ΣΑΛΑΤΕΣ

Σαλάτα με κόκκινα φασόλια και μάνγκο

Αθηνά Λοϊζίδου


Τα κόκκινα φασόλια είναι απ’ τις αγαπημένες μου τροφές. Με μεγάλη χαρά έχω δει στα ράφια της Άλφα Μέγα κόκκινα φασόλια βιολογικής καλλιέργιας της επωνυμίας Tesco. Τα κόκκινα φασόλια και το μάνγκο δημιουργούν ένα μοναδικό γευστικό συνδυασμό που νομίζω ότι θα σας αρέσει.

Υλικά
Για 2 σαλάτες
50 γρ. καλαμπόκι κατεψυγμένο που έχει ξεπαγώσει, καλά στραγγισμένο
240 γρ. κόκκινα φασόλια, πλυμένα και στραγγισμένα
1 κουταλάκι ξύσμα φλούδας λεμονιού
1 καυτή κόκκινη πιπέρια χωρίς σπόρια, ψιλοκομμένη
100 γρ. ψίχα από φρέσκο μάνγκο
15 φρέσκα φύλλα δυόσμου

Για τη σος
30 ml ελαιόλαδο
20 γρ. καφέ ζάχαρη
½ κουταλάκι κύμινο
1 κουταλάκι αλάτι
½ κουταλάκι πιπέρι
40 ml φρέσκο χυμό λεμονιού

Εκτέλεση
1. Σ’ ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της σαλάτας και ανακατεύουμε. Τα τοποθετούμε σε 2 σκεύη σερβιρίσματος.
2. Σ’ ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά της σος και χτυπάμε με ένα σύρμα. Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σος και σερβίρουμε.

 


Tags: Σαλάτα με κόκκινα φασόλια και μάνγκο, συνταγή, Αθηνά Λοιζίδου

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)