πρωτότυπες συνθέσεις τους στο χώρο του καταρράκτη των Καληδονίων στις Πλάτρες.

O Μιχάλης Χολέβας κατάγεται από την Αθήνα και είναι συντονιστής μεταπτυχιακών ερευνών και καθηγητής Τροπικής Μουσικής της Ανατολικής Μεσογείου στο Codarts Conservatory. Συμμετέχει σε συναυλίες σε όλο τον κόσμο, ενώ μετράει χρόνια παιδαγωγικής εμπειρίας ως εκπαιδευτής σε θερινές κατασκηνώσεις κ.ά.

Info
Σάββατο 23 Ιουλίου 2016
@ Πλάτρες (Πλατεία Γλαύκου Κληρίδη), 20.30 
Πληροφορίες  Θέατρο Ριάλτο 77777745
Ελεύθερη είσοδος
www.cyprusrialtoworldmusic.com


Κυριακή 24 Ιουλίου 2016
Καταρράκτης των Καληδονίων, στις 11.00
Πληροφορίες  Θέατρο Ριάλτο 77777745
Ελεύθερη είσοδος
www.cyprusrialtoworldmusic.com


ΑΝ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Μουσικό Χωριό Φέγγαρος 2016 
Το Μουσικό Χωριό Φέγγαρος μπαίνει στην τρίτη του χρονιά με δώδεκα εργαστήρια! Καλλιτέχνες από Κύπρο, Ελλάδα και Αγγλία εισηγούνται εργαστήρια με θέμα τη μουσική, το θέατρο και την αφήγηση, προτείνοντας εναλλακτικές μεθόδους εκμάθησης και δημιουργίας.

Το χωριό Κάτω Δρυς της επαρχίας Λάρνακας ενέπνευσε τους διοργανωτές κι επιλέγηκε ως ένα ιδανικό σκηνικό για τη φιλοξενία των εργαστηρίων, των διαλέξεων και των παραστάσεων. Τα εργαστήρια και οι διαλέξεις θα πραγματοποιούνται καθημερινά κατά τις πρωινές και απογευματινές ώρες, ενώ συναυλίες και παραστάσεις, ανοικτές προς το κοινό, θα ολοκληρώνουν το ημερήσιο πρόγραμμα.

Στόχοι του Μουσικού Χωριού Φέγγαρος:

• Η υλοποίηση εκπαιδευτικών ενοτήτων υπό τη μορφή διαδραστικών εργαστηρίων (masterclasses), των οποίων εισηγητές αποτελούν καλλιτέχνες με αναγνωρισμένο έργο στα πλαίσια της σύγχρονης ή παραδοσιακής δημιουργίας.

• Η προμελετημένη ή αυθόρμητη εμπλοκή των συμμετεχόντων στην ερμηνεία μουσικών, θεατρικών ή άλλων έργων.

• Η επωφελής ανταλλαγή εμπειριών και ιδεών μεταξύ καλλιτεχνών, φιλότεχνων και συμμετεχόντων.

• Η δημιουργία μιας υβριδικής καλλιτεχνικής κοινότητας, τα μέλη της οποίας θα χαρακτηρίζει η αλληλεγγύη, τόσο σε επίπεδο συλλογικής δημιουργίας, όσο και στην παραγωγή / διανομή καλλιτεχνικού υλικού.

Πληροφορίες στο louvanarecords.com

Info
Κυριακή 24 - Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016
Κάτω Δρυς, επαρχία Λάρνακας
Κόστος  €170
Επικοινωνία 99735225


ΑΝ ΠΑΣ ΣΙΝΕΜΑ

Star Trek Beyond  (νέα ταινία)
Το Εντερπράιζ ταξιδεύει σε μια αχαρτογράφητη περιοχή του Διαστήματος και πέφτει στην καλοστημένη παγίδα του πολέμαρχου Κραλ. Το σκάφος καταστρέφεται, το πλήρωμα αιχμαλωτίζεται, αλλά ο Κερκ και οι λιγοστοί σύντροφοί του που έχουν διαφύγει σχεδιάζουν την αντεπίθεσή τους

Ο Τζέι Τζέι Έιμπραμς παραδίδει το σκηνοθετικό τιμόνι στον Τζάστιν Λιν (του «Fast & Furious» franchise) και μαζί ένα κομμάτι από τη δυναμική που εμφύσησε στην αναγεννημένη μυθολογία της διάσημης σειράς. Η διαδοχή δεν επιφέρει πολλούς κραδασμούς στη διηγηματική συνέχεια, είναι όμως φανερό πως ένας κύκλος είναι έτοιμος να κλείσει, ζητώντας επειγόντως δραστικές αλλαγές –στους εχθρούς; στη λογική της παρόμοιας βασικής πλοκής; στους ίδιους τους χαρακτήρες;– που θα τονώσουν αυτήν τη νεανική στην όψη, μα παλιομοδίτικη στην καρδιά sci-fi περιπέτεια.

Σκηνοθέτης: Justin Lin 
Πρωταγωνιστούν: Chris Pine, Zachary Quinto, Karl Urban

K Cineplex 1 (The Mall of Cyprus) 17.30, 20.00, 22.30, σαββατοκύριακο επίσης 11.30, 14.30
K Cineplex 1 (Λευκωσία) 17.30, 20.00, 22.30
K Cineplex 1 (Λεμεσός) 17.30, 20.00, 22.30
K Cineplex 1 (Λάρνακα) 17.30, 20.00, 22.30
K Cineplex 6 (Kings Avenue - Πάφος) 17.30, 20.00, 22.30
RIO 1 19.45, 22.00, σαββατοκύριακο επίσης 17.30


The Shallows  (νέα ταινία)
Η Νάνσι είναι μια Αμερικανίδα σέρφερ που ανακαλύπτει μια απομονωμένη παραλία στο Μεξικό, ιδανική για παιχνίδι με τα κύματα. Όταν, όμως, δεχτεί την επίθεση ενός καρχαρία, θα καταφύγει τραυματισμένη σε έναν ύφαλο 200 μέτρα από την ακτή, χωρίς όμως να έχει τρόπο να τη φτάσει.

Στοχευμένη πλοκή, σφιχτή, βιντεοκλιπάδικη αφήγηση από τον Ζομ Κολέ-Σερά («Το Ορφανό», «Ο Άγνωστος», «Non-Stop»), βουτιές και καυτό μπικίνι από την Blake Lively και μια pret-a-porter σειρά συγκυριών, ατυχιών και συμπτώσεων που οδηγούν με ρυθμό «δυο βήματα μπρος και ένα πίσω» την ιστορία στο προβλέψιμο, κι εξωφρενικό φινάλε.

Σκηνοθέτης: Jaume Collet-Serra 
Πρωταγωνιστούν: Blake Lively, Óscar Jaenada, Angelo Jose 

K Cineplex 5 (The Mall of Cyprus) 22.00
K Cineplex 5 (Λευκωσία) 20.00, 22.00
K Cineplex 5 (Λεμεσός) 22.00
K Cineplex 5 (Λάρνακα) 20.00, 22.00
K Cineplex 5 (Kings Avenue - Πάφος) 22.00
RIO 5 19.45, 22.00


Lights Out  (νέα ταινία)
Μια ιστορία τρόμου που ελλοχεύει στο σκοτάδι. Όταν η Ρεμπέκα έφυγε από το πατρικό της, πίστεψε ότι άφησε πίσω της τους φόβους που στοίχειωναν τα παιδικά της χρόνια. Μεγαλώνοντας, δεν ήταν ποτέ σίγουρη τι ήταν αληθινό και τι όχι, αφότου έσβηναν τα φώτα... Τώρα, ο μικρός της αδερφός, ο Μάρτιν, βιώνει τα ίδια ανεξήγητα και τρομακτικά γεγονότα που κάποτε δοκίμασαν την πνευματική της υγεία και απείλησαν την ασφάλειά της.

Μια τρομακτική οντότητα, που συνδέεται μυστηριωδώς με τη μητέρα τους, Σόφι, επανέρχεται στο προσκήνιο. Αυτή τη φορά όμως, η Ρεμπέκα θα πλησιάσει την αλήθεια, καθώς η ζωή όλων τους κινδυνεύει... όταν σβήνουν τα φώτα. Το σενάριο της ταινίας είναι βασισμένο στην ταινία μικρού μήκους του David F. Sandberg).

Σκηνοθέτης: David F. Sandberg 
Πρωταγωνιστούν: Teresa Palmer, Gabriel Bateman, Maria Bello

K Cineplex 4 (The Mall of Cyprus) 20.00, 22.15
K Cineplex 4 (Λευκωσία) 20.00, 22.15
K Cineplex 4 (Λεμεσός) 20.00, 22.15
K Cineplex 4 (Λάρνακα) 20.00, 22.15
K Cineplex 4 (Kings Avenue - Πάφος) 20.00, 22.15
RIO 4 19.45, 22.00


ΑΝ ΘΕΣ ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ

«Σαν το πρόβατο: Η ταινία» στο Θερινό Κωνστάντια
Σήμα κατατεθέν για τα καλοκαιρινά βράδια της Λευκωσίας, ο Μαραθώνιος Θερινών Προβολών του Κινηματογράφου Κωνστάντια, συνεχίζει τις προβολές του.

Απόψε προβάλλεται η ταινία
«Σαν το πρόβατο: Η ταινία» ( Shaun the sheep movie) 2015

Όταν ο Σον, ένα έξυπνο και άτακτο πρόβατο, αποφασίζει να πάρει μια μέρα ρεπό από το βαρετό καθημερινό πρόγραμμά του, θα καταλήξει μαζί με το υπόλοιπο κοπάδι, το τσοπανόσκυλο Μπίτζερ και τον αγρότη-ιδιοκτήτη τους στη χαοτική Μεγάλη Πόλη, ζώντας μια επικίνδυνη κι απίστευτη περιπέτεια.

Σπιντάτες καταδιώξεις, σασπένς, αστείες παρεξηγήσεις και χαριτωμένοι ήρωες συνδυάζονται με κινηματογραφική εφευρετικότητα, η οποία μπολιάζει μια απολαυστική περιπέτεια με πανέξυπνο, cool χιούμορ. Χωρίς διαλόγους (ακόμα και οι άνθρωποι συνεννοούνται με άναρθρους ήχους) και με την τεχνική της πλαστελίνης και του stop-motion, οι δημιουργοί των «Γουάλας και Γκρόμιτ» και «Οι Κότες το ’σκασαν» κάνουν ακόμα μια φορά το θαύμα τους. Υποψηφιότητα για Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα καλύτερου animation.

Σκηνοθέτες: Mark Burton,  Richard Starzak

Info
Κυριακή 24 Ιουλίου 2016
Θερινός Κινηματογράφος Κωνστάντια
Σόλωνος Μιχαηλίδη 15, Παλλουριώτισσα, Λευκωσία
Τηλ. 22349085


«Ο εκατόνταρχος που πήδηξε από το παράθυρο» στο Κωνστάντια
Σήμα κατατεθέν για τα καλοκαιρινά βράδια της Λευκωσίας, ο Μαραθώνιος Θερινών Προβολών του Κινηματογράφου Κωνστάντια, συνεχίζει τις προβολές του.

Απόψε προβάλλεται h ταινία
«Ο εκατόνταρχος που πήδηξε από το παράθυρο κι εξαφανίστηκε» (Τhe 100 year old man who climbed out of the window and disappeared)2013

Ο τρόφιμος ενός γηροκομείου αρνείται να γιορτάσει τα εκατοστά γενέθλιά του και πηδώντας από το παράθυρο φεύγει προς το άγνωστο. Ενώ αναπολεί τα γεγονότα της ζωής του, θα βρεθεί κρατώντας μια βαλίτσα γεμάτη εκατομμύρια σουηδικές κορόνες κι έχοντας την αστυνομία και μια εγκληματική συμμορία στο κατόπι του.

Μια αλά «Φόρεστ Γκαμπ» βιογραφία συμπλέκεται με μια αλά αδελφούς Κοέν κωμική περιπέτεια, με ένα μαύρο και συχνά παράλογο χιούμορ να περιγράφει έναν ανορθολογικό, βασισμένο στις κυνικές συμπτώσεις κόσμο. Γλαφυρή και ξεκαρδιστική, η περιγραφή αυτή εντυπωσιάζει αρχικά, γρήγορα όμως τα αστεία γίνονται όλο και πιο ανεκδοτολογικά, ο αφηγηματικός ρυθμός ατονεί και η χιουμοριστική συνταγή καταντά μανιέρα. Οι έξυπνες εξάρσεις δεν λείπουν βέβαια μέχρι και το φινάλε, το όποιο έρχεται ξέπνοο και με τη μισή ταχύτητα σε σχέση με τη σπιντάτη, εντυπωσιακή εκκίνηση.

Σκηνοθέτης: Felix Herngren 
Πρωταγωνιστούν: Robert Gustafsson, Iwar Wiklander, David Wiberg

Info
Σάββατο 23 Ιουλίου 2016
Θερινός Κινηματογράφος Κωνστάντια
Σόλωνος Μιχαηλίδη 15, Παλλουριώτισσα, Λευκωσία
Τηλ. 22349085


ΑΝ ΑΓΑΠΑΣ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ

«Πλούτος» από την ομάδα Φτωχολογιά στο Κούριο
Η νεοσύστατη θεατρική ομάδα «Φτωχολογιά» παρουσιάζει την τελευταία σωζόμενη κωμωδία του Αριστοφάνη, τη σάτιρα του ποιητή πάνω στο ανθρώπινο όνειρο για τα πλούτη, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος 2016.

Ο Χρεμύλος, πνιγμένος στα χρέη, αναζητά στο Μαντείο των Δελφών χρησμό για τον σωστό τρόπο να μεγαλώσει το γιο του. Στο δρόμο της επιστροφής συναντά τον τιμωρημένο από τον Δία, Πλούτο, ο οποίος τυφλώθηκε μικρός για να μη ξεχωρίζει δίκαιους και άδικους και να μοιράζει τα πλούτη αδιακρίτως. Με τη συμβολή του Χρεμύλου και του δούλου του Καρίωνα, ο Πλούτος ξαναβρίσκει το φως του και αναλαμβάνει να αποδώσει κοινωνική δικαιοσύνη. Ενώ όλοι σπεύδουν να επωφεληθούν, παρεμβαίνει η Πενία και προσπαθεί να πείσει πως ο πλούτος δεν φέρνει ποτέ την ευτυχία.

Στον «Πλούτο» ο Αριστοφάνης σχολιάζει τις πάντα επίκαιρες κοινωνικές ανισότητες, διακωμωδεί την άδικη κατανομή του πλούτου, αλλά και την διαφθορά.

▪ Με αγγλικούς υπέρτιτλους

Απόδοση/Δραματουργική Επεξεργασία/Σκηνοθεσία: Κώστας Σιλβέστρος
Σκηνικά/Κοστούμια: Μαρίνα Χατζηλουκά
Μουσικοί επί σκηνής: Gav TheBand
Χορογραφία: Εύα Καλομοίρη
Σχεδιασμός φωτισμών: Βασίλης Πετεινάρης
Βοηθός σκηνοθέτη: Έλενα Γεωργιάδου
Βοηθός σκηνογράφου: Σουζάνα Τουμάζου
Φωτογραφίες: Μιχάλης Γεωργιάδης

Διανομή:
Δημήτρης Αντωνίου (Χρεμύλος), Γιάννης Μίνως (Καρίων), Μαρίνα Βρόντη (Πενία), Βαλεντίνος Κόκκινος (Πλούτος), Βασίλης Χαραλάμπους (Βλεψίδημος, Συκοφάντης, Γερόντισσα, Ερμής), Ηρόδοτος Μιλτιάδους (Γυναίκα Χρεμύλου, Δίκαιος, Νέος, Ιερέας),  Τζωρτζίνα Τάτση (Χορός)

Το «Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος» έχει διακριθεί με την ευρωπαϊκή αναγνώριση  EFFE Label 2015-2016, ως ένα από τα καλύτερα φεστιβάλ της Ευρώπης και κάθε χρόνο αναπτύσσεται, διευρύνεται, αγγίζει τα ευρύτερα στρώματα, συνεισφέρει στο διεθνές και στο τοπικό πολιτιστικό τοπίο και ανοίγει εποικοδομητικούς διαλόγους με άλλες χώρες.
 
Όλες οι παραστάσεις του «Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος 2016» εντάσσονται στο επίσημο πρόγραμμα εκδηλώσεων του Οργανισμού
«Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης – ΠΑΦΟΣ 2017»

▪ Με αγγλικούς υπέρτιτλους

Info
Σάββατο 23 Ιουλίου 2016
Αρχαίο Θέατρο Κουρίου
Έναρξη παραστάσεων στις 21.00
Προσέλευση στο θέατρο πριν από τις 20.45
Πληροφορίες 70002414, www.greekdramafest.com

Εισιτήρια €10 / €5 (μαθητές, φοιτητές, εθνοφρουροί, συνταξιούχοι, άνεργοι)
▪ Δωρεάν είσοδος για τα Μέλη του ΚΚΔΙΘ με την επίδειξη της ανανεωμένης Διεθνούς Κάρτας Μέλους του ΙΤΙ για το 2016.
▪ Δωρεάν είσοδος για ΑμεΑ, με την προσκόμιση της κάρτας στην είσοδο

Πώληση εισιτηρίων από την Sold Out Tickets:
▪ Περίπτερα SOEASY παγκύπρια
▪ Καταστήματα Musical Paradise
▪ Περίπτερο ΤΙΜΕ OUT στην Πάφο
▪ Περίπτερο In N Out στο Παραλίμνι
και ηλεκτρονικά www.SoldoutTickets.com.cy

Το κοινό που θα παρακολουθήσει παραστάσεις στο Αρχαίο Θέατρο Κουρίου προτρέπεται να μεταβεί στον χώρο τουλάχιστον 45 λεπτά πριν την έναρξη της παράστασης.

 
ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Ο ΧΟΡΟΣ

Djuki Mala στα Λατσιά
Η Αυστραλιανή Υπάτη Αρμοστεία στην Κύπρο υπερήφανα παρουσιάζει στην Λευκωσία την χορευτική ομάδα Djuki Mala των ιθαγενών της Αυστραλίας ως μέρος της περιοδείας τους σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή!

Η παράσταση τους θα ταξιδέψει το κοινό μέσα από δύο ιστορίες για τους αυτόχθονες της Αυστραλίας: η πρώτη, από τις βαθιά ριζωμένες παραδόσεις ενός από τους αρχαιότερους πολιτισμούς του κόσμου, των οποίων οι ιστορίες χρονολογούνται πάνω από 50.000 χρόνια, και η δεύτερη, από μια ομάδα νέων καλλιτεχνών, με επιρροές από όλο τον κόσμο.

Info
Κυριακή  24 Ιουλίου  2016
Δημοτικό Θέατρο Λατσιών, 21.00 
Λεωφόρος Γιάννου Κρανιδιώτη 57, Λατσιά
Δωρεάν είσοδος
Για δωρεάν εισιτήρια
 nicosia.ahc@dfat.gov.au ή καλέστε 22753001 - 126


«Fatal Love» στο Κούριο
Το Ρωσικό Μπαλέτο Moscowia παρουσιάζει το θεατρικό μπαλέτο "Fatal Love" στο Αρχαίο Θέατρο Κουρίου.

Ένα μπαλέτο για τον έρωτα ανάμεσα σε δύο ιδιοφυΐες της τέχνης - τον Ρώσσο ποιητή Sergei Yesenin και την Αμερικανίδα χορεύτρια Isadora Duncan.

Η Duncan ήταν μια λαμπρή επαναστάτρια στον κόσμο του χορού και στην ελεύθερη αδέσμευτη ζωή της και ο Yesenin ένας μεγάλης φήμης νταής και μεγάλος ποιητή της Ρωσίας... Όλα ήταν τόσο διαφορετικά αλλά και τόσο παρόμοια, ακόμα και ο τραγικός θάνατος του Sergei Yesenin και της Isadora Duncan ήταν διαφορετικά και τρομακτικά παρόμοια.

Info
Κυριακή 24 Ιουλίου 2016
Αρχαίο Θέατρο Κουρίου, 20.00
Επισκοπή, Λεμεσός 
Εισιτήριο €15 / €10
Προπώληση  στο www.soldoutticketbox.com


ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΒΟΤΑΝΑ

Αρωματικά και Θεραπευτικά Βότανα στις Πλάτρες
Το 8ο Ετήσιο Συνέδριο & Έκθεση Αρωματικά και Θεραπευτικά Βότανα της Κύπρου είναι έτοιμο να μας υποδεχθεί το σαββατοκύριακο στις Πλάτρες.

Ένας ξεχωριστός, βοτανικός περίπατος, πολλά εκθέματα και εκθέτες, μοναδικά ποιοτικά προϊόντα μαζί με παραδοσιακά ακούσματα θα απαρτίζουν το διήμερο της ετήσιας γιορτής των βοτάνων

Πρόγραμμα

Σάββατο 23/7
10.00 Βοτανικός Περίπατος από το Cyprus Herbs Society
11.00 Εγκαίνια έκθεσης βοτάνων
17.00 Σεμινάριο "Bio-Districts: A global view"
18.30 Βιολογικές καλλιέργειες στην Κύπρο
18.45 Κτήμα Κωστή Πλάτρες-Η φυσική επιλογή. Ένα ταξίδι στην ευεξία
20.30 Παραδοσιακή μουσική στην Κεντρική Πλατεία Πλατρών

Κυριακή 24/7
10.00 Πεζοπορία στον Καταρράκτη των Καληδονιών
11.00 Rialto World Music Festival (Συναυλία στον καταρρράκτη των Καληδονιών)
17.30-18.30 Συνέδριο βοτάνων

Info
Σάββατο 23 - Κυριακή 24 Ιουλίου 2016
Πλάτρες
10.00-19.00 αγορά βοτάνων, οργανικών προϊόντων και χειροτεχνιών μέσα και γύρω από το Πολιτιστικό Κέντρο Πλατρών.


Tags: ατζέντα, Σαββατοκύριακο, επιλογές

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)