ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Η πιο ωραία των γυναικών

Monica Bellucci: «Οι κόρες μου είναι πολύ ομορφότερες από μένα!»


  • «Ξέρω πως η ομορφιά προκαλεί ένα είδος περιέργειας, όμως, όπως έλεγε ο Oscar Wilde “η ομορφιά διαρκεί μόνο πέντε λεπτά αν δεν έχεις κάτι άλλο να διατηρήσει εκείνη την περιέργεια”»

    «Ξέρω πως η ομορφιά προκαλεί ένα είδος περιέργειας, όμως, όπως έλεγε ο Oscar Wilde “η ομορφιά διαρκεί μόνο πέντε λεπτά αν δεν έχεις κάτι άλλο να διατηρήσει εκείνη την περιέργεια”»

Η πιο ωραία των γυναικών

Έγινε γνωστή τη δεκαετία του ’80 ως μοντέλο στις πασαρέλες του Μιλάνου, του Παρισιού και της Νέας Υόρκης. Η μετάβασή της στον κινηματογράφο έγινε με ταινίες όπως το Bram Stoker’s Dracula (1992) και το γαλλικό θρίλερ του 1996, L’appartement. Τα κάλλη και η πληθώρα ταινιών, ωστόσο, δεν είναι τα μόνα που διαθέτει στο βιογραφικό της. Είναι παντρεμένη με τον επίσης ηθοποιό Vincent Cassell, με τον οποίο έχει δύο κόρες - η πρώτη έξι χρονών και η δεύτερη έξι μηνών. Μιλήσαμε με τη 46χρονη Bellucci για τις απόψεις της περί ομορφιάς και οικογένειας, αλλά και για το λόγο που μια μέρα, οι κόρες της θα τη μισήσουν!

Είσαι έξυπνη και εξαιρετικά όμορφη. Αισθάνεσαι ποτέ πως κάποιες άλλες γυναίκες στο χώρο του κινηματογράφου σε ζηλεύουν; Όχι. Έχω πολύ καλή σχέση με τις γυναίκες. Ξέρω πως η ομορφιά προκαλεί ένα είδος περιέργειας, όμως, όπως έλεγε ο Oscar Wilde «η ομορφιά διαρκεί μόνο πέντε λεπτά αν δεν έχεις κάτι άλλο να διατηρήσει εκείνη την περιέργεια». Δεν νομίζω πως θα έκανα την ίδια καριέρα αν ήμουν μόνο όμορφη. Οι σκηνοθέτες δεν σε προσεγγίζουν για την ομορφιά σου, αλλά για το ταλέντο σου.

Ήταν ακόμα και εμπόδιο κάποιες φορές στην καριέρα σου; Ναι, βέβαια. Ακόμα περισσότερο επειδή προέρχομαι από το χώρο της μόδας. Η μόδα και η ομορφιά είναι σαν μια μάσκα. Πρέπει να σπάσεις αυτή τη μάσκα για να δείξεις πως υπάρχει και κάτι άλλο πίσω της. Επίσης, δεν πρέπει να κάνεις το θύμα θεωρώντας πως «είμαι όμορφη, γι’ αυτό όλοι πιστεύουν πως είμαι και ηλίθια!». Πρέπει να δείξεις ποιος είσαι για να προκαλέσεις τους άλλους να σε ανακαλύψουν.

Νιώθεις πως πρέπει να αποδεικνύεις τον εαυτό σου; Όχι στους άλλους, αλλά στον εαυτό μου.

Αισθάνεσαι αυτή την ανάγκη μετά από τόσα χρόνια; Φυσικά! Χρειάζομαι την εξερεύνηση. Δεν θα έκανα ένα ρόλο που έχω ήδη κάνει. Αν μου ζητούσαν να υποδυθώ και πάλι ένα θύμα βιασμού, θα έλεγα «όχι» γιατί το έχω κάνει. Αν, όμως, κάποιος με προσεγγίσει με μια καινούργια ιδέα, κάτι ριψοκίνδυνο για εμένα, θα το έκανα.

Τι σου έχει διδάξει η μέχρι τώρα εμπειρία σου ως μητέρα; Πιστεύω πως, ανεξαρτήτως αν είμαστε γενικά ευτυχισμένοι ή όχι, ο καθένας μας κρύβει μέσα του ένα μικρό παιδί που ζητά εκδίκηση. Κι αυτό επειδή οι γονείς μπορούν να σε αγαπούν, να σε προστατεύουν, ασκούν, όμως, και τρομερή πίεση πάνω σου. Είναι τρομακτικό, γιατί μπορεί να έχει άσχημα αποτελέσματα αν δεν έχεις τους κατάλληλους γονείς.

Ο σύζυγός σου, Vincent Cassel, είναι επίσης ηθοποιός. Βλέπεις τις ταινίες του; Είμαι εντυπωσιασμένη! Όταν είδα το Mesrine (2008), σοκαρίστηκα γιατί είδα μια εξαιρετική ερμηνεία, δεν τον αναγνώριζα! Ήταν πολύ όμορφο και συγκινητικό να τον βλέπω να ερμηνεύει τόσο σπουδαία.

Συζητάτε μεταξύ σας για τη δουλειά; Καθόλου. Ο Vincent κι εγώ ανήκουμε σε δύο διαφορετικούς κόσμους. Δεν γνωρίζω τους φίλους του, δεν γνωρίζει τους δικούς μου. Δεν συναντάμε τους ίδιους ανθρώπους, δεν έχουμε κοινή ζωή. Κάθε τόσο βγαίνω λίγο από τον κόσμο μου, βγαίνει λίγο από τον δικό του και βλέπουμε ο ένας τον άλλον. Όμως είμαστε δύο τελείως διαφορετικά ζώα.

Αστειεύεσαι, έτσι; Όχι, δεν αστειεύομαι. Είμαι τόσο ανεξάρτητη και είναι τόσο ανεξάρτητος, που δεν νομίζω να μπορούσε η σχέση μας να ήταν αλλιώς.

Πού είναι η βάση σου τώρα; Λονδίνο, Παρίσι και Ρώμη. Το παιδί μου μιλά αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά... Πάει από τη μία γλώσσα στην άλλη σαν ραδιόφωνο!

Άρα η κόρη σου πηγαίνει σε περισσότερα από ένα σχολεία; Προς το παρόν. Πρέπει, όμως, να αποφασίσουμε πού τελικά θα πηγαίνει.

Καταλαβαίνει τι κάνει η μαμά της; Όχι. Πριν δύο μέρες μου είπε «όχι μαμά, θέλω να γίνω σαν εσένα, δεν θέλω να δουλεύω. Θέλω απλώς να είμαι μαμά και όταν μεγαλώσω, θα δουλεύει η κόρη μου»! Της είπα «ξέρεις ήδη τι θέλεις, καλή μου, μπράβο!». Είναι τέλειο γιατί πραγματικά πιστεύει πως δεν εργάζομαι. Μου λέει «η ζωή είναι τόσο ωραία γιατί είμαστε πάντα σε ξενοδοχεία και αλλάζουμε σπίτια...». Είναι καλό. Πάει να πει πως είμαι μαζί της συνέχεια.

Οπότε μια μέρα θα θέλει να γίνει ηθοποιός; Ελπίζω πως όχι.

Γιατί; Είναι πολύ ιδιαίτερη δουλειά. Ωραία δουλειά, αλλά δύσκολη. Βέβαια, αν το πάθος της αποδεικτεί πως είναι η υποκριτική, τότε αυτό πρέπει να κάνει. Είναι ωραίο να έχεις πάθος στη ζωή σου. Ακόμα κι αν μου πει πως θέλει να γίνει ιππότης, αν είναι παθιασμένη μ’ αυτή την ιδέα, θα της πω πως πρέπει να το κάνει!

Οι κόρες σου είναι το ίδιο όμορφες με εσένα; Είναι πολύ ομορφότερες.


Tags: Monica Bellucci

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)