#PINOFTHEWEEK

Oh for Pete's sake!

Νάκης Αντωνίου


Oh for Pete's sake!

Ο Πέτρος Στυλιανού είναι ένας γραφίστας. Βασικά δεν είναι απλά γραφίστας, είναι ο newcomer of the year στα βραβεία της CreativePool. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει πως αναδείχθηκε νικητής στο διαγωνισμό της CreativePool, γιατί τον ψήφισε ο κόσμος. Γιατί δεν τον γνωρίζουμε ακόμα;

Τι είσαι ακριβώς;
Ένας απλός άνθρωπος! Μεταξύ σοβαρού και αστείου όμως προσπαθώ να επιτύχω σε αυτό που σπούδασα και με κάνει ευτυχισμένο, αυτό δεν είναι άλλο από τις γραφικές τέχνες.

Τι είναι το Creativepool; 
Το Creativepool είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες του Ηνωμένου Βασιλείου όπου διάφορες διαφημιστικές εταιρείες και ιδιώτες παρουσιάζουν την δουλειά τους και ό,τι έχει σχέση φυσικά με τις γραφικές τέχνες και τα πολυμέσα. Είναι μια ψηφιακή πλατφόρμα που απευθύνεται στους σχεδιαστές και τους προσφέρει τα απαραίτητα εργαλεία για να παρουσιάσουν και να προωθήσουν το πορτοφόλιό τους, όπως επίσης τους διευκολύνει στην αναζήτηση και εύρεση  δουλειάς.

Πώς βρέθηκες εκεί και πώς αναδείχτηκες νικητής;
Στο  Creativepool έγινα μέλος γιατί ήθελα να παρουσιάσω την δουλειά μου. Το Creativepool διοργανώνει ετησίως βραβεία για τις εταιρείες και τα άτομα που έχουν χαράξει μια καλή επαγγελματική πορεία στους διάφορους καλλιτεχνικούς τομείς. Σύμφωνα με τα πιο πάνω το Creativepool καθιέρωσε 2 βραβεία σε κάθε κατηγορία. Ένα επιλέγεται από την κριτική επιτροπή της σελίδας/εταιρείας και το άλλο από τον κόσμο (επισκέπτες/μέλη της σελίδας). Πέραν αυτού, η Creativepool πιστεύει ότι δεν χρειάζεται να είσαι μια τεράστια εταιρεία ή να εργάζεσαι για τον καλύτερο οργανισμό για να παράγεις κάποια καταπληκτική δουλειά κι έτσι αυτή η ευκαιρία είναι ανοιχτή σε όλους. Φέτος, εισήγαγαν μια νέα κατηγορία, αυτή του ανερχόμενου ταλέντου, στην οποία αναδείχτηκα εγώ, ως newcomer of the year. Το πώς τα κατάφερα? Η ίδια η Creativepool προώθησε τρεις από τις δουλειές που ήδη είχα αναρτήσει εγώ λίγους μήνες πριν. Έτσι, επικοινώνησαν μαζί μου στελέχη του Creativepool και μου ζήτησαν να  λάβω κι εγώ μέρος στο διαγωνισμό, δέχτηκα και μετά από δύο βδομάδες με ενημέρωσαν δια μέσου ηλεκτρονικού μηνύματος ότι η κριτική επιτροπή με πέρασε στην δεύτερη φάση του διαγωνισμού μαζί με τους 25 καλύτερους ανερχόμενους σχεδιαστές για το 2016. Η δεύτερη φάση ήταν δυσκολότερη αφού έπρεπε να κερδίσω την ψήφο των συμπολιτών μου και όχι μόνο. Τους ευχαριστώ θερμά όλους που πίστεψαν σε μένα και με ανέδειξαν νικητή.

So, newcomer’s award, people’s choice. Βγήκες νικητής γιατί σε ψήφισε ο κόσμος. How did that feel;
Για να μάθω αν τελικά κέρδισα το ‘Newcomer of the year people’s choice award’ έπρεπε να ταξιδέψω στο Λονδίνο και να παραβρεθώ ο ίδιος στην τελετή απονομής των βραβείων, που έγιναν στις 10 Μαρτίου 2016. Δεν πίστευα ότι βγήκα νικητής! How did that feel? That feels so damned good! Μόλις άκουσα το όνομα μου δεν πίστευα στα αυτιά μου! Νόμιζα πως ονειρευόμουν! Το μόνο που σκεφτόμουν ήταν το πόσες πόρτες θα ανοίγονταν μπροστά μου και πως μετά από τόσους αγώνες επιτέλους τα κατάφερα να αναδειχτώ σε αυτό που τόσο αγαπώ.

«A logo a day keeps procrastination away». Για πες.
Είναι ένα νέο project το οποίο σκεφτόμουν εδώ και λίγους μήνες αλλά δεν είχα το χρόνο να το ολοκληρώσω μέχρι πριν από λίγες μέρες και το ανάρτησα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πιστεύω είναι ένα διασκεδαστικό project στο οποίο καλώ όλους τους σχεδιαστές όταν νιώθουν πως θέλουν να αναβάλουν κάτι (procrastination) στην θέση του να αφιερώσουν μια ώρα και μέσω ενός brief να φτιάξουν ένα λογότυπο. Είναι εκεί που θα αποκτήσουν περισσότερη πείρα και θα καλυτερεύσουν τις ικανότητές τους. Στην δημοσίευσή μου είχα βάλει και παράδειγμα! Αυτό το μήνα είχα την ανάγκη αναβολής 5 φορές. Ως εκ τούτου 5 νέα λογότυπα δημιουργήθηκαν και προστέθηκαν στο πορτοφόλιό μου.

Με τι θεματικές προτιμάς να καταπιάνεσαι στα designs σου;
Δεν είμαι από αυτού που θα πάρουν ένα θέμα απλά και μόνο επειδή είναι στην επικαιρότητα! Αν το κάνω όμως θα αφήσω την δική μου πινελιά και για να είμαι ειλικρινής κάνω αυτό που γουστάρω και αυτό είναι που φαίνεται στο τελικό αποτέλεσμα. 

Τι θα βρει κάποιος στο portfolio σου;
Το portfolio μου περιέχει τα πάντα! Ιillustration designs για φανέλες, δημιουργίες ιστοσελίδων, branding επιχειρήσεων (logos, busyness cards, envelopes, letterhead κ.ά. ). Γενικά μου αρέσει να δοκιμάζω τα πάντα!

Υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που σου δίνει έμπνευση;
Τα πάντα! Συνήθως είμαι πολύ παρατηρητικός και όταν δω κάτι που θα με εμπνεύσει θα το φωτογραφίσω αμέσως ή θα πάρω μια σημείωση!

Έχεις κάποιους graphic designers σαν πρότυπα;
Όχι μόνο graphic designers αλλά γενικά designers οι οποίοι πάνε ενάντια στο κατεστημένο και δημιουργούν κάτι το πρωτότυπο, το διαφορετικό! Για παράδειγμα ο Banksy, o Voka και ο Android Jones είναι από αυτούς που με εμπνέουν!

Website: PeteSakeDesigns
Facebook: PeteSakeDesigns
Twitter: @PeteSakeDesigns
Creativepool: Peter Stylianou
Linkedin: Peter Stylianou
Behance: PeteSakeDesigns
instagram: @petesakedesigns
Photoshoot: nakis. photography


Tags: p.in, person of interest, pinoftheweek