ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Α.Μ SNIPER: Ένας Κύπριος στα Βρετανικά Charts

Δήμητρα Γεωργίου


Ο τίτλος από μόνος του λέει πολλά. Γιατί δεν είναι και λίγο να βλέπεις το όνομά σου δίπλα σ’ αυτά των Rihanna, Ariana Grande, Rita Ora και Justin Timberlake, και να κατάγεσαι από την Κύπρο.

Πώς είναι να φιγουράρει ξανά το όνομά σου στα βρετανικά charts;
Είναι απίστευτο συναίσθημα αν και μου έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν ως DJ και παραγωγός. Ωστόσο, όσες φορές και να σου συμβεί δεν είναι ποτέ αρκετό, πάντα θέλεις το καλύτερο και συνεχίζεις την προσπάθεια. Για να είμαστε πάντως προσγειωμένοι, τα charts στα οποία φιγουράρουμε τα τελευταία χρόνια είναι τα club charts τα οποία μετρούνται βάσει των DJs που παίζουν το τραγούδι στα κλαμπ της Μεγάλης Βρετανίας. Η μεγάλη διαφορά είναι πως πρόσφατα μπήκαμε για πρώτη φορά με το κομμάτι «Bus Pass» στα Video Charts που αφορούν στις αναμεταδόσεις του βιντεοκλίπ στα κανάλια της Αγγλίας. Επίσης, είμαστε στο No 30 στα Airplays Top 40 της Ευρώπης, τα οποία παρακολουθούν το playlist των ραδιοφώνων.

Πίστευες από την πρώτη στιγμή στο κομμάτι;
Η αλήθεια είναι ότι είμαι πολύ αυστηρός με αυτά που επιλέγω να κυκλοφορήσω. Αρκετές φορές πρέπει να εμπιστευτώ το ένστικτο της ομάδας μου στην Αγγλία. Είμαι όμως πάντα περήφανος για όποιο κομμάτι κυκλοφορώ, ανεξαρτήτως της πορείας του στα charts. Το να κυκλοφορείς τη μουσική σου από μία δύσκολη για τη βιομηχανία περιοχή όπως η Κύπρος, είναι πάντα επιτυχία.

Οι στίχοι του τραγουδιού συζητήθηκαν πάρα πολύ.
Δεν αναλύουμε πολύ τους στίχους. Είμαι χαλαρός και λέω αυτά που νιώθω και με εκφράζουν. Αποφεύγω απλώς το οτιδήποτε στημένο και προσποιητό. Στη μουσική βιομηχανία οι άνθρωποι ψάχνουν συνεχώς για φόρμουλες επιτυχίας. Δεν υπάρχει όμως μαγικό συστατικό. Ο μόνος δρόμος είναι δουλειά και πολλές δοκιμές διαφορετικών πραγμάτων.

Τι είναι αλήθεια για σένα η μουσική;
Τα πάντα. Το wake up call, το everyday drive, το late night dream…

Θα έλεγες πως αυτή είναι η πιο μεγάλη στιγμή στην καριέρα σου;
Νομίζω ναι. Είναι τα πάντα ακριβώς όπως τα έχω οραματιστεί, δεν εξαρτόμαστε από πουθενά, απλώς υπάρχω εγώ και το κοινό μου που μεγαλώνει μέρα με τη μέρα με απώτερο σκοπό πάντα, τη μουσική.

Πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα στη μουσική βιομηχανία και συγκεκριμένα στο είδος με το οποίο ασχολείσαι;
Η διεθνής μουσική σκηνή φαντάζει βουνό, αλλά και τι έγινε; Αυτό που έχουμε κτίσει ως A.M SNiPER, αλλά και ως μουσική πλατφόρμα στην Αγία Νάπα, έχει καταφέρει να επηρεάσει πολύ την αγγλική σκηνή. Είναι δύσκολο, ναι, αλλά βρισκόμαστε σε αρκετά ευνοϊκή θέση.

Θα χαρακτήριζες εξοικειωμένους τους Κύπριους με αυτό το είδος μουσικής;
Ναι, αρκετά. Ωστόσο, πριν από εμένα είχαν ως παραδείγματα εγχώριας μουσικής παραγωγής μόνο καλλιτέχνες με επιτυχίες από την Ελλάδα. Ως Κύπριοι όμως γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολλά ταλέντα και στο νησί μας.

Βλέποντας πίσω στον χρόνο νιώθεις ικανοποιημένος με όσα πέτυχες; Είσαι αυστηρός κριτής του εαυτού σου;
Δεν έχω χρόνο να κοιτάξω πίσω. Όμως πάντα είμαι ικανοποιημένος με ό,τι κάνω, οποιαδήποτε στιγμή! Εννοείται ότι είμαι αυστηρός με τη δουλειά μου.

Φαντάζομαι πως κρύβεις στα συρτάρια σου τα επόμενά σου σχέδια.
Ετοιμάζω μερικά singles ακόμα για μετά το καλοκαίρι και φυσικά το πρώτο μου album. Μπροστά μου όμως έχω επίσης διάφορα δυνατά lives στην Κύπρο.


INFO
FACEBOOK: WWW.FACEBOOK.COM/SNIPERMUSIC | TWITTER: @SNIPERMUSIC | YOUTUBE: SNIPERMUSIC TV | SOUNDCLOUD: A.M SNIPER


Tags: Α.Μ SNIPER, Κύπριος, Βρετανικά Charts, συνέντευξη

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)