ΣΑΛΑΤΕΣ

Σαλάτα με superfoods

Αθηνά Λοϊζίδου


Μια σαλάτα όπου όλα της τα υλικά είναι σουπερ θρεπτικά και ωφέλιμα συστατικά. Μπρόκολο, αβοκάντο, κινόα, ρόδι, αμύγδαλα, σπανάκι, λεμόνι. Είναι ένα όμορφο με ποικιλία χρωμάτων πιάτο, δροσερό, υπέροχο γευστικά και άκρως καλοκαιρινό.

Υλικά
Για 6 μερίδες
250 γρ. ανθούς μπρόκολου κομμένους σε μικρά κομματάκια, ψημένους στον ατμό για 2 λεπτά
2 ώριμα αβοκάντο κομμένα σε φέτες και διατηρημένα σε φρέσκο χυμό λεμονιού
150 γρ. κόκκινο κινόα κοχλασμένο σε νερό για 20 λεπτά και στραγγισμένο
100 γρ. φρέσκα φύλλα σπανακιού, χοντροκομμένα
2 κουταλιές κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
100 γρ. ρόδι καθαρισμένο
30 γρ. αμύγδαλα χοντροκομμένα

Για τη σος
1 κουταλάκι ξύσμα φλούδας λεμονιού
20 ml χυμό λεμονιού
15 ml ξίδι από λευκό κρασί
30 γρ. μουστάρδα
50 ml ελαιόλαδο
60 γρ. μέλι
1 κουταλάκι αλάτι
½ κουταλάκι πιπέρι

Εκτέλεση
1. .Σ’ ένα μικρό μπολ ρίχνουμε τα υλικά της σος και χτυπάμε με ένα σύρμα.
2. Σ’ ένα μπολ τοποθετούμε όλα τα υλικά της σαλάτας και ανακατεύουμε με τη σος.
3. Σερβίρουμε σε μια μεγάλη ρηχή πιατέλα.


Tags: Σαλάτα με superfoods, συνταγή, Αθηνά Λοιζίδου

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)