ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ

Botox κατά της εφίδρωσης

Γαβριέλα Αγησιλάου


 • Η άσχημη οσμή μπορεί να αποτελέσει κοινωνικό στίγμα και κοινωνική απομόνωση.

  Η άσχημη οσμή μπορεί να αποτελέσει κοινωνικό στίγμα και κοινωνική απομόνωση.

Νικήστε το πρόβλημα της υπερίδρωσης… …μια για πάντα!

Όσο το καλοκαίρι πλησιάζει και ο υδράργυρος ανεβαίνει, ολοένα και περισσότερες γυναίκες αντιμετωπίζουν, πρόβλημα εφίδρωσης.

Μπορεί η εφίδρωση να είναι μια λειτουργία απόλυτα φυσιολογική για ένα υγιή οργανισμό, ωστόσο κάποιες γυναίκες αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα (εκ γενετής) αφού ο ιδρώτας τους εκκρίνεται σε υπερβολικό βαθμό, δημιουργώντας τους σημαντικό πρόβλημα στην κοινωνικότητά τους, αλλά και στις επαγγελματικές τους δραστηριότητές.

Μάλιστα κάποιες φορές η εφίδρωση μπορεί να δημιουργήσει ακόμη και σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, αφού η εικόνα μιας ιδρωμένης γυναίκας, που υποφέρει από πρόβλημα κακοσμίας νιώθει άβολα και απομονώνεται από τον κοινωνικό περίγυρο.

Τι μπορεί να κάνει μια γυναίκα με το πρόβλημα αυτό το οποίο είναι ικανό να την στιγματίσει;

Η υπερβολική έκκριση ιδρώτα η οποία υπερβαίνει της φυσιολογικές ανάγκες θερμορύθμισης έχει την λύση της; Αν ναι, ποια είναι αυτή;  

Ο Δρ. Ανδρέας Ιωαννίδης δίνει λύση στο πρόβλημα και χαρίζει στις γυναίκες την χαμένη τους αυτοπεποίθηση!

Η χρήση Botulinum Toxin-Dysport, Botox… είναι το μυστικό κατά της εφίδρωσης.

 • Πως μπορεί να αντιληφθεί μια γυναίκα ότι έχει το «πρόβλημα» της υπεριδρωσίας;
  Η διάγνωση της υπεριδρωσίας στηρίζεται στο ιατρικό ιστορικό, στα συμπτώματα και στο βαθμό ενόχλησης από τον ασθενή.
 • Πού οφείλεται και που διακρίνεται;
  Η υπεριδρωσία διακρίνεται στην πρωτοπαθή και στην δευτεροπαθή δηλαδή, αυτή που οφείλεται σε άλλα παθολογικά αίτια.  Επίσης διακρίνεται σε τοπική, στη μασχάλη, στις παλάμες, στα πέλματα και στην γενικευμένη δηλαδή σε όλο το σώμα.
 • Ποία είναι η πιο συνήθης μορφή;
  Η πρωτοπαθής και τοπική που εντοπίζεται κατά κύριο λόγο στις παλάμες, μασχάλες, πέλματα. Αυτές είναι και οι περιπτώσεις που θεραπεύονται με την χρήση Botox ή Dysport.
 • Είναι κάποια ασθένεια;
  Όχι, αλλά βλάπτει πολύ σοβαρά την ποιότητα ζωής και μπορεί να αποτελέσει κοινωνικό στίγμα και κοινωνική απομόνωση για πολλούς συνανθρώπους μας.
 • Ποιά είναι ακριβώς η μέθοδος με την οποία μπορούμε να την «θεραπεύσουμε»;
  Η χρήση και η ενδοδερμική έγχυση Botulinum Toxin (Botox, Dysport) είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική μέθοδος και η διάρκεια των αποτελεσμάτων μετά και από μια μόνο εφαρμογή.
 • Πόσο μπορεί να διαρκέσει;
  Μπορεί να κρατήσει μέχρι και 6 με 9 μήνες.
 • Διαφέρει σε κάθε σημείο η δόση του φαρμάκου;
  Ναι, για παράδειγμα η χρήση 100unit φαρμάκου για τις μασχάλες είναι ικανοποιητική ενώ για άλλες περιοχές του σώματος όπως πέλματα και παλάμες χρειάζονται μεγαλύτερες δόσεις.

  Δρ Ανδρέας Ιωαννίδης - Πλαστικός Επανορθωτικός ΧειρουργόςTags: πρόβλημα, υπερίδρωση, πλαστικός, γυναίκα, χειρούργος, καλοκαίρι, ποιότητα ζωής, Δρ. Ανδρέας Ιωαννίδης

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)