ΤΑΞΙΔΙ

Χαμάμ Ομεριέ: Σ’ άλλες εποχές


Το Χαμάμ Ομεριέ υπόσχεται να συνεπάρει το σώμα, αλλά και την ψυχή σας!

Τα Λουτρά Ομεριέ βρίσκονται στην παλιά πόλη της Λευκωσίας, δίπλα από το τζαμί Ομεριέ. Κτίστηκαν τον 15ον αιώνα και δόθηκε σαν δώρο στην πόλη από τον Πασά Λαλά Μουσταφά, μετά την κατάληψη του νησιού από τους Οθωμανούς. Το λουτρό αφιερώθηκε στον Κάλιφ Ομάρ και έτσι έγινε η περιοχή γνωστή σαν Ομεριέ. Στη συνέχεια, αναπαλαιώθηκε από τη Unops και το 2006 τιμήθηκε με το Europa Nostra Award για τη συντήρησή του ως αρχιτεκτονική κληρονομιά.

Το προσωπικό στο Χαμάμ Ομεριέ καταρτίζεται από επαγγελματίες μασέρ, καθώς και φυσιοθεραπευτές. Τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται είναι βιολογικά και υψηλής ποιότητας. Η χρήση του χαμάμ, δηλαδή του χώρου με τις ζεστές επιφάνειες και την υγρασία, προσφέρει τόνωση της κυκλοφορίας του αίματος, χαλάρωση του μυϊκού συστήματος και αποτοξίνωση, αφήνοντας έτσι το αίσθημα ευφορίας στην ψυχή και στο σώμα. Επιπλέον, το χαμάμ προετοιμάζει το σώμα να δεχτεί περιποιήσεις και μασάζ και έτσι το αποτέλεσμα είναι πιο δυναμικό.

 

Προσφέρονται περιποιήσεις προσώπου και σώματος, όπως απολέπιση με το γάντι ή με άλατα και έλαια, λασποθεραπείες με λάσπη της Νεκράς Θάλασσας και σοκολατοθεραπεία, όπως επίσης και μασάζ για χαλάρωση και τόνωση του σώματος, τα οποία μπορούν να είναι τοπικά, όπως πλάτης, κεφαλής και λαιμού. Tο κλασικό μασάζ και το μασάζ με ζεστές πέτρες είναι κάτι που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε. Ζητήστε τα ειδικά πακέτα, όπως το πακέτο των €80 και το πακέτο των €100. Επιπλέον, διατίθενται ειδικά πακέτα για την ξεχωριστή μέρα της νύφης και του γαμπρού.

Το χαμάμ λειτουργεί για άντρες κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο, για γυναίκες κάθε Τετάρτη, Παρασκευή και Κυριακή από τις 09:00 μέχρι τις 21:00 και τις Δευτέρες για ζευγάρια από τις 12:00 μέχρι τις 21:00. Σύντομα θα προσφέρεται στους επισκέπτες του χαμάμ κάθε Τρίτη και Παρασκευή πρωί από τις 10:00 μέχρι τις 12:00, δωρεάν yoga streching.

Extra info Ο χώρος του Χαμάμ Ομεριέ προσφέρεται επίσης για προσωπικά parties και παρουσιάσεις. Για πληροφορίες τηλεφωνήστε στο 22460570 ή επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.hamambaths.com. Email: info@hamambaths.com

 


Tags: Ταξίδι, travel, hamam, χαμάμ, beauty