ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ν. Ιωαννίδης-Δ. Αλεξάνδρου: Πρόσωπο με πρόσωπο

newsroom must


Συνέντευξη στην Έλενα Αποστόλου

Ποιος πιστεύετε ότι είναι ο πιο αυστηρός κριτής των καλλιστείων από τους δύο σας;
Ν. Δεν ξέρω ποιος είναι ο πιο αυστηρός, γιατί ο καθένας έχει την άποψή του και την εμπειρία του στον χώρο της μόδας. Αυτό που ξέρω είναι πως από την αρχή ήθελα να είμαι αντικειμενικός, ειλικρινής και σωστός απέναντι στις διαγωνιζόμενες.
Δ. Η άποψή μας διαμορφώνεται με βάση τις διάφορες αποστολές που αναλαμβάνουν τα κορίτσια. Από εκεί και πέρα και οι δύο μας λέμε τη γνώμη μας, κρίνουμε το αποτέλεσμα και δεν έχουμε κάτι προσωπικό με καμία.

Νιώθετε πως η Κωνσταντίνα είναι πιο αυστηρή με τις κοπέλες από ότι εσείς; Θεωρείτε ότι οι γυναίκες είναι από τη φύση τους πιο αυστηρές και απαιτητικές;
Δ. Γενικώς οι γυναίκες έχουν μια άλλη άποψη και αυτό συμβαίνει κυρίως όταν βρίσκονται και στον ίδιο χώρο. Η Κωνσταντίνα δεν μου έχει δείξει ότι είναι αυστηρή, θα έλεγα πως είναι αντικειμενική.
Ν. Η αλήθεια είναι πως φέτος η κυρία της παρέας είναι πολύ μαλακή με τις κοπέλες, σε σχέση με πέρσι. Και σίγουρα για αυτό ευθύνεται η εγκυμοσύνη της, όπως δήλωσε και η ίδια. Δεν ξέρω αν οι γυναίκες είναι εκ φύσεως πιο απαιτητικές, αλλά όταν έχει να κάνει με γυναικεία ζητήματα, ειδικά σε έναν διαγωνισμό ομορφιάς, σίγουρα είναι πιο απαιτητικές

Μπορεί, από τη μια, το «Σταρ Κύπρος 2015» να συγκεντρώνει νούμερα τηλεθέασης, από την άλλη, όμως, πολλοί το κατηγορούν, ισχυριζόμενοι πως πρόκειται για κακής ποιότητας ριάλιτι. Με ποιο τρόπο αντιλαμβάνεστε εσείς την κριτική που γίνεται για το show;
Ν. Τη βρίσκω υπερβολική όλη αυτή την κριτική, αλλά όπως ξέρεις είναι πολύ εύκολο στις μέρες μας να καθόμαστε πίσω από έναν άψυχο υπολογιστή ή έστω μια οθόνη ενός κινητού και αντί να βλέπουμε τα δικά μας θέματα να ασχολούμαστε με τα θέματα των άλλων, επειδή μας βολεύει.
Δ. Θεωρώ ότι γίνεται πάρα πολύ καλή δουλειά, είναι ένα πολύ καλό σόου, που στέκεται πάρα πολύ καλά στο πρόγραμμα και στις απαιτήσεις του καναλιού. Από εκεί και πέρα έχουμε ένα υλικό, αυτό κρίνουμε και με αυτό πορευόμαστε για να εξελίξουμε τα κορίτσια και θέλουμε ο κόσμος να δει την εξέλιξή τους. Είμαστε ανοικτοί στην κριτική.

Τι απαντάτε για τον πανικό που γίνεται στα social media όσον αφορά στις υποψήφιες και για το χλευασμό που πολλές από αυτές δέχονται;
Ν. Γελάω με τον αδαή τρόπο και τα κακεντρεχή σχόλια για τις υποψήφιες... Θυμάστε πέρσι τέτοια περίοδο όλοι ξαφνικά θυμήθηκαν τι είναι το bullying και ότι πρέπει να βάλουμε ένα τέλος σε όλο αυτό το ζήτημα. Και φέτος βλέπω όλο αυτό το λεκτικό bullying να παίρνει σάρκα και οστά μέσα από τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας.
Δ. Σίγουρα ο κόσμος κρίνει με τη δική του σκοπιά, ένας άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από ένα κινητό ή υπολογιστή μπορεί να γράψει ελεύθερα και να πει τη γνώμη του. Στις μέρες μας, αυτό είναι το πιο σύνηθες. Η άσχημη κριτική είναι και αυτή μέσα στο παιχνίδι και αυτήν πρέπει να βλέπουμε σαν διαφήμιση.

Τι είναι ομορφιά για σας;
Ν. Η ομορφιά ξεκινά από τον χαρακτήρα και το πώς νιώθουμε μέσα μας, γιατί όλο αυτό αυτόματα αντανακλάται και στην εξωτερική μας ομορφιά. Και όπως είπε η Coco Chanel, η ομορφιά ξεκινά από τη στιγμή που αποφασίζεις να είσαι ο εαυτός σου.
Δ. Η καλύτερη και η ολοκληρωμένη ομορφιά ενός ανθρώπου είναι αυτή που βγαίνει από τα μέσα προς τα έξω και δίνει περισσότερη έμφαση στα δυνατά σημεία που έχουμε. Θεωρητικά όλοι οι άνθρωποι είναι όμορφοι.

Τι είναι αυτό που σας μαγνητίζει σε μια γυναίκα;
Ν. Τα μάτια και το βλέμμα. Εκεί βλέπεις τον κόσμο, όχι απλώς μιας γυναίκας, αλλά, γενικά, γιατί όπως είπα και πιο πάνω όλα ξεκινούν από τον εσωτερικό μας κόσμο και το να είμαστε ο εαυτός μας.
Δ. Ο δυναμισμός της, το στυλ, η εξυπνάδα και η εσωτερική και εξωτερική ομορφιά της.
Νικόλα, η δική σου δουλειά είναι να επιμελείσαι την εμφάνιση μιας γυναίκας. Τι είναι αυτό που προσέχεις πάντοτε, ώστε να μην πέσεις σε λάθη;
Ν. Αν έχω να ντύσω μια γυναίκα που δεν είναι μοντέλο το πρώτο πράγμα που θα μάθω είναι το επάγγελμά της και λίγο τον χαρακτήρα, για να μπορέσω να βγάλω την προσωπικότητά της και μέσα από το styling να βγει ο εαυτός της. Σημασία έχει να μπορέσει να υποστηρίξει τα ρούχα που θα της φορέσω.

Πώς βλέπεις τις Κύπριες Νικόλα; Έχουν στυλ;
Πολύ λίγες Κύπριες έχουν προσωπικό στυλ και διαφέρουν. Δυστυχώς, έχουμε μια μανία να αντιγράφουμε ο ένας τον άλλον και να ξεχνάμε την προσωπικότητά μας και το εάν μπορούμε να υποστηρίξουμε το οποιοδήποτε στυλ. Και η συμβουλή μου, εδώ, είναι να είμαστε ο εαυτός μας και να φοράμε αυτά που ταιριάζουν στον σωματότυπό μας.

Τι είναι μόδα για σένα;
Μόδα για εμένα είναι τρόπος έκφρασης. Η μόδα είναι σαν ένας πίνακας τέχνης. Μέσα από το στυλ και τη χρωματική παλέτα των ρούχων μας δείχνουμε τα αισθήματα και συναισθήματά μας.

Πέρα από την επαγγελματική σου επιτυχία, στα αισθηματικά σου πώς πας; Είσαι ερωτευμένος;
Ο έρωτας για τον καθένα μας πρέπει να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο, για τον λόγο ότι είναι αναζωογονητικός και μας δίνει ενέργεια στην καθημερινότητά μας. Είμαι συνέχεια ερωτευμένος. Ερωτευμένος με τη δουλειά μου. Ερωτευμένος με τη βαφτιστήρα μου, που είναι ο πιο υγιής έρωτας που είχα μέχρι στιγμής στα 36 μου χρόνια, αλλά, γενικά, ναι, είμαι ερωτευμένος....

Μέχρι πού θα έφτανες για έναν έρωτα;
Αχ αυτός ο έρωτας. Όντως σε κάνει να παίρνεις ακραίες αποφάσεις. Έφτασα μέχρι τη Γερμανία για τον έρωτα με one way ticket, αλλά στις 4 μέρες γύρισα στο ζεστό από ανθρώπους νησί μας, μιας και δεν μου άρεσε καθόλου η χώρα…

Έχεις κάνει one night stand;
(γέλια) Ερώτηση κρίσεως; Φυσικά και έχω κάνει one night stand. Όπως και ο έρωτας, έχει και το one night stand τη χάρη του!
Υπάρχει κάτι που φοβάσαι στον έρωτα; Φοβάμαι το ψέμα στον έρωτα και, δυστυχώς, λειτουργώ σαν μικρό παιδί και θέλω non stop σημασία, άρα φοβάμαι και την άρνηση...

Είσαι πιστός στις σχέσεις σου;
Πιστός ε; Δυνατή λέξη με βαθύ νόημα. Ναι, είμαι πιστός στις σχέσεις μου. Αν θέλω κάτι άλλο απλώς τελειώνω τη σχέση μου και πάω σε κάτι άλλο. Το καινούργιο. Το απαγορευμένο, που λέει και η Βίσση. Σε νεότερη ηλικία έκανα και εγώ τις σκανδαλιές μου και υπήρξα και το τρίτο πρόσωπο...

Δημήτρη, θεωρείσαι από τους πιο καταξιωμένους στο χώρο σου στην Ελλάδα. Ένιωσες ότι έχεις καβαλήσει ποτέ το καλάμι;
Υπάρχουν φορές που ίσως έχω εκμεταλλευτεί άθελά μου το γεγονός αυτό. Είναι, άλλωστε, στο παιχνίδι της δουλειάς μας, το γεγονός ότι πρέπει να πουλάμε καλά τον εαυτό μας. Ωστόσο, δεν ξεχνάμε από πού έχουμε ξεκινήσει, γιατί όλοι από κάπου ξεκινάμε και κάπου καταλήγουμε.

Κάνεις μια δουλειά, στην οποία η απόρριψη είναι έντονη. Ποια είναι τα αισθήματά σου μετά την πιθανή φράση «ευχαριστούμε, αλλά δεν μας κάνετε για αυτή τη δουλειά»;
Το «ευχαριστούμε» στις μέρες μας είναι πολυτέλεια, δεν το ακούς συχνά. Είναι αυτό που λέω και στα κορίτσια, ότι, δηλαδή, ο χώρος ο δικός μας είναι πολύ σκληρός, ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος, η πίεση είναι ακόμη περισσότερη και γενικότερα ο κόσμος της μόδας δεν είναι και ο πιο ευγενικός. Καλώς ή κακώς, αυτό το αντιλαμβάνεσαι νωρίς και όσο πιο νωρίς αποδεκτείς τους όρους του «παιχνιδιού», τόσο πιο γρήγορα θα σταθείς στα πόδια σου στο χώρο αυτό.

Έχεις φάει ποτέ χυλόπιτα από μια γυναίκα; Τι γεύση είχε;
Ναι έχω φάει… Στο παιχνίδι του φλερτ και του έρωτα όλα επιτρέπονται. Δεν έχω κάποιο πρόβλημα, σε κάποιες περιπτώσεις πείσμωσα, σε άλλες απογοητεύτηκα, αλλά μετά πάντοτε προχωρώ σε άλλα…

Είσαι κυνηγός ή σου αρέσει η γυναικεία πολιορκία;
Είμαι κυνηγός και είμαι κάθετος σ’ αυτό, μου αρέσει η αντρική πολιορκία.

Έχεις κάνει λανθασμένες επιλογές με τις γυναίκες;
Λανθασμένες, όχι, αλλά έχω επιμείνει σε κάποιες καταστάσεις που δεν έπρεπε.

Πώς βρίσκεις τις Κύπριες;
Τις βρίσκω πολύ σεξουαλικές, έντονες, πληθωρικές, ακραίες.

Σε ενοχλούν τα δημοσιεύματα που σε θέλουν να έχεις σχέση με γνωστή επιχειρηματία από την Κύπρο;
Όχι, δεν ισχύει. Είμαι πάρα πολύ κοινωνικός άνθρωπος, μου αρέσει το φλερτ και είπαμε και κάποια κουβέντα παραπάνω με τη συγκεκριμένη κοπέλα. Μου φάνηκε περίεργο όλο αυτό που έγινε στο διαδίκτυο, γιατί έφυγα με μια φίλη και γράφτηκε κάτι για μια κοπέλα που απλώς έπιασα κουβέντα για πέντε λεπτά μαζί της.

Υπάρχει κάτι που φοβάσαι στον έρωτα;
Έχω χρόνια να το βιώσω… δε νομίζω.

Λες όχι σε one night stand;
Καθόλου, γιατί να πω όχι.

Στις σχέσεις σου έχεις υπάρξει πραγματικά πιστός;
Σε όλες μου τις σχέσεις έχω υπάρξει πιστός και δε θέλω να πουλήσω χαρακτήρα, αλλά είναι πραγματικότητα.

Μέχρι πού θα έφτανες για έναν έρωτα; Θα έφτανες στα σκαλιά της εκκλησίας;
Μέχρι οπουδήποτε, δεν έχω όρια, είμαι των άκρων. Θα έκανα παιδιά και οικογένεια.

Τι δε θα συγχωρούσες σε μια σχέση;
Το ψέμα.

Διάβασα ότι είπες ότι μικρός ήσουν ερωτευμένος με τη Μενεγάκη. Της το είπες;
Δεν το συζητήσαμε. Αλλά και ποιος δεν ήταν. Όλοι μου οι φίλοι, όλοι μου οι συμμαθητές ήταν κολλημένοι με την Ελένη. Στην Ελένη σήμερα χρωστάω πολλά. Της χρωστάω το ξεκίνημά μου στην ελληνική τηλεόραση, με συμβουλεύει σοφά, είναι κινητήριος δύναμη, με βοηθά στο να μην επαναπαύομαι και μ’ αρέσει ότι μαζί της βρίσκομαι σε μια συνεχή εγρήγορση.


Tags: Νικόλας Ιωαννίδης, Δημήτρης Αλεξάνδρου, Star Κύπρος 2015, καλλιστεία, συνεντεύξεις

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)