ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ

Ταϊλανδέζικες γαρίδες κάρι

Αθηνά Λοϊζίδου


Αυτό το πιάτο προέκυψε κατά την περίοδο των νηστειών όταν έψαχνα μια συνταγή για γαρίδες που να συνδυάζει και κάτι πιο χορταστικό, όπως τα noodles. Και σε αυτή τη συνταγή χρησιμοποιώ τα ασιατικά υλικά, ταϊλανδέζικη πράσινη κόκκινη πάστα κάρι (thai curry paste) και γάλα καρύδας (coconut milk) της επωνυμίας Tesco, που μπορείτε να βρείτε στην Άλφα Μέγα στον διάδρομο με τα έθνικ προϊόντα.

Υλικά
Για 4 μερίδες
100 γρ. egg noodles
300 γρ. καθαρισμένες μικρές γαρίδες που έχουμε ξεπαγώσει
15 ml σησαμέλαιο
1 κουταλιά κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/4 κουταλάκι λιωμένο σκόρδο
1 κουταλιά φρεσκοτριμμένη πιπερόριζα (ginger)
2 ποτήρια ψιλοκομμένο λάχανο
1 κουταλάκι ξύσμα φλούδας λεμονιού
30 γρ. ελαφρύ γάλα καρύδας (coconut milk)
30 γρ. ταϊλανδέζικη πράσινη κόκκινη πάστα κάρι (green thai curry paste)
20 γρ. καφέ ζάχαρη
30 ml ξίδι ρυζιού (rice vinegar)
2 κουταλιές ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα δυόσμου
30 γρ. κάσιους


Εκτέλεση
1. Ψήνουμε τα noodles σε ζεματιστό νερό για 4 λεπτά (ή σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου συσκευασίας). Ακολούθως, τα στραγγίζουμε.
2. Σ’ ένα γουόκ ζεσταίνουμε το σησαμέλαιο και τηγανίζουμε ελαφρώς το κρεμμύδι, το σκόρδο και το ginger. Προσθέτουμε το λάχανο και τηγανίζουμε μαζί. Τέλος, προσθέτουμε το ξύσμα φλούδας λεμονιού, το coconut milk, την green Thai curry paste, τη ζάχαρη και το ξίδι. Μαγειρεύουμε για ένα λεπτό και απομακρύνουμε το γουκ απ την φωτιά.
3. Προσθέτουμε τα noodles, τις γαρίδες, τον δυόσμο και τα κάσιους. Ανακατεύουμε καλά για και σερβίρουμε.


Tags: Ταϊλανδέζικες γαρίδες κάρι, Αθηνά Λοιζίδου, συνταγή

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)