ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ

Φιλέτο σολομού γλασαρισμένο, συνοδευόμενο με κουσκούς

Αθηνά Λοϊζίδου


Γενικά, ο σολομός μου αρέσει πολύ σαν ψάρι, αλλά με αυτή τη νέα σος γίνεται πραγματικά ακαταμάχητος. Συνοδεύεται εδώ με ένα λεμονάτο και έντονα αρωματικό κουσκούς που φτιάχνεται με λεπτό πουργούρι και δεν χρειάζεται καθόλου ψήσιμο. Ακολουθήστε τις οδηγίες μου για ένα πολύ γευστικό και συμπληρωμένο πιάτο.

Υλικά
Για 2 μερίδες
Για το κουσκούς
80 γρ. κουσκούς
200 ml ζεματιστό νερό
1 κουταλάκι αλάτι
½ κουταλάκι πιπέρι
1 κουταλάκι ξύσμα φλούδας λεμoνιού
½ κουταλάκι ξυρό δυόσμο
1 κουταλάκι ψιλοκομμένο άνηθο

Για τον σολομό
2 φιλέτα σολομού, 130 γρ. το ενα
5 ml ελαιόλαδο
1 κουταλιά κρεμμύδι ψιλοκομμένο
40 ml ξίδι από λευκό κρασί
30 γρ. μουστάρδα wholegrain
20 γρ. καφέ ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
½ κουταλάκι πιπέρι

Εκτέλεση
1. Σ’ ένα μπολ ρίχνουμε το κουσκούς καιπεριχύνουμε με ζεματιστό νερό. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το ξύσμα φλούδας λεμονιού, τον δυόσμο και τον άνηθο. Ανακατεύουμε και καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη. Αφήνουμε για 10 λεπτά το κούκους να απορροφήσει το νερό και να ψηθεί.
2. Σ’ ένα μέτριο τηγάνι που διαθέτει κάλυμμα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε το κρεμμύδι για 1 λεπτό. Ρίχνουμε στο τηγάνι το ξίδι και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τη μουστάρδα, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι. Aνακατεύουμε και τοποθετούμε τα φιλέτα σολομού με την πλευρά του δέρματος προς τα κάτω. Κλείνουμε το τηγάνι με το καπάκι του και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά. Γυρίζουμε τα φιλέτα ξανακλείνουμε το τηγάνι και μαγειρεύουμε για ακόμη 2 λεπτά απ’ την άλλη πλευρά. Σερβίρουμε τον σολομό περιχύνοντας τον με τη σος και τον συνοδεύουμε με το κουσκούς. τραγανιστές.

 


Tags: Φιλέτο σολομού γλασαρισμένο, συνοδευόμενο με κουσκούς, συνταγή, Αθηνά Λοιζίδου, ψάρι

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)