ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ

Σπιτική πίτσα με χαμ, τυρί και ρόκα

Αθηνά Λοϊζίδου


Η πίτσα είναι ένα πολύ νόστιμο σνακ, που φτιάχνω συχνά στο σπίτι για τα παιδιά. Η ζύμη που προτείνω πιο κάτω φτιάχνεται πολύ εύκολα στο μίξερ. Εάν θέλω να φυλάξω ζύμη πίτσας για τις επόμενες μέρες, τη μοιράζω σε μπαλίτσες των 150 γρ., τις οποίες φυλάω ξεχωριστά σε μικρά σακουλάκια στο ψυγείο. Επίσης, για ευκολία φυλάω τριμμένο τυρί σε ένα ταπεράκι στο ψυγείο. Εδώ προτείνω μια απλή συνταγή με χαμ, τυρί και σαλάτα από ρόκα, που βάζω από πάνω ως εφέ ιταλικού εστιατορίου. Αν τα παιδιά σας είναι πιο μικρά και δεν τους αρέσει η σαλάτα από ρόκα, απλά αφήστε την πίσω.

Υλικά
για 4 μέτριες πίτσες
Για τη ζύμη της πίτσας
420 γρ. αλεύρι
7 γρ. (1 φακελάκι) μαγιά
250 ml χλιαρό νερό
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κουταλάκι αλάτι
Για το topping
Έτοιμο σος ντομάτας στον τρίφτη
6 φέτες χαμ κομμένο σε κομματάκια
480 γρ. τριμμένο τυρί mozzarella
Ρίγανη
Για τη σαλάτα
5 ποτήρια φύλλα ρόκας
Για τη σος σαλάτας
150 ml ελαιόλαδο
100 γρ. μέλι
50 γρ. balsamic vinegar
1 κουταλάκι αλάτι
½ κουταλάκι πιπέρι


Eκτέλεση
1. Φτιάχνουμε τη βάση της πίτσας, ρίχνοντας όλα τα υλικά της ζύμης στον κάδο του μίξερ. Χρησιμοποιώντας το εξάρτημα γάντζου, ζυμώνουμε το μείγμα μας για περίπου τέσσερα λεπτά ή μέχρι η ζύμη να γίνει μια μπάλα. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα μπολ και καλύπτουμε καλά με μεμβράνη. Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για περίπου 30 λεπτά.
2. Φτιάχνουμε τη σος της σαλάτας κτυπώντας τα υλικά της σε ένα σέικερ ή σε ένα μπλέντερ.
3. Μοιράζουμε τη ζύμη σε τέσσερα κομμάτια και σε έναν αλευρωμένο πάγκο εργασίας ανοίγουμε το κάθε κομμάτι, χρησιμοποιώντας έναν πλάστη.3. Εφαρμόζουμε το ανοιγμένο ζυμάρι σε ένα ειδικό ταψί για πίτσες (για την περίπτωση έχω χρησιμοποιήσει ταψιά για πίτσες διαμέτρου 25 εκ. το ένα). Απλώνουμε ομοιόμορφα τρεις με τέσσερις κουταλιές από το σος ντομάτας στη βάση. Βάζουμε από πάνω τις φέτες χαμ και τελειώνουμε με το τριμμένο τυρί και τη ρίγανη.
4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε τις πίτσες μας για περίπου 20 με 25 λεπτά, ανάλογα με το πόσο καλοψημένες τις προτιμάμε.
5. Όταν είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε ρίχνουμε από πάνω τα φύλλα ρόκας και τα περιχύνουμε με τη σος σαλάτας.

 

 


Tags: Σπιτική πίτσα με χαμ, τυρί και ρόκα, συνταγή, Αθηνά Λοιζίδου

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)