ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΖΟΝ

To σόου του οίκου Chanel στην Κούβα μας έκανε να ξεχάσουμε για λίγο το Met Ball

Κατρίνα Πίτρακκου


  • Πάρτε μια γεύση από τα ποστ των fashion girls στο Instagram.

    Πάρτε μια γεύση από τα ποστ των fashion girls στο Instagram.

Τη στιγμή που η μισή ελίτ της μόδας προσπαθούσε να συνέλθει από το Met Ball, η υπόλοιπη μισή προσγειωνόταν στην Κούβα για να δει από κοντά το cruise show του οίκου Chanel. Και όσοι έστρεψαν την πλάτη στα ''Oscars της μόδας'' δεν το μετάνιωσαν ούτε στιγμή με το που αντίκρισαν το πολύχρωμο σκηνικό πού έστησε ο Karl Lagerfeld και η ομάδα του.

Ο Κάιζερ κατάφερε για ακόμα μια φορά να πρωτοπορήσει παρουσιάζοντας τη νέα του συλλογή στην Αβάνα, στο Paseo del Prado υπό τους ήχους κουβανέζικης μουσικής και με guest star της Gisele, που έφτασε εκεί φυσικά με ένα αυτοκίνητο-αντίκα, από αυτά που -ακόμα- μπορεί κανείς να συναντήσει στην Κούβα. Λαμπερά gowns, τούλινα κόκτειλ φορέματα, Panama hats και μοντέλα που τριγύριζαν στους κεντρικούς δρόμους με ένα τσιγάρο στο χέρι συνέθεταν ένα φανταστικό τοπίο που έμοιαζε με καρτ ποστάλ.

Κι όλα αυτά σε μια ιστορική στιγμή για την χώρα λίγες μέρες μετά την επίσκεψη του Barack Obama. Το κερασάκι στην τούρτα. Ο 17χρονος εγγονός του, πρώην ηγέτη Fidel Castro, Τοny,  έλαβε μέρος στο σόου του Lagerfeld ''Είναι μεγάλη τιμή για όλους τους Κουβανούς που ένα τόσο μεγάλο event διεξάγεται εδώ'', δήλωσε μετά το σόου. Ο Karl από την άλλη ανέφερε πως η συλλογή του ήταν εμπνευσμένη από την πλούσια ιστορία της Κούβας κάτι που ήταν ολοφάνερο στα πολύχρωμα τυρκουάζ και ροζ υφάσματα που κατέκτησαν το catwalk αλλά και τους μπερέδες, μια αναφορά στον εθνικό ήρωα, Ernesto ''Che'' Guevara.

Είναι σημαντικό πάντως να σημειώσουμε ότι πολλοί ήταν αυτοί που άσκησαν αρνητική κριτική στην απόφαση του οίκου πολυτελείας να μεταφέρει το σόου του στην Κούβα την στιγμή που το 70% του πληθυσμού δουλεύει για την πολιτεία με μισθό που δεν ξεπερνά τα 25 δολάρια το μήνα. Άλλοι πάλι το είδαν σαν μια ευκαιρία να ταξιδέψουν και να ονειρευτούν.


Tags: Chanel, cruise, σόου, συλλογή, Karl Lagerfeld, fashion show, instagram

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)