ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ

Σπαγγέτι Puttanesca

Αθηνά Λοϊζίδου


Λατρεύω αυτά τα μακαρόνια! Μια συμβουλή όμως: Αποφύγετε να πείτε στους καλεσμένους σας ότι βάλατε στα μακαρόνια αντζούγιες, γιατί βρίσκω ότι αυτό τους απωθεί και αρχίζουν τη μουρμούρα. Εμένα μου αρέσουν πολύ, άστε που είναι super υγιεινές και ωφέλιμες. Λιώνουν μέσα στη σος και προσθέτουν τέλεια νοστιμιά. Αν διερωτάστε από πού προέρχεται το όνομα, έχω πληροφορηθεί ότι οι πόρνες παλιά, μιας και δεν είχαν την ευκαιρία να προμηθευτούν φρέσκα υλικά από την πρωινή αγορά, έφτιαχναν αυτή τη σος ως εναλλακτική λύση, αφού όλα τα υλικά της είναι συσκευασμένα. Ψέματα ή αλήθεια, τα μακαρόνια αυτά είναι υπέροχα.

Υλικά
Για 4 μερίδες
45 ml ελαιόλαδο Άλτις
8 φιλέτα αντζούγιας
¼ κουταλάκι λιωμένο σκόρδο
1 μικρή κόκκινη καυτή πιπεριά καθαρισμένη από τα σπόρια της και ψιλοκομμένη
370 γρ. (1 κουτί) ντομάτα στον τρίφτη
150 γρ. μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι κομμένες στα 4
2 κουταλιές στραγγισμένο κουτρούβι
Νερό για να ψήσουμε τα μακαρόνια
1 μερίδα υγρό ζωμό λαχανικών
500 γρ. (1 κουτί) σπαγγέτι
3 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό

Eκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και λιώνουμε μέσα τα φιλέτα αντζούγιας. Ακολούθως, προσθέτουμε το σκόρδο με την κόκκινη πιπεριά και σοτάρουμε για ένα λεπτό.
2. Βάζουμε στην κατσαρόλα την ντομάτα, τις ελιές και το κουτρούβι. Ζεσταίνουμε και αφήνουμε το μείγμα να κοχλάσει για λίγα λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά μέχρι να δέσει η σος.
3. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε αρκετό νερό για να ψήσουμε τα μακαρόνια μας. Όταν το νερό αρχίσει να ζεσταίνεται ρίχνουμε μέσα τον ζωμό και τον διαλύουμε. Όταν κοχλάσει ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια και τα ψήνουμε για 12 λεπτά ή όσο προτιμάμε. Τα στραγγίζουμε, ανακατεύουμε μέσα τη σος και σερβίρουμε με τον μαϊντανό.


Tags: Σπαγγέτι Puttanesca, στης Αθηνάς, κυρίως πιάτα, ζυμαρικά, Αθηνά Λοιζίδου

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)