#PINOFTHEWEEK

The chromous master

Νάκης Αντωνίου


The chromous master

Αν ψάχνεις ένα ιδιαίτερο κολιέ με αυτό το ''κάτι'' που θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον, έχουμε να σου προτείνουμε κάτι. Η νέα σειρά κοσμημάτων του Δημοσθένη Μιχαήλ, η ''Chromous'', αποτελείται από μοναδικά, συλλεκτικά κομμάτια που σίγουρα θα τραβήξουν την προσοχή, για τους καλύτερους λόγους.

Τι κάνεις με τη ζωή σου;
Εργάζομαι στο δικό μου design studio με την επωνυμία Demosthenis M Design Studio, δημιουργώντας επί καθημερινής βάσεως ό,τι αφορά με graphic designs projects. Το graphic design part της δουλειάς μου έχει ένα εναλλακτικό και conceptual χαρακτήρα όπου πηγάζει και εφαρμόζεται αναλογικά με τα ζητούμενα του κάθε πελάτη. Η δημιουργία του καινούργιου για να προβληθεί κάτι που δεν υπάρχει είδη οπτικά είναι το κίνητρο και η πρόκληση στο να επιμελούμαι τον γραφικό εταιρικό χαρακτήρα του κάθε πελάτη δίνοντάς του τα επιθυμητά αποτελέσματα. Η ποιο ωραία ευχαρίστηση είναι τα καλά σχόλια που παίρνω μετά από κάθε παράδοση κάποιου project από τον πελάτη μου και η συνεχείς επιθυμία τους να συνεργάζονται μαζί μου σε ότι ζητούμενο γραφικό δημιούργημα έχουν. Η εξέλιξη και η επιτυχία σε αυτό το κομμάτι της ζωής μου είναι ότι κάθε φορά που βγαίνει προς τα έξω ένα project ανα πάσα στιγμή έρχονται άλλα τόσα ! Το graphic design για μένα είναι τρόπος ζωής και νιώθω υποχρέωση μου και λειτούργημα μου να συνεχίζω εφόρου ζωής να το κάνω !

Πως πέρασες από graphic design, που ήταν οι σπουδές σου, σε headpiece design;
Το graphic design θεωρώ ότι είναι η ''αρχιτεκτονική'' του design, μέσω των σπουδών μου και την σωστή καθοδήγηση καταξιωμένων καθηγητών που είχα, έχω μάθει την σωστή διαδικασία ενός concept, η ιδέα, η μελέτη, ο πειραματισμός, η κατασκευή και η αποδόμηση, η παράγωγη και η εκτέλεσης οποιουδήποτε design. Το να δουλεύεις και να δημιουργείς κάτι σε δυσδιάστατη μορφή έχει μία μαγεία αλλά ένιωθα ότι κάτι δεν με γέμιζε 100% και έτσι η περιέργεια μου συλλέγοντας αρκετά βιομηχανικά και σκληρά υλικά, μου κίνησαν το ενδιαφέρον μου να τα εκμεταλλευτώ και να δημιουργήσω κομμάτια για το κεφάλι.

Και πως πέρασες από το σχεδιασμό headpieces στα κολιέ;

Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που πέρασα από το graphic σε headpieces. Απλά όλα αυτά για
μένα συνυπάρχουν και συνδέονται, όταν υπάρχει θέληση, σκέψη και όρεξη νομίζω ότι όλα είναι πιθανά. Δεν μου αρέσει να καθησυχάζουμε, ούτε να μπορώ να σταματάω ποτέ να εμπνέομαι από την καθημερινότητα μου. Έτσι με αυτόν τον τρόπο κινήθηκα και προς το αξεσουάρ για το λαιμό δίνοντας τον χαρακτήρα της δουλείας μου σε ακόμα ένα έξτρα
σημείο του ανθρώπινου σώματος.

Τι σημαίνει ''Chromous'';
''Chromous'' σημαίνει χρώμιο.

Γιατί ονόμασες ''Chromous'' τη νέα σειρά κοσμημάτων σου;
Το ονόμασα έτσι γιατί μελετώντας το μέταλλο χρώμιο και διαβάζοντας γι' αυτό, μ' άρεσαν πάρα πολύ τα χαρακτηριστικά του και εντελώς τυχαία ένιωθα ότι η φιλοσοφία και το concept του project έδενε αρκετά με τα χαρακτηριστικά του μετάλλου !

Από τι είναι φτιαγμένα;
Από λεπτές κλωστές, στην ίδια χρωματική παλέτα όπου αγκαλιάζουν την ακατέργαστη
σιλικόνη δημιουργώντας έτσι ένα πιο εκλεπτυσμένο τελείωμα. Η χοντρή - γυαλιστερή
ασημένια αλυσίδα δημιουργεί μια αντίθεση με την άγρια υφή της.

Τι σε ενέπνευσε στο σχεδιασμό του;
O συνδυασμός μεταξύ ακατέργαστου και λεπτότητας, φωτός και σκοταδιού, κάτι που αποδίδω με τη δική μου αντίληψη ''μιας διαστρεβλωμένης, εναλλασσόμενης πραγματικότητας''.

Τι το ιδιαίτερο έχουν τα ''Chromous'';
Η ιδιαιτερότητα των κολιέ είναι η αντανάκλαση των goth επιρροών, καθώς επίσης και οι βιομηχανικές, minimal γραμμές. Επιθετικές και σκληρές αλλά με μια αλάνθαστη, κομψή πλοκή, το κάθε κολιέ είναι μοναδικό σε σχήμα και χρώμα και αυτό οφείλεται στην ανορθόδοξη χρήση των υλικών.

So, what's next;
Τα επόμενα μου βήματα είναι η καινούργια collection μου από limited edition headpieces και τα ''Chromous vol2'' limited edition necklaces που ευελπιστώ να προβληθεί τον Σεπτέμβριο του 2016

Ευχαριστώ Δημοσθένη Μιχαήλ.
Thank you so so much.

Facebook: Demosthenis M 
Instagram: @demosthenismichael
Phone: 96495910
Photoshoot: nakis. photography


Tags: p.in, person of interest, pinoftheweek