ΣΑΛΑΤΕΣ

Πράσινη Fattoush

Αθηνά Λοϊζίδου


Η σαλάτα Fattoush είναι παραδοσιακά κάπως διαφορετική, μιας και περιέχει ντομάτες και ραπανάκια. Αυτή με βάση τα πράσινα χόρτα είναι ακόμη πιο νόστιμη. Την είχα δοκιμάσει σε ένα εστιατόριο στην Αυστρία, όταν ήμουν εκεί για διακοπές και με χαρά σας τη μεταφέρω. Φτιάχνεται πολύ εύκολα και είναι υπέροχη.

Υλικά
Για 4 μερίδες
4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 μεγάλες πράσινες πιπεριές χωρίς σπόρια και ψιλοκομμένες
Την καρδιά ενός κυπριακού μαρουλιού χοντροκομμένη
1 αβοκάντο κομμένο σε φέτες
4 κουταλιές κόλιανδρο χοντροκομμένο
4 κουταλιές φύλλα δυόσμου χοντροκομμένα
2 μικρές αραβικές πίτες

Για τη σος
65 ml lime juice
50 ml ελαιόλαδο
Ξύσμα από ένα lime
15 γρ. αλάτι

Eκτέλεση
1. Φτιάχνουμε τη σος της σαλάτας κτυπώντας όλα τα υλικά της μαζί.
2. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, το μαρούλι, το αβοκάντο, τον κόλιανδρο και τον δυόσμο. Ανακατεύουμε.
3. Σε έναν προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, ψήνουμε τις πίτες μέχρι να γίνουν τραγανές. Τις σπάζουμε πάνω από τη σαλάτα και περιχύνουμε με τη σος. Σερβίρουμε αμέσως.


Tags: Πράσινη Fattoush, συνταγή, σαλάτα, Αθηνά Λοιζίδου

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)