ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Βασιλική Χατζηαδάμου: ''Η ζωή είναι τροχός''

newsroom must


Συνέντευξη στην Έλενα Αποστόλου

Από τηλεπαιχνίδι, οικοδέσποινα απογευματινής εκπομπής. Μπαίνεις καθημερινά στα σπίτια του κόσμου, πώς αντιλαμβάνεσαι αυτή την αλλαγή από τον αέρα του ''Ζήσε το''; Νιώθεις την αγάπη του κόσμου;
Αυτή τη στιγμή κάνω κάτι εντελώς διαφορετικό απ’ αυτό που μ’ έχει μάθει ο κόσμος. Εκτός από το ότι τώρα δουλεύω πολύ περισσότερο από πριν, δεν έχουν αλλάξει ιδιαίτερα πολλά πράγματα. Με τον κόσμο εξακολουθώ να έχω μία ιδιαίτερη σχέση αγάπης και οικειότητας, πράγμα που δίνει δύναμη.

Το γεγονός ότι τα νούμερα τηλεθέασης, στο παρόν στάδιο, μπορεί να μην είναι τα αναμενόμενα, αυτό σε πτοεί ή σε κάνει να πεισμώνεις;
Ξεκινώντας στην απογευματινή ζώνη πρέπει να πω ότι ήξερα ότι έμπαινα σε δύσκολα μονοπάτια. Δεν περίμενα ότι θα βρω τον δρόμο στρωμένο με ροδοπέταλα, ούτε ότι ξεκινώντας θα γράφω τρελά νούμερα. Όλα θέλουν χρόνο, τακτική, υπομονή και μικρά μελετημένα βήματα.

Μπήκες απευθείας στα βαθιά. Δεν φοβήθηκες την ''αναμέτρηση'' με τη Χριστιάνα Αριστοτέλους, η οποία έχει καθιερωθεί στη ζώνη τα τελευταία περίπου 7 χρόνια;
Δεν μπήκα καν στη διαδικασία σκέψης, αν και πολλές φορές στο άκουσμα απογευματινής εκπομπής μου είχε αναφερθεί από κόσμο. Δεν φοβήθηκα και δεν φοβάμαι για τον απλό λόγο ότι κάθε μία έχει να δώσει κάτι διαφορετικό. Αυτό που κάνω αφορά αποκλειστικά στο πως θα καταφέρω να το χειριστώ κι όχι αν έχω απέναντί μου τη Χριστιάνα ή οποιαδήποτε άλλη παρουσία. Για μένα είναι τα πρώτα βήματα σε ζωντανό και απογευματινό και θεωρώ ότι με δουλειά και ανοιχτό μυαλό μπορώ να σταθώ και να τα καταφέρω!

Από το ξεκίνημά σου υπήρξε μία μερίδα στον Τύπο που σε σχολίασε αρνητικά και η κριτική τους ήταν ιδιαίτερα αυστηρή. Πώς απαντάς στους επικριτές σου;
Να είναι καλά αυτοί που ασκούν κριτική, γιατί μας βοηθούν. Είναι η δουλειά τους. Ήμουνα προετοιμασμένη γι’ αυτό το κομμάτι και έτσι δεν με επηρεάζει. Η αλήθεια είναι ότι είναι τόσο λίγος ο ελεύθερος χρόνος που έχω και απ’ τη δουλειά και απ’ την οικογένεια, που δεν μου επιτρέπει να τα σκέφτομαι όλα αυτά.

Ο χώρος της τηλεόρασης είναι σκληρός. Δέχθηκες, πισώπλατα μαχαιρώματα;
Υπήρξαν καταστάσεις που με στεναχώρησαν και κάποιες στιγμές που ένιωσα να αδικούμαι, αλλά όλα χρειάζονται τον κατάλληλο χειρισμό. Η ζωή είναι τροχός και γυρίζει και γενικότερα πιστεύω ότι ό,τι κάνει κανείς βρίσκει…

Περίμενες αυτή την εξέλιξη στην τηλεόραση; Πιστεύεις ότι ήσουν τυχερή στην ανέλιξή σου;
Δεν ήταν ποτέ επιδίωξή μου η τηλεόραση. Απ’ την άλλη, θεωρώ ότι δεν γίνεται τίποτα τυχαία σ’ αυτή τη ζωή. Είναι οι επιλογές του καθενός, αλλά και η όρεξη για δουλειά που χαράζουν το δρόμο. Τυχερή νιώθω γιατί σε όλη αυτή την πορεία είχα άτομα κοντά μου που με στήριζαν και με υποστήριζαν. Ένα απ’ αυτά είναι ο Μιχάλης Χατζημιχαήλ.

Τα 3 ''Τ''! Τόλμη, τύχη, ταλέντο… τι πιστεύεις ότι σε χαρακτηρίζει περισσότερο;
Τολμώ, δουλεύω, πεισμώνω και έχω αρκετή υπομονή…

Περίμενες την επιτυχία; Είσαι ανταγωνιστικός τύπος;
Η πρώτη μου τηλεοπτική παρουσίαση ήταν στο τηλεπαιχνίδι «Παίζουμε Κυπριακά». Δεν περίμενα ότι θα έκανε τόσο μεγάλη επιτυχία και γενικότερα ότι θα με αγκάλιαζε ο κόσμος με τόση αγάπη. Δεν είμαι ανταγωνιστικός τύπος, ίσως γιατί πιστεύω ότι ο κάθε άνθρωπος έχει την αξία του, αλλά και επειδή ποτέ δεν κάθομαι με σταυρωμένα χέρια.

Στο ''παζάρι'' είναι περιορισμένος ο αριθμός των νεαρών παρουσιαστριών. Είσαι εσύ, η Χριστιάνα Αριστοτέλους και η Άντρη Καραντώνη. Τι πιστεύεις ότι σε κάνει να ξεχωρίζεις από τις άλλες δύο όμορφες κυρίες;
Δεν ξέρω τι με ξεχωρίζει και αν με ξεχωρίζει κάτι. Τα χαρακτηριστικά της κάθε μιας είναι διαφορετικά. Ο κόσμος, βλέποντας την κάθε μία από εμάς, περιμένει κάτι διαφορετικό.

Τελείωσες φιλοσοφία και παιδαγωγικά, ενώ έχεις πτυχίο και στη βυζαντινή μουσική. Η διδασκαλία είναι κάτι που σε ενδιαφέρει;
Έχω διδάξει πιο παλιά. Εδώ και λίγα χρόνια, επειδή έχω μπει σε άλλα μονοπάτια δεν ξέρω αν μου δινόταν η ευκαιρία τι θα έκανα. Νομίζω θα ζύγιζα τα δεδομένα. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι οτιδήποτε βάζουμε στην πλάτη μας ως εφόδιο (εμπειρίες, γνώσεις, σπουδές κτλ.) χρησιμεύει πάντα και μας κάνει ακόμα λίγο πιο σοφούς.

Τι ονειρευόσουν να γίνεις μικρή;
Όταν ήμουνα μικρή και ιδιαίτερα στην εφηβεία ήμουνα ευτυχισμένη απλά και μόνο έχοντας φίλους και ανθρώπους γύρω μου που αγαπούσα και μ’ αγαπούσαν! Περνούσα όμορφα και άφηνα τα πράγματα να κυλούν από μόνα τους.

Είσαι μητέρα δύο αγοριών. Πώς συνδυάζεις καριέρα και μητρότητα;
Είναι πολύ δύσκολο για μία γυναίκα να τα συνδυάζει όλα, όταν μάλιστα εργάζεται. Απλά κουράζομαι πάρα πολύ και κοιμάμαι πολύ λίγο για να τα προλαβαίνω. Θέλω να περνώ χρόνο με τα παιδιά μου και το κάνω με πολλούς και διάφορους τρόπους. Άλλωστε, αυτά είναι η ''επένδυσή'' μου.

Πώς είναι με τρεις άντρες στη ζωή σου;
Σκεφτείτε απλά ένα σπίτι σε διαρκή ζωντάνια και κίνηση και τρεις έντονες προσωπικότητες να εκφράζονται με πολλούς και διάφορους τρόπους. Γεμάτες μέρες, με λίγη κούραση, αλλά όμορφες στιγμές!

Θα ήθελες να μεγαλώσεις την οικογένειά σου;
Είναι μεγάλη ευτυχία για τον άνθρωπο να δημιουργεί οικογένεια. Ποτέ δεν λέω ποτέ.

Με το σύζυγό σου δεν ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Μάλιστα, όπως είχες πει, του έδινες συμβουλές, χωρίς να το ξέρεις, για το πώς… θα σε ''ρίξει''. Ποια ήταν η αντίδρασή σου όταν διαπίστωσες ότι ήσουν εσύ το… πρόσωπο που τον ενδιέφερε συναισθηματικά;
Η διακριτικότητα και η ευγένειά του με κέρδισε. Όταν μου αποκάλυψε τα συναισθήματά του ξαφνιάστηκα. Όμως, το όλο σκηνικό του να ζω όλο το προηγούμενο διάστημα αυτό που αισθανόταν για την ''υποτιθέμενη'' κοπέλα μου έδωσε την ευκαιρία να τον γνωρίσω καλύτερα και να τον εμπιστευτώ.

Τι είναι για σένα έρωτας;
Έρωτας είναι το φτερούγισμα και η αγωνία στα αρχικά στάδια μιας γνωριμίας. Αν το δέντρο αυτό έχει ρίζες τότε γεννιέται και η αγάπη. Και είναι πραγματικά τυχεροί όσοι έχουν την ευκαιρία να αγαπήσουν αληθινά.

Τι δεν θα συγχωρούσες σε ένα γάμο;
Τον εγωισμό και την αδιαφορία. Είναι δύο χαρακτηριστικά από τα οποία γεννιούνται πολλά κακά και άσχημα.

Πώς έχεις βιώσει την οικονομική κρίση;
Και προ κρίσης ήμουνα αρκετά συνεσταλμένη στο πώς διαχειριζόμουν το οικονομικό κομμάτι της ζωής μου και πάντα μετρούσα τα «κουκιά» μου πριν κάνω οτιδήποτε. Περνώ και συμβιβάζομαι με τα δεδομένα που υπάρχουν. Υπήρξα και άνεργη παλιότερα. Άρα, δεν με δυσκόλεψε ο ερχομός της οικονομικής κρίσης.

Μεγάλη σου αγάπη παραμένει το τραγούδι. Δισκογραφικά τι γίνεται;
Είναι πράγματα που θέλω να κάνω, αν και ζούμε σε εποχές δύσκολες. Έχω μες στο μυαλό μου τι θα ήθελα, αλλά προς το παρόν το κρατάω μέχρι να βρω τις ισορροπίες μου στο καθημερινό που ανέλαβα.

Είσαι μία μοντέρνα γυναίκα που το παρουσιαστικό σου δεν συνάδει με το κυπριακό παραδοσιακό τραγούδι, το οποίο υπηρετείς εδώ και χρόνια. Γιατί δεν τραγουδάς και πιο εμπορικά κομμάτια;
Αγαπώ τούτο τον τόπο, τον πολιτισμό του, την ιστορία του και νιώθω περήφανη να τραγουδώ γενικότερα παράδοση. Το παρουσιαστικό δεν έχει να κάνει καθόλου με το αν ασχολούμαι ή όχι με παραδοσιακή μουσική. Ίσως αυτό να περνά το μήνυμα ότι παρόλο που η ζωή κυλά και πολλά αλλάζουν και εξελίσσονται συνεχώς, ωστόσο κάποια πράγματα τείνουν να διατηρούν τη μαγεία, την ομορφιά τους, τη μοναδικότητά τους. Αυτές είναι οι αξίες οι παλιές, αυτοί είναι οι ποιητές μας, η μουσική μας παράδοση κ.ά. Κι όλα αυτά δεν είναι παλιομοδίτικα.

Σε ενοχλεί που σου λένε ότι είσαι η διάδοχος της Κυριακούς Πελαγίας;
Όχι μόνο δεν με ενοχλεί, αλλά το θεωρώ τιμητικό. Η Κυριακού Πελαγία άφησε τη δική της σφραγίδα στη μουσική παράδοση του τόπου, επιτυγχάνοντας να περάσει το παραδοσιακό τραγούδι στη νέα γενιά, αλλά και να το βγάλει έξω απ’ τα στενά όρια του νησιού μας. Η Κυριακού Πελαγία είναι μοναδική. Εγώ απλά αγαπώ και υπηρετώ με το δικό μου τρόπο το κομμάτι αυτό.

Θα συμμετείχες ποτέ σε ριάλιτι show ταλέντων; Θα κυνηγούσες τη συμμετοχή σου στη Γιουροβίζιον;
Αν αποσκοπούσε σε κάτι όλο αυτό θα το σκεφτόμουν, όπως επίσης, θα σκεφτόμουν αν μπορώ να το στηρίξω ή όχι. Πολλοί μέσα από διάφορα ριάλιτι show παλεύουν να κερδίσουν μία θέση στο χώρο. Εγώ ξεκινώντας δεν είχα αυτό κατά νου, ούτε σκεφτόμουν ότι κάποια στιγμή θα το έκανα επαγγελματικά. Απλά το αγαπούσα και το ευχαριστιόμουν και στην πιο απλή μορφή του, όπως π.χ. σε μία παρέα ή σε μία πρόβα.


Tags: Βασιλική Χατζηαδάμου, συνεντεύξεις

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)