ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΖΟΝ

O Tom Ford επιστρέφει στη Νέα Υόρκη και φέρνει τα πάνω-κάτω

Κατρίνα Πίτρακκου


  • Μετά από ένα χρόνο απουσίας ο σχεδιαστής θα παρουσιάσει τη νέα του συλλογή στην εβδομάδα μόδας της Νέας Υόρκης.

    Μετά από ένα χρόνο απουσίας ο σχεδιαστής θα παρουσιάσει τη νέα του συλλογή στην εβδομάδα μόδας της Νέας Υόρκης.

Κι ενώ όλοι οι μεγάλοι σχεδιαστές ετοιμάζονται να παρουσιάσουν τις συλλογές τους για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2017 τον Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη το όνομα του Tom Ford προστίθεται στη λίστα με ένα σόου όμως που ακολουθεί ένα εντελώς διαφορετικό πρόγραμμα. Μετά από ένα χρόνο και κάτι -το τελευταίο του catwalk show ήταν στο Los Angeles όπου παρουσίασε τη συλλογή του Φθινόπωρο/Χειμώνας 2015-16-, ο βρετανός σχεδιαστής επανέρχεται συντονισμένος αυτή τη φορά με την τάση See-Now-Buy-Now και φέρνει τα πάνω κάτω στο χώρο της μόδας.

Τον περασμένο Φεβρουάριο ο Tom Ford ανακοίνωσε την απόφασή του να επανέλθει στην εβδομάδα μόδας, με μια ''πιο φιλική προς τους καταναλωτές συλλογή'' όπως ο ίδιος την χαρακτήρισε. Το αγοραστικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να αποκτήσει κομμάτια από τη νέα του συλλογή λίγες μέρες αφού τα παρουσιάσει στο σόου του που θα αφορά στη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2016-17 και δεν θα χρειαστεί να περιμένει να περάσουν τουλάχιστο τέσσερις μήνες προκειμένου να κυκλοφορήσει στις μπουτίκ.

''Σε ένα κόσμο που γίνεται ολοένα και πιο αυτόματος, ο τρόπος που παρουσιάζεται πλέον μια συλλογή, τέσσερις μήνες πριν κυκλοφορήσει για τους καταναλωτές, είναι μια ξεπερασμένη ιδέα που δεν έχει πια κανένα νόημα.. Λειτουργούμε με ένα πρόγραμμα και ένα σύστημα στη μόδα που προέρχεται από άλλη εποχή'', ανέφερε σε δήλωσή του ο σχεδιαστής. ''Οι πελάτες μας σήμερα θέλουν να δουν μια συλλογή που μπορούν να αποκτήσουν άμεσα. Τα fashion shows και το πρόγραμμα της εβδομάδας μόδας δεν λειτουργεί πλέον με τον τρόπο που λειτουργούσε παλαιότερα. Σπαταλούμε πολλά χρήματα και ενέργεια σε ένα event που προκαλεί ενθουσιασμό πολύ νωρίτερα από τη στιγμή που θα μπορεί να είναι διαθέσιμη η συλλογή στους καταναλωτές. Αν παρουσιάζουμε τις συλλογές μας την περίοδο που θα μπορούν να κυκλοφορήσουν και στα καταστήματα θα μπορούμε να εκμεταλλευτούμε και τον ''ενθουσιασμό'' που δημιουργεί ένα σόου και που οδηγεί τους καταναλωτές στα καταστήματα για να αποκτήσουν αυτό που είδαν, γεγονός που ανεβάζει τις πωλήσεις''.

Ο Tom Ford, ακολουθεί και την απόφαση του οίκου Burberry, που τον Σεπτέμβρη θα παρουσιάσει μια συλλογή που θα είναι άμεσα διαθέσιμη στο αγοραστικό κοινό. 


Tags: Tom Ford, εβδομάδα μόδας, Νέα Υόρκη, fashion week, fashion show

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)