ΓΛΥΚΑ

Πουγκιά από ελληνικό γαλακτομπούρεκο σερβιρισμένα με σιρόπι φράουλας

Αθηνά Λοϊζίδου


  • Πουγκιά από ελληνικό γαλακτομπούρεκο σερβιρισμένα με σιρόπι φράουλας

    Πουγκιά από ελληνικό γαλακτομπούρεκο σερβιρισμένα με σιρόπι φράουλας

Υλικά

Για το γαλακτομπούρεκο
6 φύλλα κρούστας
250 γρ. βούτυρο
1,5 λίτρο γάλα πλούσιο σε λιπαρά
233 γρ. ζάχαρη
2 αυγά
145 γρ. αραβοσιτάλευρο (cornflour)
10 γρ. ανθόνερο
1 φακελάκι βανίλια
500 γρ. λιωμένο ανάλατο βούτυρο

Για το σιρόπι
1000 γρ. ζάχαρη
2 λίτρα νερό
1 ξυλάκι κανέλας
2 γαρίφαλα
1/2 λεμόνι
100 γρ. μέλι
2 κιλά φράουλες, ώριμες και καλα καθαρισμένες

Για το σερβίρισμα
6 φράουλες
50 γρ. μαύρη κουβερτούρα τριμμένη
Σορμπέ Φράουλας

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε τη συνταγή στην ιστοσελίδα της Αθηνάς Λοιζίδου athenarecipes.com


Tags: Πουγκιά από ελληνικό γαλακτομπούρεκο σερβιρισμένα με σιρόπι φράουλας, στην κουζίνα, στης Αθηνάς, εύκολα, απλά, σπιτικά, Αθηνά Λοιζίδου